Witam .Mam duży problem co zrobić z wielką ilością zamrożonych kurek.Są Gorzkie!Może ktoś z Was zna jakiś skuteczny sposób na pozbycie się tej goryczki?Proszę o pomoc,bo żal mi wyrzucić grzyby.
Przy podmażaniu na końcu dodaje się sól i przyprawy, nie wcześniej, bo się stają gorzkie. Mozesz je wcześniej wymoczyć w mleku, a do podsmażonych dodać śmietanę.
Następnym razem (oprócz korzystania z rad, które już podano) zamroź kurki już podgotowane, a przynajmniej zblanszowane - taki zabieg powinien zapobiec pojawieniu się goryczki :)
Też raz miałem taki problem. Byłem w kryzysowej sytuacji, bo za godzinę mieli przyjść goście i chciałem przygotować sos. Obgotowałem kurki dwa razy zmieniając wodę za każdym razem. Goryczka zniknęła (niestety częściowo też ze smakiem kurek), więc spokojnie mogłem przygotwać sos na śmietanie. :)
Też raz miałem taki problem. Byłem w kryzysowej sytuacji, bo za godzinę mieli przyjść goście i chciałem przygotować sos. Obgotowałem kurki dwa razy zmieniając wodę za każdym razem. Goryczka zniknęła (niestety częściowo też ze smakiem kurek), więc spokojnie mogłem przygotwać sos na śmietanie. :)
Dzięki popróbuję a jeśli chodzi o smak kurek to niestety coś za coś.Na szczęście mam jeszcze takie w solance to najwyżej dorzucę ich dla aromatu.
Witam .Mam duży problem co zrobić z wielką ilością zamrożonych kurek.Są Gorzkie!Może ktoś z Was zna jakiś skuteczny sposób na pozbycie się tej goryczki?Proszę o pomoc,bo żal mi wyrzucić grzyby.
Przy podmażaniu na końcu dodaje się sól i przyprawy, nie wcześniej, bo się stają gorzkie. Mozesz je wcześniej wymoczyć w mleku, a do podsmażonych dodać śmietanę.
dzięki spróbuję
Następnym razem (oprócz korzystania z rad, które już podano) zamroź kurki już podgotowane, a przynajmniej zblanszowane - taki zabieg powinien zapobiec pojawieniu się goryczki :)
dzięki to już wiem po czasie niestety
Goryczka pojawia się wtedy, kiedy do zamrażarki dajemy kurki umyte i mokre. Ja kurki czyszczę bardzo dokładnie i nie myję.
Ja mroże od lat kurki i najpierw sparzam zamrozone a póżniej dopiero smaże i nie ma żadnej goryczki.
Ja mroże od lat kurki i najpierw sparzam zamrozone a póżniej dopiero
No niestety teraz to mądry polak po szkodzie.smaże i nie ma żadnej goryczki.
Goryczka pojawia się wtedy, kiedy do zamrażarki dajemy kurki umyte i mokre.
Dzięki za radę wydaje mi się że dobrze osuszyłam,ale faktycznie je myłam.Ja kurki czyszczę bardzo dokładnie i nie myję.
Tak mrożę kazde grzyby.
Też raz miałem taki problem. Byłem w kryzysowej sytuacji, bo za godzinę
Dzięki popróbuję a jeśli chodzi o smak kurek to niestety coś za coś.Na szczęście mam jeszcze takie w solance to najwyżej dorzucę ich dla aromatu.mieli przyjść goście i chciałem przygotować sos. Obgotowałem kurki dwa
razy zmieniając wodę za każdym razem. Goryczka zniknęła (niestety
częściowo też ze smakiem kurek), więc spokojnie mogłem przygotwać sos na
śmietanie. :)