Wiem co to znaczy,mi również drętwiały ręce i nogi niezależnie od pory dnia choć najbardziej uciążliwie było w nocy.Zażywałam vigor i magnez w tabletkach i od jakiegoś czasu mam spokój.
Mi lekarz zasugerował w/w tabletki i powiedział że jeśli nie przejdzie zgłosić się na rezonans magnetyczny,wspomniał o dwóch możliwościach za mało elektrolitów lub kręgosłup.Jestem po operacji tarczycy i właśnie drętwienie zaczęło się ok roku po zabiegu dlatego też brał pod uwagę elektrolity.
Moja mama zbagatelizowała takie drętwienia rąk i nóg, dostała zawału i ledwo ją odratowali:( Takie drętwienia sygnalizują też choroby o podłożu neurologicznym, wcale nie muszą świadczyc o niedoborze magnezu czy potasu. Jestem w ciąży i też miałam drętwienia, tylko ze mnie drętwiały w nocy łydki, zanim ginekolog mi przepisał magnez , zrobił mi badania.
Idź do lekarza. Drętwienie rąk może być przyczyną niedoboru minerałów ale i wielu chorób układu krwionośnego (chorób serca i nie tylko), kostnego (kręgosłupa) jak i nerwowego (np. stwardnienie rozsiane). Może to być i ciąża, bo zmienia się krążenie :)
Od paru dni bardzo drętwieją mi ręce szczególnie rano. Wczoraj także zaczely mnie drętwieć nogi. Czy mam się tym niepokoić?
ja tak mialam na początku ciąży :)
Mogę zrobić tutaj ogólne. badania. Dzięki za poradę
Proponuję także badania na poziom magnezu, u mnie właśnie to było przyczyną,
Wiem co to znaczy,mi również drętwiały ręce i nogi niezależnie od pory dnia choć najbardziej uciążliwie było w nocy.Zażywałam vigor i magnez w tabletkach i od jakiegoś czasu mam spokój.
W domu znalazłam tabletki magnezu i już zażyłam. Dzięki
Może też być drętwienie od kręgosłupa czy serca.przejdż się do lekarza może coś zaradzi
Na razie wezmę magnez jak nie pomoże , to wybiorę się do lekarza. Pozdrawiam.
Mi lekarz zasugerował w/w tabletki i powiedział że jeśli nie przejdzie zgłosić się na rezonans magnetyczny,wspomniał o dwóch możliwościach za mało elektrolitów lub kręgosłup.Jestem po operacji tarczycy i właśnie drętwienie zaczęło się ok roku po zabiegu dlatego też brał pod uwagę elektrolity.
Nie leczyc się samemu żadnymi magnezami tylko udac się do lekarza!
Nie leczyć tylko uzupełnić niedobór magnezu.Gdzie przy niedoborze mogą wystąpić mrowienia kończyn.
Moja mama zbagatelizowała takie drętwienia rąk i nóg, dostała zawału i ledwo ją odratowali:( Takie drętwienia sygnalizują też choroby o podłożu neurologicznym, wcale nie muszą świadczyc o niedoborze magnezu czy potasu.
Jestem w ciąży i też miałam drętwienia, tylko ze mnie drętwiały w nocy łydki, zanim ginekolog mi przepisał magnez , zrobił mi badania.
Jak najszybciej idź do lekarza. U mojej mamy tak zaczęły się kłopoty z kregosłupem.
Wypij sobie lampke szampana i zaraz przejdzie.
Idź do lekarza. Drętwienie rąk może być przyczyną niedoboru minerałów ale i wielu chorób układu krwionośnego (chorób serca i nie tylko), kostnego (kręgosłupa) jak i nerwowego (np. stwardnienie rozsiane). Może to być i ciąża, bo zmienia się krążenie :)
Zamówię wizytę jutro. Dziś już za póżno.
Powodzenia. Oby to tylko jakiś niedobór minerałów!
wiem tez ze niby od kregoslupu tez moga dretwiec to znaczy gdzies tam nerw jest uciskany:)