Forum

Kuchenne porady

szybkowar

• Autor: magma56 Data: 2011-05-27 15:45:28

proszę o pomoc: mąż przywiózł mi z Anglii szybkowar TEFAL SECURE 5 i instrukcja obsługi jest w języku angielskim a ja angielskiego ni w ząb .Może ktoś mi powie jak z niego korzystać bo wiem że to dobra rzecz.

• Autor: kuchacik Data: 2011-05-27 19:32:12

Napisz maila do Tefala. Powinni przysłać ci elektroniczną instrukcję obsługi w języku polskim.

• Autor: jolka60 Data: 2011-05-28 05:43:59

Był jakiś czas temu wątek o szybkowarze,może uda Ci się go odszukać.Zasada działania jest właściwie jednakowa dla wszystkich typów.Dzięki szczelnemu zamknięciu w garnku wytwarza się wysokie cisnienie,co pozwala na szybsze ugotowanie potrawy.Należy tylko pamiętać o nie przepełnianiu go (u mnie maks.2/3 objętości),odpowiednie dobranie stopnia mocy (najczęściej regulacja w pokrywie) w zależnosci od rodzaju potrawy-np mięso pod wiekszym cisnieniem niz warzywa.Ważny jest również czas gotowania.Jeszcze jedno,trzeba uważać z otwieraniem garnka-ja schładzam go pod zimną wodą i dopiero zdejmuję pokrywę.
    Otwory,którymi wychodzi para muszą być zawsze"drożne"-trzeba je dokladnie czyscić.

• Autor: kasia146 Data: 2011-05-28 15:54:19

albo sprobuj na stronie tefala odnalezsc instrukcje w jezyku polskim

• Autor: magma56 Data: 2011-05-31 06:18:06

napisałam e-maila do  Tefala i odpowiedzieli mi, że taki model nie występował na rynku polskim i dlatego nie mogą mi podać instrukcji

Przejdź do pełnej wersji serwisu