Tak, ja piekłam w dużej misce nierdzewnej. Trzeba posmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką. Też miałam obawy bo nigdy nie piekłam biszkoptu w misce, ale się udało. Pozdrawiam.
Ja zrobiłam z podwójnej ilości składników jak na tort bo miska była wielgaśna. A do tego upiekłam jeszcze biszkopt w tortownicy. I z tego wszystkiego zrobiłam tort z lalką. Ważył ponad 4 kg i miał 6 warstw kremu, a każda była inna.Jak znajdę zdjęcie to wkleję. Najważniejsze, że dziecko było zachwycon a i rodzince też się podobał.
Alll obejrzałam Twoją galerię i znalazłam torty - mistrzostwo świata po prostu!!! Od dawna znany był mi Twój talent w dziedzinie przękąsek - ale torty zachwyciły mnie bardzo.
Dzięki za odpowiedzi, upiekłam biszkopt i mi się nie upiekł całkiem dobrze na samym spodzie był troche surowy (hmm), ale poza tym wszystko OK zdjęcie później wkleję).
Sliczny torcik :-))) Ja mam zamówienie od córki na 6 urodziny na początku czerwca i trochę się stresuję. Czy Tobie tak ładnie wyszedł ten tort po pierwszym razie czy wcześniej robiłaś próby. Do wszystkich piekących torty-lalki: Jaka jest średnica i wysokość miski do tortu?
Witaj .Tort piekłam pierwszy raz i wbrew pozorom wcale nie jest trudy. Miska ma średnicę 21 cm. ale tak jak Alll pokazała na zdjęciu wyżej pod miskę podkłada upieczony biszkopt w zwykłej tortowmicy o tym rozmiarze co miska czyli 21cm. Lalka jest bez nóg, bo była za duża i w ostatnim najmiejszym blacie wyciełam dziurę kieliszkiem o najmiejszym rozmiarze i ja włożyłam owiniętą w folię..AA i tort dobrze wysmaruj śmietaną czy kremem a potem ją ,,szprycuj".
Proszę mi powiedzieć czy ten tort można upiec w takiej zwykłej misce ze stali nierdzewnej czy on się nie przypali??? bardzo mi zależy na czasie
Tak, ja piekłam w dużej misce nierdzewnej. Trzeba posmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką. Też miałam obawy bo nigdy nie piekłam biszkoptu w misce, ale się udało. Pozdrawiam.
Dwa razy kliknęłam i zostało 2 x zapisane. Przepraszam.
Tez piekłam w takiej misce i nic się nie stało. Miałam tylko problem z ilu jaj zrobić biszkopt.
Powodzenia
Ja zrobiłam z podwójnej ilości składników jak na tort bo miska była wielgaśna. A do tego upiekłam jeszcze biszkopt w tortownicy. I z tego wszystkiego zrobiłam tort z lalką. Ważył ponad 4 kg i miał 6 warstw kremu, a każda była inna.Jak znajdę zdjęcie to wkleję. Najważniejsze, że dziecko było zachwycon a i rodzince też się podobał.
W takim razie to nie była lalka tylko Mega Lala
Piekłam i w tortownicy i w misce.
Alll obejrzałam Twoją galerię i znalazłam torty - mistrzostwo świata po prostu!!!
Od dawna znany był mi Twój talent w dziedzinie przękąsek - ale torty zachwyciły mnie bardzo.
Dzięki za odpowiedzi, upiekłam biszkopt i mi się nie upiekł całkiem dobrze na samym spodzie był troche surowy (hmm), ale poza tym wszystko OK zdjęcie później wkleję).
aaa jeszcze zapomniałam ją uczesać, hihihi teraz zauwazyłam;))
Sliczny torcik :-))) Ja mam zamówienie od córki na 6 urodziny na początku czerwca i trochę się stresuję. Czy Tobie tak ładnie wyszedł ten tort po pierwszym razie czy wcześniej robiłaś próby.
Do wszystkich piekących torty-lalki: Jaka jest średnica i wysokość miski do tortu?
Witaj .Tort piekłam pierwszy raz i wbrew pozorom wcale nie jest trudy. Miska ma średnicę 21 cm. ale tak jak Alll pokazała na zdjęciu wyżej pod miskę podkłada upieczony biszkopt w zwykłej tortowmicy o tym rozmiarze co miska czyli 21cm. Lalka jest bez nóg, bo była za duża i w ostatnim najmiejszym blacie wyciełam dziurę kieliszkiem o najmiejszym rozmiarze i ja włożyłam owiniętą w folię..AA i tort dobrze wysmaruj śmietaną czy kremem a potem ją ,,szprycuj".