witam pozwolę sobie przesłać link do przepisu na to ciasto z bloga z którego często korzystam... http://mojewypieki.blox.pl/2011/03/Red-Velvet-Cake.html nie piekłam tego ciasta,ale korzystam z innym przepisów z tego bloga i naprawdę wszystko się udaje:) pozdrawiam
Ja go piekę na oryginalnej recepturze z cukierni w USA...i na tortownicę(żeby po przekrojeniu były 3-4 placki) podana jest 1 łyżeczka czerwonego barwnika w proszku,lub 1/2 łyżeczki barwnika w żelu. Nie dodaje się soku z buraka,bo wychodzi nie czerwony tylko taki brunatny... w kawiarence jest zdjęcie mojego Red Velwet...obejrzyj sobie:) Przepis wstawię może jeszcze dzisiaj:)
Mam przepis na ten tort,ale coś się nie zgadza,bo pisze,że 60ml czerwonego barwnika w płynie lub 500ml soku z buraka! ?
witam
pozwolę sobie przesłać link do przepisu na to ciasto z bloga z którego często korzystam...
http://mojewypieki.blox.pl/2011/03/Red-Velvet-Cake.html
nie piekłam tego ciasta,ale korzystam z innym przepisów z tego bloga i naprawdę wszystko się udaje:)
pozdrawiam
Ja go piekę na oryginalnej recepturze z cukierni w USA...i na tortownicę(żeby po przekrojeniu były 3-4 placki) podana jest 1 łyżeczka czerwonego barwnika w proszku,lub 1/2 łyżeczki barwnika w żelu. Nie dodaje się soku z buraka,bo wychodzi nie czerwony tylko taki brunatny...
w kawiarence jest zdjęcie mojego Red Velwet...obejrzyj sobie:)
Przepis wstawię może jeszcze dzisiaj:)
Dziękuję Wam,torty niewiele się różnią od siebie,jak tylko kupię barwniki to upiekę