Forum

Kuchenne porady

Red Velvet Cake

  • Autor: punca Data: 2011-05-15 09:07:24

    Mam przepis na ten tort,ale coś się nie zgadza,bo pisze,że 60ml czerwonego barwnika w płynie lub 500ml soku z buraka! ?

    Ma ktoś przepis na ten torcik,czy jest dobry w smaku i jak to jest z tym barwnikiem lub sokiem z buraka?
    Proszę o pomoc 

  • Autor: dorotaibasia Data: 2011-05-15 10:34:55

    witam
    pozwolę sobie przesłać link do przepisu na to ciasto z bloga z którego często korzystam...
    http://mojewypieki.blox.pl/2011/03/Red-Velvet-Cake.html
    nie piekłam tego ciasta,ale korzystam z innym przepisów z tego bloga i naprawdę wszystko się udaje:)
    pozdrawiam

  • Autor: hope30 Data: 2011-05-15 10:52:04

    Ja go piekę na oryginalnej recepturze z cukierni w USA...i na tortownicę(żeby po przekrojeniu były 3-4 placki) podana jest 1 łyżeczka czerwonego barwnika w proszku,lub 1/2 łyżeczki barwnika w żelu. Nie dodaje się soku z buraka,bo wychodzi nie czerwony tylko taki brunatny...
    w kawiarence jest zdjęcie mojego Red Velwet...obejrzyj sobie:)
    Przepis wstawię  może jeszcze dzisiaj:)

  • Autor: punca Data: 2011-05-15 12:23:32

    Dziękuję Wam,torty niewiele się różnią od siebie,jak tylko kupię barwniki to upiekę

Przejdź do pełnej wersji serwisu