Próbuj usunąć zmywaczem do paznokci tym z acetonem ale najpierw zrób próbę czy nie odbarwi tkaniny. Ja leję troszke zmywacza na palmę rozcieram i polewam płynem do naczyń znowu rozcieram i spłukuję ciepłą wodą. Jak do tej pory zawsze się udawało. Ale muszę przyznać ze płyn do naczyń to Fairy który na tkaninach i plamach najlepiej się sprawdza
podłącze sie pod Twoj problem(zeby nie zaśmiecać forum kolejnym podobnym wątkiem).
maz upaprał koszule służbową smarem,oczywiście nie powiedzial mi o tym i wrzucił koszule do prania,plama oczywiście sie nie sprała. czy jest jakiś sposób na usunięcie plamy ze smaru,ale niestety juz zapranej?
Najlepszą metodą na plamy ze smaru jest tłuszcz.Na plamę nanieś troszkę margaryny,masła lub smalcu i wcierać ,aż plama zniknie,a następnie przeprać plamę w płynie do mycia naczyń np."Ludwik".Wyprać w pralce. Drugi sprawdzony sposób to pasta "BHP".
Mam plamę z mazaka (takiego zwykłego,nie markera) na bluzce córki,jak i czym można ją usunąć?
Bluzkę już zamoczyłam w letniej wodzie,pomacy!
Próbuj usunąć zmywaczem do paznokci tym z acetonem ale najpierw zrób próbę czy nie odbarwi tkaniny.
Ja leję troszke zmywacza na palmę rozcieram i polewam płynem do naczyń znowu rozcieram i spłukuję ciepłą wodą. Jak do tej pory zawsze się udawało. Ale muszę przyznać ze płyn do naczyń to Fairy który na tkaninach i plamach najlepiej się sprawdza
Ja mam płyn palmoliw do naczyń,spróbuję,tylko muszę kupić zmywacz i sprubuję,dziękuję
podłącze sie pod Twoj problem(zeby nie zaśmiecać forum kolejnym podobnym wątkiem).
maz upaprał koszule służbową smarem,oczywiście nie powiedzial mi o tym i wrzucił koszule do prania,plama oczywiście sie nie sprała. czy jest jakiś sposób na usunięcie plamy ze smaru,ale niestety juz zapranej?
Może tu coś znajdziecie http://www.kawencja.com/plamy.html
Super strona,dziękuję
dziekuje bardzo,stronka bardzo sie przyda przy rocznym synku i drugim dzieciaczku( znaczy przy mężu)
Najlepszą metodą na plamy ze smaru jest tłuszcz.Na plamę nanieś troszkę margaryny,masła lub smalcu i wcierać ,aż plama zniknie,a następnie przeprać plamę w płynie do mycia naczyń np."Ludwik".Wyprać w pralce. Drugi sprawdzony sposób to pasta "BHP".
Z tłuszczem potwierdzam. Juz nie raz tak coś czyściłam jak mąż upaprał smarem.
Masło sprawdza się świetnie.