Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Nieuprzejmi przewoźnicy - poradźcie

• Autor: mamusia_muminka Data: 2011-05-27 23:20:37

Jestem zbulwersowana zachowaniem kierowców busów. Chodzi mi konkretnie o jeden bus na trasie Kielce - Katowice, którym dojeżdżam z pracy do domu. Dodam ,że jeden z panów jest właścicielem owego busa. Traktuje ludzi jak bydło . Jeździ z nadmierną prędkością , hamuje nagle.... ludziska tylko trzymają się kurczowo siedzeń,żeby nie znaleźli się na podłodze jeden na drugim. Kiedyś jak wysiadałam tak zahamował,że uderzyłam piersią o siedzenie ( wielki siniak był). Moją ciężarną córkę wysadził 1,5 km dalej bo miał taki kaprys. Mówił , że tu przystanku nie ma chociaż istnieje od 40 lat. Dziś był sporo opóźniony więc nie zabrał mnie. Ryknął cytuję "czyśta ludzie poszaleli!!!!!!! nie będę sie co 5 minut zatrzymywał!!!!! Opóżniony jestem!!!!!!!" I ruszył z kopyta a ja zostałam "na machanego". Kobiecie z kulami i nogą w gipsie też się dostało, że tamuje ruch a jemu się spieszy. Mogła bym tak pisać i mnożyć przykłady, ale już nerwów z powrotem dostajęCzy jest rada na takie chamstwo?

• Autor: toffik Data: 2011-05-27 23:32:21

Tak jest. Są specjalne kontrole takich przewoźników.  Robią ją inspektorzy Wojewódzkiego Inspektoratu Transportu Drogowego. W mojej okolicy chłopaki mówią na nich zieloni Wystarczy zgłosić sprawę, a oni zajmą się resztą. Robią niezapowiedziane kontrole w różnej formie. Możesz też sprawę zgłosić na policję.  

• Autor: prem_ned Data: 2011-05-28 00:36:53

Oczywiście,że jest rada.Wystarczy kamera(lub telefon z tą funkcją) i po takim kursie zrobić ładny filmik:)Nie trzeba pchać się z tym do telewizji,wystarczy You Tube.Efekt gwarantowany,a wieści o kierowcy i jego firmie szybko się rozejdą...
        pozdrawiam
                  prem_ned

• Autor: as Data: 2011-05-28 09:32:35

Ja wypowiem się na temat zatrzymywania na przystanku. Każdy przewoźnik ma ustalone na których przystankach wolno mu się zatrzymywać. Inne przystanki choć istnieją nie są dla niego, tylko dla innych przewoźników. Jeżeli kierowca zatrzyma się w miejscu dla niego nie przeznaczonym to grozi mu kara 3tyś zł.

• Autor: mamusia_muminka Data: 2011-05-28 10:17:58

Szkopuł w tym, że widnieje na rozkładzie jazdy na tymże właśnie przystanku. Pisałam, że tylko od jego kaprysu to zależy. To niech go wykreślą z rozkładu i będzie ok.

• Autor: spajdermen Data: 2011-05-28 18:09:38

Niektórzy przewoźnicy są częściowo finansowani z funduszu gminy należy sprawdzić czy tak jest i zglłosić o jakości usługi a w szczególności o bezpiecznym podróżowaniu

• Autor: daga26 Data: 2011-05-28 18:25:12

Ja chyba sama bym mu powiedziala co mysle i pogrozila!! A dostal by taka wiazanke ze osiwial by z miejsca. A pomysl z filmowaniem i na you tube tez jest super.
    pozdro

• Autor: izabela_27 Data: 2011-05-29 09:10:26

W moim mieście kierowcy mpk czasami zachowują się jakby ziemniaki wozili,dla niektórych nie istnieje czerwone światło myslą że wszystko im można bo czas ich goni a z ludźmi się nie liczą.Ostatnio byłam świadkiem jak starszy pan wchodził do autobusu a kierowca "nie zauważył go"i zacisnął mu głowę drzwiami w autobusie panika a pan kierowca nawet nie poczuł się żeby przeprosić i zapytać czy nic się nie stało!!!!

Przejdź do pełnej wersji serwisu