Ja najpierw nagrzewam piekarnik do bardzo niskiej temperatury z miską z goracą wodą, wtedy tłuszcz fajnie się roztapia i łatwiej go zmyć. Potem spryskuje (według mnie niezawodnym) płynem do tłuszczu z Biedronki o nazwie Fist za chyba 6 złotych albo mniej. To jest tak fantastyczny produkt, że w sumie używam go do wszystkiego co czyszczę, mąż nawet myje nim samochód (deske rozdzielczą). Fajnie sprawdza się na płytkach kuchennych, cały tłuszcz po prostu spływa. Potem przecieram szmarką i czyszczę na błysk cleanem w spryskiwaczu. Droższe produkty te cility bangi chowają się w porównaniu z tym tanim produktem Fist. (Wersja do kamienia i rdzy tez jest ok).
Na końcu myję piekarnik płynem do naczyń i ciepłą wodą.
Ja używam brudpura jest genialny bardzo dobrze usuwa tłuszcz zarówno w piekarniku jak i z okapów itp. Jest przeznaczony do usuwania wszelkich tłustych zabrudzen - świetnie się sprawdza po dłubaniu męża w garażu ;)
Ja czyszcze srodkiem o nazwie Sidol do piekarnikow i grila,kupuje w Rossmannie,w Polsce tez pewnie do kupienia w tej sieci sklepow http://www.sidol.de/produkt/backofen_grill i uzywam Cilitu do tluszczu z zielona gora http://www.my-food-online.de/drogerie/wasch-reinigungsmittel/cillit-bang-kraftreiniger-multi-fett ten cilit byl uzyty przypadkowo kiedys i w polaczeniu z ta pianka do piekarnikow dal swietne efekty,.Wczesniej uzywalam go do kuchni,do kafelek kuchennych przy piecu,jak zabrudzily sie podczas gotowania. Spryskuje pianka do piekarnikow ,piekarnik srednio rozgrzany,zostawiam az lekko przestygnie wtedy spryskuje Cilitem,jesli mozliwe zostawiam do dnia nastepnego,dlatego czesto robie to poznym wieczorem ,jak wiem ,ze nic juz nie bede robic w piekarniku,na drugi dzien scieram woda z dodatkiem plynu do naczyn,to wszystko.Przewaznie caly brud z piekarnika scieka na sam srodek,wiec trzeba tylko zmyc i po wszystkim.Wczesniej czascilam sama pianka,ale czasem nie doczyszczalo,kiedys poprosilam corke ,zeby jeszcze raz spryskala ,wczesniej spryskany piekarnik,ona myslala ,ze ma to zrobic Cilitem,na drugi dzien sie zdziwilam ,ze tluszcz tak fajnie odchodzi ,poprostu tylko trzeba bylo zmyc szmatka,bez szorowania,spytalam czy spryskala pianka,a ona zdziwiona powiedziala ,ze myslala ze ma to zrobic Cilitem do tluszczu,w tej chwili uzywam tej kombinacji,i sie nie namecze przy czyszczeniu wogole.Ale tak jak mowie trzeby zostawic najlepiej na noc.
Do tej pory czyściłam piekarnik (indesit) w środku,uniwersalnym płynem do mycia i ciepłą wodą,ale widzę,że to nie wystarczy!
Ja najpierw nagrzewam piekarnik do bardzo niskiej temperatury z miską z goracą wodą, wtedy tłuszcz fajnie się roztapia i łatwiej go zmyć. Potem spryskuje (według mnie niezawodnym) płynem do tłuszczu z Biedronki o nazwie Fist za chyba 6 złotych albo mniej. To jest tak fantastyczny produkt, że w sumie używam go do wszystkiego co czyszczę, mąż nawet myje nim samochód (deske rozdzielczą). Fajnie sprawdza się na płytkach kuchennych, cały tłuszcz po prostu spływa. Potem przecieram szmarką i czyszczę na błysk cleanem w spryskiwaczu. Droższe produkty te cility bangi chowają się w porównaniu z tym tanim produktem Fist. (Wersja do kamienia i rdzy tez jest ok).
Na końcu myję piekarnik płynem do naczyń i ciepłą wodą.
Nigdy nie używałam tego środka,może wart wypróbowania.
Wyprubuje Twój sposób i kupię ten płyn w Biedronce,dziękuję
Cilit Bang jest do niczego. Raz umyłem tym wyciąg nad piecem i jakieś plamy się zrobiły. .. myłem potem go pół dnia wodą z płynem do naczyń.;/
moj piekarnik sam sie czysci,pozniej tylko zmiatam spalenizne
Szczęściara!!
Masz piekarnik z pyrolizą ? super sprawa to jest.
Są specjalne środki do piekarników.
Ja używam brudpura jest genialny bardzo dobrze usuwa tłuszcz zarówno w piekarniku jak i z okapów itp.
Jest przeznaczony do usuwania wszelkich tłustych zabrudzen - świetnie się sprawdza po dłubaniu męża w garażu ;)
A co to ten brudpur ?
1 litr kosztuje kilkanascie zł można go kupic np. na allegro
Bardzo dziękuję za informację!Pianka Mr Muscle Oven. Nie oddychac przy spryskiwaniu :), zostawic na co najmniej 2h, myc w rekawiczkach. Niezawodny, baaardzo silnie zracy srodek.
Pianka Mr Muscle Oven. Nie oddychac przy spryskiwaniu :), zostawic na co
W jakich sklepach go szukać?najmniej 2h, myc w rekawiczkach. Niezawodny, baaardzo silnie zracy srodek.
Dziękuję wszyskim za pomoc,wszystkie produkty zapisane,teraz trzeba się na zakupy wybrać,pozdrawiam
Ja czyszcze srodkiem o nazwie Sidol do piekarnikow i grila,kupuje w Rossmannie,w Polsce tez pewnie do kupienia w tej sieci sklepow http://www.sidol.de/produkt/backofen_grill i uzywam Cilitu do tluszczu z zielona gora http://www.my-food-online.de/drogerie/wasch-reinigungsmittel/cillit-bang-kraftreiniger-multi-fett ten cilit byl uzyty przypadkowo kiedys i w polaczeniu z ta pianka do piekarnikow dal swietne efekty,.Wczesniej uzywalam go do kuchni,do kafelek kuchennych przy piecu,jak zabrudzily sie podczas gotowania.
Spryskuje pianka do piekarnikow ,piekarnik srednio rozgrzany,zostawiam az lekko przestygnie wtedy spryskuje Cilitem,jesli mozliwe zostawiam do dnia nastepnego,dlatego czesto robie to poznym wieczorem ,jak wiem ,ze nic juz nie bede robic w piekarniku,na drugi dzien scieram woda z dodatkiem plynu do naczyn,to wszystko.Przewaznie caly brud z piekarnika scieka na sam srodek,wiec trzeba tylko zmyc i po wszystkim.Wczesniej czascilam sama pianka,ale czasem nie doczyszczalo,kiedys poprosilam corke ,zeby jeszcze raz spryskala ,wczesniej spryskany piekarnik,ona myslala ,ze ma to zrobic Cilitem,na drugi dzien sie zdziwilam ,ze tluszcz tak fajnie odchodzi ,poprostu tylko trzeba bylo zmyc szmatka,bez szorowania,spytalam czy spryskala pianka,a ona zdziwiona powiedziala ,ze myslala ze ma to zrobic Cilitem do tluszczu,w tej chwili uzywam tej kombinacji,i sie nie namecze przy czyszczeniu wogole.Ale tak jak mowie trzeby zostawic najlepiej na noc.
ciekae,już zapisałam na liście zakupów,dzięki