Forum

Zdrowie i uroda

Farba pokrywająca siwiznę w 100%

• Autor: MAGDAITYLE Data: 2011-05-19 23:17:42

Pytam w imieniu starszyzny, która chce farbować włosy w naturalnym kolorze blond, ale takim średnim blond lub nawet ciemnym. Jaka farba Waszym zdaniem najlepsza? Która pokrywa siwe włosy, daje naturalny odcień i jest trwała? Trudno próbować farbę jedną za drugą i się dopiero przekonać do którejś, aż się wyda kupę kasy. Dlatego proszę o radę w imieniu biednych emerytów.

• Autor: Zuzanna248 Data: 2011-05-20 06:53:09

używam farby firmy Joanna - Natura      http://www.webkupiec.pl/a/lista_produktow/idx/6080603/mot/Joanna_natura/lista_produktow.htm
    moją siwiznę pokrywa dobrze, jest tania 5-7 zł, z tym, że ja używam koloru z grupy kasztanowatych
    ja jestem zadowolona, ale nie mam rozeznania co do blondów

• Autor: megi65 Data: 2011-05-20 07:27:18

Niech '' starszyzna '' podda sie w profesjonalne ręce .. :)
    A z własnego doswiadzcenia z lat farbowania włosów wiem , ze fraba położona w domu , nawet ta z najwyższej półki nie bedzie tak trawła jak z salonu  fryzjerskiego .
    Kiedyś sama tym sie prałam .. farba szybko zmywała sie , traciła kolor , włos matowiał ..
    Od paru lat korzystam z farb fryzjerskich i dla mnie jest ogromna różnica ...
    Wybór należy do '' starszyzny '' !

• Autor: bogdzia Data: 2011-05-20 08:28:25

A ja mieszam sama farby (noszę się w odcieniach kasztanowych) tej samej firmy i powiem, że moja fryzjerka zawsze mnie pochwali za ciekawy odcień. Ze zmywaniem nie ma problemu, tylko kurczę... odrosty, to największy problem.

• Autor: megi65 Data: 2011-05-20 09:23:29

Och ja też od czasu do czasu sama sobie zapaciam głowe ...
    I nawet podoba mi się ..ale szybko trace kolor .... nie głowe.. hehhehheh

• Autor: MAGDAITYLE Data: 2011-05-20 22:35:12

Wiadomo, że u fryzjera zawsze lepiej, tylko u dobrego, a ten kosztuje - nie każdego emeryta stać. Problem jest z tymi średnimi blondami, zwłaszcza z naturalnymi... Ciekawe dlaczego tak jest, że te farby fryzjerskie długo trzymaja, a te sklepowe nie i matowieją.

• Autor: BEATA55555 Data: 2011-05-20 20:00:53

Po zmyciu farby z włosów warto wypłukać je mieszanką wody z octem(takim zwykłym) kolor się utrwali i nie "spiera" przy następnych myciach włosów.

• Autor: Figutka Data: 2011-05-20 21:16:11

polecam wellę

• Autor: anqe Data: 2011-05-22 22:55:49

podobno garnier 100% color, ja farbuje nią włosy od kilku lat są miękkie i mają cudny połysk tyle że ja nie mam siwych włosów, moja koleżanka też farbuje nią włosy ona ma pojedyncze siwe włosy i pokrywają się świetnie poleciła mi tą farbę znajoma fryzjerka jest podobno tak dobra że wielu fryzjerów jej używa bo jest bardzo dobra i dużo tańsza niż te profesjonale na ulotce jest info że pokrywa siwe włosy w rossmannie kosztuje około 16 złotych a w promocji zazwyczaj 12 odczekuję więc zawsze i kupuję na zapas

Przejdź do pełnej wersji serwisu