Forum

Zdrowie i uroda

Guz mózgu u dziecka

• Autor: janeczka669 Data: 2011-05-19 09:08:14

Mam prośbę do osób, które zetknęły się z problemem.
    Mamy do wyboru: Kraków i Lublin, może macie jakieś sugestie,
    doświadczenia związane z tymi szpitalami?
    O Warszawie lekarz prowadzący nie ma najlepszego zdania więc pewnie nie będziemy jej brac pod uwagę.

• Autor: agulinia Data: 2011-05-19 10:53:41

Szpital Uniwersytecki w Prokocimiu (w Krakowie) jest najlepszy.

• Autor: MARTA84 Data: 2011-05-19 11:15:45

Ja tez jestem za Prokocimem 

• Autor: agulinia Data: 2011-05-19 13:40:29

Byłam tam ze swoją córą co prawda na innym oddziale tzn. nie na onkologii. Opieka jest świetna, cały czas ktoś zagląda i nawet na korytarzu jak się spotkałam lekarza prowadzącego to się dopytywał się o dziecko. Ważne jest też, że przy każdym łóżku jest fotel, więc cały czas jedna osoba może być przy dziecku a nawet spać. Natomiast ja jak miałam 6 lat to m. in. sepsę i oczywiście w tym szpitalu mnie wyleczyli

• Autor: lexi27 Data: 2011-05-19 12:04:32

Też słyszałam duzo dobrego o Prokocimiu.

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-05-19 13:23:53

A to ciekawe dlaczego lekarz prowadzący nie ma najlepszego zdania o Warszawie:Ten lekarz prowadzący mało wie!  Do Warszawy do Centrum Zdrowia Dziecka z całej Polski a nawet z zagranicy przyjeżdżają  chore dzieci, które są  leczone bardzo skutecznie.
    Są tutaj wspaniali lekarze i pielęgniarki, może warto zadzwonic i zapytac, a nie opierac się na zdaniu jakiegoś jednego lekarza.

• Autor: agulinia Data: 2011-05-19 13:41:03

Też się dziwię, nawet jednej negtywnej opini nie słyszałam.

• Autor: joasiek Data: 2011-05-19 14:39:11

Mam też bardzo dobre zdanie o Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie. Co prawda moje dziecko było tam leczone wiele lat temu i nie na onkologii tylko na oddziale niemowlęcym, ale mam dobre wspomnienia dotyczące opieki. Rodzaj sentymentu do tego szpitala mi pozostał, mimo że to nie był wesoły dla nas czas.

Ale o Prokocimiu też wiele dobrego słyszałam i w internecie czytałam, często właśnie w kontekscie onkologii. O Lublinie niewiele wiem, mimo że właśnie tam mam najbliżej.

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-05-19 15:38:24

No właśnie sama się dziwię , bo to jest naprawdę świetne Centrum. No ale cóż, każdy by chciał żeby jego dziecko było leczone w jak najlepszych warunkach i wybór należy do rodziców.
    Trzymam kciuki za chore dziecko bardzo mocno i wierzę że wszystko będzie dobrze, nieważne czy będzie leczone w Krakowie, Warszawie czy Lublinie. 

• Autor: janeczka669 Data: 2011-05-19 20:52:17

Myślę, że lekarz prowadzący z racji wieloletniej praktyki wie sporo.
    Dlaczego nie Warszawa? Z prostej przyczyny.
    Dzieci które są leczone w innych szpitalach po takim leczeniu zazwyczaj wracają do specjalisty od którego wyszły i on je później często prowadzi.
    Z obserwacji naszego lekarza a jest on cenionym specjalistą wynika, że dzieci leczone w Krakowie i Lublinie mają często lepsze wyniki leczenia niż te z Warszawy, nie jest to oczywiście regułą ale procentowo tak to wygląda.
    Nie zabrania oczywiście leczenia w stolicy, tylko delikatnie między wierszami sugeruje co mogłoby byc lepsze dla dziecka, to wszystko.

• Autor: janeczka669 Data: 2011-05-19 20:58:39

Dziękuję bardzo za pomoc i wszelkie sugestie.

• Autor: agulinia Data: 2011-05-19 22:16:20

Wszystkiego dobrego życzę!

• Autor: anqe Data: 2011-05-20 00:41:41

mój kuzyn niestety ma guz mózgu nie mogę się wypowiedzieć o szpitalach które wymieniłaś gdyż on był leczony w warszawie w centrum zdrowia dziecka wiem że dużo zależy od rodzaju guza u niego był ten niemożliwy do operacji był więc leczony farmakologicznie przez wiele lat dziś chłopak jest studentem owszem z racji choroby nie jest tak sprawny jak równolatkowie ale psychicznie żadnego uszczerbku nawet bardzo mądry bo z uwagi na chorobę dużo czytał

• Autor: janeczka669 Data: 2011-05-20 19:20:57

Wiem, że dużo zależy od guza, wiem też że czasem lekarz bez tytułu postawi lepszą diagnozę niż profesor,
    wiem, że dzieciaki z tego wychodzą i żyją później normalnie.
    My dorośli inaczej patrzymy na problem, jednak jeśli chodzi o dziecko.........
    Chce się dla niego jak najlepiej, najwięcej, a jeśli chodzi o zdrowie wszysko inne przestaje miec znaczenie.

• Autor: punca Data: 2011-05-21 11:43:27

Masz rację,ja zawsze się dołuje jak na coś nam brakuje kasy lub na coś poprostu nie możemy sobie pozwolić z kupnem,ale cieszą się,że jesteśmy zdrowi,a w szczególności dziewczynki.

Życzę powrotu do zdrowia,coć wiem,że to nie będzie łatwe 

• Autor: Glumanda Data: 2011-05-21 14:08:05

Moja znajoma poleca Katowice.
    Jest tam dobra mozliwosc noclegu przy szpitalu i jest on tanszy niz w Warszawie. Przy dziecku wolno byc praktycznie bez ograniczen.
    Jesli chcesz, chetnie z Toba porozmawia na ten temat telefonicznie, poniewaz jej syn jest juz sporo po operacji i cala odyseja jest za nimi. Napisz do mnie na PW jesli sobie zyczysz dalszych kontaktow. Pozdrawiam i zdrowka Wam zycze.

Przejdź do pełnej wersji serwisu