Pytam w imieniu starszyzny, która chce farbować włosy w naturalnym kolorze blond, ale takim średnim blond lub nawet ciemnym. Jaka farba Waszym zdaniem najlepsza? Która pokrywa siwe włosy, daje naturalny odcień i jest trwała? Trudno próbować farbę jedną za drugą i się dopiero przekonać do którejś, aż się wyda kupę kasy. Dlatego proszę o radę w imieniu biednych emerytów.
używam farby firmy Joanna - Natura http://www.webkupiec.pl/a/lista_produktow/idx/6080603/mot/Joanna_natura/lista_produktow.htm moją siwiznę pokrywa dobrze, jest tania 5-7 zł, z tym, że ja używam koloru z grupy kasztanowatych ja jestem zadowolona, ale nie mam rozeznania co do blondów
Niech '' starszyzna '' podda sie w profesjonalne ręce .. :) A z własnego doswiadzcenia z lat farbowania włosów wiem , ze fraba położona w domu , nawet ta z najwyższej półki nie bedzie tak trawła jak z salonu fryzjerskiego . Kiedyś sama tym sie prałam .. farba szybko zmywała sie , traciła kolor , włos matowiał .. Od paru lat korzystam z farb fryzjerskich i dla mnie jest ogromna różnica ... Wybór należy do '' starszyzny '' !
A ja mieszam sama farby (noszę się w odcieniach kasztanowych) tej samej firmy i powiem, że moja fryzjerka zawsze mnie pochwali za ciekawy odcień. Ze zmywaniem nie ma problemu, tylko kurczę... odrosty, to największy problem.
Wiadomo, że u fryzjera zawsze lepiej, tylko u dobrego, a ten kosztuje - nie każdego emeryta stać. Problem jest z tymi średnimi blondami, zwłaszcza z naturalnymi... Ciekawe dlaczego tak jest, że te farby fryzjerskie długo trzymaja, a te sklepowe nie i matowieją.
podobno garnier 100% color, ja farbuje nią włosy od kilku lat są miękkie i mają cudny połysk tyle że ja nie mam siwych włosów, moja koleżanka też farbuje nią włosy ona ma pojedyncze siwe włosy i pokrywają się świetnie poleciła mi tą farbę znajoma fryzjerka jest podobno tak dobra że wielu fryzjerów jej używa bo jest bardzo dobra i dużo tańsza niż te profesjonale na ulotce jest info że pokrywa siwe włosy w rossmannie kosztuje około 16 złotych a w promocji zazwyczaj 12 odczekuję więc zawsze i kupuję na zapas
Pytam w imieniu starszyzny, która chce farbować włosy w naturalnym kolorze blond, ale takim średnim blond lub nawet ciemnym. Jaka farba Waszym zdaniem najlepsza? Która pokrywa siwe włosy, daje naturalny odcień i jest trwała? Trudno próbować farbę jedną za drugą i się dopiero przekonać do którejś, aż się wyda kupę kasy. Dlatego proszę o radę w imieniu biednych emerytów.
używam farby firmy Joanna - Natura http://www.webkupiec.pl/a/lista_produktow/idx/6080603/mot/Joanna_natura/lista_produktow.htm
moją siwiznę pokrywa dobrze, jest tania 5-7 zł, z tym, że ja używam koloru z grupy kasztanowatych
ja jestem zadowolona, ale nie mam rozeznania co do blondów
Niech '' starszyzna '' podda sie w profesjonalne ręce .. :)
A z własnego doswiadzcenia z lat farbowania włosów wiem , ze fraba położona w domu , nawet ta z najwyższej półki nie bedzie tak trawła jak z salonu fryzjerskiego .
Kiedyś sama tym sie prałam .. farba szybko zmywała sie , traciła kolor , włos matowiał ..
Od paru lat korzystam z farb fryzjerskich i dla mnie jest ogromna różnica ...
Wybór należy do '' starszyzny '' !
A ja mieszam sama farby (noszę się w odcieniach kasztanowych) tej samej firmy i powiem, że moja fryzjerka zawsze mnie pochwali za ciekawy odcień. Ze zmywaniem nie ma problemu, tylko kurczę... odrosty, to największy problem.
Och ja też od czasu do czasu sama sobie zapaciam głowe ...
I nawet podoba mi się ..ale szybko trace kolor .... nie głowe.. hehhehheh
Wiadomo, że u fryzjera zawsze lepiej, tylko u dobrego, a ten kosztuje - nie każdego emeryta stać. Problem jest z tymi średnimi blondami, zwłaszcza z naturalnymi... Ciekawe dlaczego tak jest, że te farby fryzjerskie długo trzymaja, a te sklepowe nie i matowieją.
Po zmyciu farby z włosów warto wypłukać je mieszanką wody z octem(takim zwykłym) kolor się utrwali i nie "spiera" przy następnych myciach włosów.
polecam wellę
podobno garnier 100% color, ja farbuje nią włosy od kilku lat są miękkie i mają cudny połysk tyle że ja nie mam siwych włosów, moja koleżanka też farbuje nią włosy ona ma pojedyncze siwe włosy i pokrywają się świetnie poleciła mi tą farbę znajoma fryzjerka jest podobno tak dobra że wielu fryzjerów jej używa bo jest bardzo dobra i dużo tańsza niż te profesjonale na ulotce jest info że pokrywa siwe włosy w rossmannie kosztuje około 16 złotych a w promocji zazwyczaj 12 odczekuję więc zawsze i kupuję na zapas