Forum

Kuchenne porady

Smażone pomidory

  • Autor: siostry Data: 2011-05-17 18:27:03

    Mam pytanie, czy ktoś wie, czy można usmażyć zwykłego czerwonego pomodora na patelni?Spróbowałabym, ale boje się, że miąż spali się na patelni i będę musiała wyrzucić patelnię.

  • Autor: jareksz Data: 2011-05-17 18:33:22

    Mi się kiedyś frytki spaliły w kuchni. Wyrzucić nie wyrzuciłem, ale cała do remontu, jak też i reszta mieszkania.

  • Autor: Beata500 Data: 2011-05-17 18:41:14

    Jarku , jak tego dokonałeś? Cała do remontu?

  • Autor: jareksz Data: 2011-05-17 19:18:28

    Nie oglądaj polskich seriali, gdy smażysz frytki w nowej kuchni. Taki wniosek.

  • Autor: Beata500 Data: 2011-05-17 19:58:15

    No to wszystko jasne.

  • Autor: Tamaravita Data: 2011-05-17 20:23:02

    Przyzpomniała mi się książka"Smażone zielone pomidory" :) .świetna historia

  • Autor: anqe Data: 2011-05-22 13:18:57

    mój kolega tak kiedyś gotował serdelki i zapomniał po całkowitym spaleniu w garnku leżały dwa czarne prostopadłościany i żartowaliśmy sobie z nigo że jest węgiel kamienny drzewny i ..... parówkowy nie wspominając o konieczności wietrzenia mieszkania co zajęło jakieś trzy dni

  • Autor: jareksz Data: 2011-05-22 14:30:20

    mój kolega tak kiedyś gotował serdelki i zapomniał po całkowitym
    spaleniu w garnku leżały dwa czarne prostopadłościany i żartowaliśmy
    sobie z nigo że jest węgiel kamienny drzewny i ..... parówkowy nie
    wspominając o konieczności wietrzenia mieszkania co zajęło jakieś trzy
    dni

    To była norma w akademiku  (jedna kuchnia na piętro): spalone garnki i rozrzażone czajniki na palnikach:)
    Aż dziw, że akademik przetrwał te nasze gotowanie i powędrował ktoregoś dnia na orbitę, bo na początku kuchenki były gazowe. Dopiero potem zmienili na elektryczne.

  • Autor: majolika Data: 2011-05-18 14:23:51

    Cha,chacha)))Ja tez ostatnio(w pracy!!!) próbowałam sobie zrobic kartofelki w mikrofali))kuchenke wietrzyłam potem 2 dni))Nie przyznałam sie, że to ja bo by mnie śmiechem zabili)))

  • Autor: jareksz Data: 2011-05-18 14:36:28

    Mi wtedy do śmiechu nie było, oj nie:) Budzę się i siwo. A w kuchni ogień po sufit! Dobrze, że jeszcze wtedy mebli nie mieliśmy i  tak właściwie nie mialo co się zająć,

  • Autor: kuchacik Data: 2011-05-17 20:39:22

    Ja raz spaliłem na proch ziemniaki ..smrodu co niemiara ..A garnek hmm. .Z godzinę czyściłem ale wyczyściłem  :D

  • Autor: chmurki Data: 2011-05-17 20:50:31

    Ja smażę na patelni na odrobinie masła kawałeczki papryki i pomidora po chwili wbijam dwa jajka, solę, mieszam i wychodzi pyszna jajecznica :). Myślę że możesz sppróbować smarzyć pomidora.

  • Autor: siostry Data: 2011-05-17 22:26:50

    Chciałam właśnie do jajecznicy te pomidory, ale bałam się, że dom do remontu będzie

  • Autor: f-K Data: 2011-05-17 22:29:03

    nie bedzie :)

  • Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-05-18 14:34:36

    Jak rozkręcisz ogień na full, to wiadomo że wszystko spalisz:) Do jajecznicy wystaczy pomidora podsmażyć na małym ogniu na masełku,  na100% nie ma  prawa się spalić.
    Można sparzyć skórę i zdjąc z pomidora i dopiero wrzucić na moment na patelnię, jajecznica będzie wtedy smaczniejsza, chociaż ja nie zawsze ściągam:)

Przejdź do pełnej wersji serwisu