Forum

Kuchenne porady

CO zrobic z kapustą juz ugotowaną?

  • Autor: elastyna Data: 2011-05-31 09:32:36

    Witam!Zrobiłam gołabki,ale zostało mi dosc sporo kapusty,jest juz ugotowana,jak ja wykorzystać?

  • Autor: Glumanda Data: 2011-05-31 09:46:40

    Zamroz. Ja uzylam kiedys takiej kapusty do lazankow i wyszly bardzo dobre. Przez zamrozenie kapusty lekko obnizylo sie jej dzialanie wzdymajace i wiatropedne :))))
    Pomysl, jak bedzie Ci wygodniej potem ja uzyc..i ew. przygotuj ja  juz przed zamrozeniem lub bynajmniej zmiel!

  • Autor: Laugasel Data: 2011-05-31 10:01:45

    możesz zrobić kotlety mielone z kapusty, zupę  warzywną,  barszcz ukraiński. a tak a prppo tematu.Ja nigdy nie wylewam wody z gotowania kapusty do gołąbków. Wykorzystuję ją do gotowania gołąbków.

  • Autor: megi65 Data: 2011-05-31 12:06:27

    Ja zawsze wylewam ..a gołabki posmażam i podduszam w odrobinie wywaru warzywnego +młode warzywka na wierzch ... ::))
    Od niepamiętnych lat gołąbków nie gotuje w wodzie ani nie taplam w sosie pomidorowym .. :))

  • Autor: Laugasel Data: 2011-05-31 13:39:35

    Ciekawe. Tak jeszcze nie robiłam.

  • Autor: megi65 Data: 2011-05-31 14:00:01

    Polecam ci gorąco ... !
    Gołabek zyskuje na smaczku ...a zamiast ryżu wsypuje czasem  kasze gryczną ..... ::))
    Oczywiscie gołabki smaże na maśle .. hihi wiem wiem , ze to przestępstwo ale młoda kapustka kocha masełko ..a ja dobre jedzonko .. !
    I tak nasza miłośc kwitnie do .. pażdziernika wtedy kapusta robi sie '' dorosła '' !
    Pozdrawiam i polecam.. ::))

  • Autor: megi65 Data: 2011-05-31 12:03:52

    Zrób słodki bigosik z wzsystkimi wedlinkami jakie masz w lodówce + boczuś wedzony ..
    Pamietaj o majeranku .. pomaga trawić kapuste...
    i mozesz parę pomidorków wrzucić obranych ze skórki ..
    Pyszna ciepła kolacja ...

  • Autor: bytomianka Data: 2011-05-31 14:46:30

    Zrób kapuśniak. Zawsze tak robię gdy zostaje mi ugotowana kapusta.

  • Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-05-31 15:41:53

    http://wielkiezarcie.com/recipe47754.html
    Zrób sobie taki bigosik jak w przepisie , do słoika , do lodówki i zjesz kiedy cię najdzie ochota:)

  • Autor: agik Data: 2011-05-31 16:00:33

    Ja szatkuje i zmarażam do późniejszego wykorzystania ( łazanki, krokiety, bigos).
    Jak robię gołąbki, to wychodzę z założenia, ze nikogo nie będzie rajcować kolejne danie kapuściane w tym samym czasie- to zamrażam na zaś.

    Ostatnio do takiej obgotowanej kapusty dodałam suszone pomidory i masło i podałam jako dodatek do grillowanego boczku.

  • Autor: elastyna Data: 2011-06-01 08:05:56

    Dzięki własnie tak zrobiłam.Zamroziłam i poczeka az najdzie nas ochota na bigosik!

  • Autor: makusia Data: 2011-05-31 17:23:29

    http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=378542&post=378667, zerknij, na pewno znajdziesz rady:)

  • Autor: BlackOnion Data: 2011-06-01 10:39:07

    Łazanki.

Przejdź do pełnej wersji serwisu