to nasza skóra tam się najszybciej starzeje :( co robicie aby się nie pomarszczył? macie jakieś sprawdzone kremy? może coś innego? ja uzywam od ok.3 tyg. kupiony w aptece krem w tubce firmy Emolium - krem specjalny - z trójglicerydami olejku z kukurydzy i masłem shea. Na razie poprawy nie ma, jak miałam pionowe bruzdy tak je mam dalej.
to nasza skóra tam się najszybciej starzeje :( - poważne ? nie zauważyłam ;) smaruj się czymś z oliwka np balsam do ciała dla dzieci Jonhson z oliwka. Ważne jest aby to robić codzennie.
Niestety, myślę ze jak juz powstały takie bruzdy to znacząco się nie zmniejszą. ale ważne jest żebyś nie przerywała pielęgnacji. Myślę ze dobry produkt zakupiłaś, a zamiast oliwki, jak proponuje Aggusia, używam balsamy i kremy mocno nawilżające skórę. Lubie jak produkt ma w nazwie hydro coś tam , wtedy czuje że skóra jest delikatna i miękka ;)
Ja mam z emolium basam do ciała i krem do rąk. Każda używa czegoś innego- ważne jest żeby intensywnie nawilżać skórę (od wewnątrz i zewnątrz), odpowiednia dieta i nie spalać się na słońcu, bo za 20 lat bd wyglądać okropnie po codziennym opalaniu:)
skóra(takze ta na dekolcie) szybciej sie starzeje przez nieodpowiednie odżywianie, przez słabe nawodnienie( za mało wypijanej wody niegazowanej dziennie) a takze od zbyt gwałtownych zmian masy ciała.zamiast kremów radziłabym dzialac od wewnatrz. pozdrawiam
pracuję w branży kosmetycznej po 3 tygodniach powinnaś już widzieć pierwsze efekty, ja z dekoldem nie mam problemu dlatego że na codzień jest on pielęgnowany podwójnie raz pokrywa go krem do twarzy a drugi raz balsamem do ciała,skóra jest jędrna i głatka więc i pewnie zmarszczki później się pojawią bo na twarzy też jeszcze nie mam pomimo 37 lat
to nasza skóra tam się najszybciej starzeje :( co robicie aby się nie pomarszczył? macie jakieś sprawdzone kremy? może coś innego? ja uzywam od ok.3 tyg. kupiony w aptece krem w tubce firmy Emolium - krem specjalny - z trójglicerydami olejku z kukurydzy i masłem shea. Na razie poprawy nie ma, jak miałam pionowe bruzdy tak je mam dalej.
to nasza skóra tam się najszybciej starzeje :( - poważne ? nie zauważyłam ;)
smaruj się czymś z oliwka np balsam do ciała dla dzieci Jonhson z oliwka. Ważne jest aby to robić codzennie.
Niestety, myślę ze jak juz powstały takie bruzdy to znacząco się nie zmniejszą. ale ważne jest żebyś nie przerywała pielęgnacji.
Myślę ze dobry produkt zakupiłaś, a zamiast oliwki, jak proponuje Aggusia, używam balsamy i kremy mocno nawilżające skórę.
Lubie jak produkt ma w nazwie hydro coś tam , wtedy czuje że skóra jest delikatna i miękka ;)
ten balsam o którym pisałam jest nawilżający i nie pozostawia tłustej warstwy.
aaa, ja się odniosłam do oliwki, a to faktycznie balsam z oliwką :)
Ja mam z emolium basam do ciała i krem do rąk. Każda używa czegoś innego- ważne jest żeby intensywnie nawilżać skórę (od wewnątrz i zewnątrz), odpowiednia dieta i nie spalać się na słońcu, bo za 20 lat bd wyglądać okropnie po codziennym opalaniu:)
Ja smaruje dekold tym samym kremem co twarz, nie widzę żeby się bardzo zestarzał:) uważam że starzenie skóry powoduje solarium i nadmiar słońca.
no ale nie tylko to.
U mnie nie powoduje.
Dużo zależy od genów, gęstości tkanki łącznej, tego co się je i wielu innych czynników.
Wystarczy krem do twarzy i smarowac nim twarz, szyje i dekolt. Jak to mowila kosmetyczka - szyja Ci bedzie wdzieczna a dekolt sie nie obrazi :)
skóra(takze ta na dekolcie) szybciej sie starzeje przez nieodpowiednie odżywianie, przez słabe nawodnienie( za mało wypijanej wody niegazowanej dziennie) a takze od zbyt gwałtownych zmian masy ciała.zamiast kremów radziłabym dzialac od wewnatrz. pozdrawiam
macie rację, mało piję wogóle... postaram się uzupełniać płyny -no i to nawilżanie, dziekuję Wam dziewczyny
Ja pije bardzo dużo wody i smaruje kremem do twarzy dekolt, ale tworzy sie u mnie trądzik na dekolcie... :/
pracuję w branży kosmetycznej po 3 tygodniach powinnaś już widzieć pierwsze efekty, ja z dekoldem nie mam problemu dlatego że na codzień jest on pielęgnowany podwójnie raz pokrywa go krem do twarzy a drugi raz balsamem do ciała,skóra jest jędrna i głatka więc i pewnie zmarszczki później się pojawią bo na twarzy też jeszcze nie mam pomimo 37 lat