Forum

Zdrowie i uroda

pielęgnacja dekoltu

• Autor: iza1 Data: 2011-05-31 20:20:20

to nasza skóra tam się najszybciej starzeje :( co robicie aby się nie pomarszczył? macie jakieś sprawdzone kremy? może coś innego? ja uzywam od ok.3 tyg. kupiony w aptece krem w tubce firmy Emolium - krem specjalny - z trójglicerydami olejku z kukurydzy i masłem shea. Na razie poprawy nie ma, jak miałam pionowe bruzdy tak je mam dalej.

• Autor: aggusia35 Data: 2011-05-31 20:49:56

to nasza skóra tam się najszybciej starzeje :( - poważne ? nie zauważyłam ;)
     smaruj się czymś z oliwka np balsam do ciała dla dzieci Jonhson z oliwka. Ważne jest aby to robić codzennie.

• Autor: mahika Data: 2011-05-31 20:56:20

Niestety, myślę ze jak juz powstały takie bruzdy to znacząco się nie zmniejszą. ale ważne jest żebyś nie przerywała pielęgnacji.
    Myślę ze dobry produkt zakupiłaś, a zamiast oliwki, jak proponuje Aggusia, używam balsamy i kremy mocno nawilżające skórę.
    Lubie jak produkt ma w nazwie hydro coś tam , wtedy czuje że skóra jest delikatna i miękka ;)

• Autor: aggusia35 Data: 2011-05-31 21:39:47

ten balsam o którym pisałam jest nawilżający i nie pozostawia tłustej warstwy.

• Autor: mahika Data: 2011-05-31 21:49:05

aaa, ja się odniosłam do oliwki, a to faktycznie balsam z oliwką :)

• Autor: Satina Data: 2011-05-31 21:44:48

Ja mam z emolium basam do ciała i krem do rąk. Każda używa czegoś innego- ważne jest żeby intensywnie nawilżać skórę (od wewnątrz i zewnątrz), odpowiednia dieta i nie spalać się na słońcu, bo za 20 lat bd wyglądać okropnie po codziennym opalaniu:)

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-05-31 21:54:24

Ja smaruje dekold tym samym kremem co twarz, nie widzę żeby się bardzo zestarzał:) uważam że starzenie skóry powoduje solarium i nadmiar słońca.

• Autor: mahika Data: 2011-05-31 22:00:48

no ale nie tylko to.
    U mnie nie powoduje.
    Dużo zależy od genów, gęstości tkanki łącznej, tego co się je i wielu innych czynników.

• Autor: nadia Data: 2011-05-31 23:06:26

Wystarczy krem do twarzy i smarowac nim twarz, szyje i dekolt. Jak to mowila kosmetyczka - szyja Ci bedzie wdzieczna a dekolt sie nie obrazi :)

• Autor: Olciaa Data: 2011-06-01 10:51:52

skóra(takze ta na dekolcie) szybciej sie starzeje przez nieodpowiednie odżywianie, przez słabe nawodnienie( za mało wypijanej wody niegazowanej dziennie) a takze od zbyt gwałtownych zmian masy ciała.zamiast kremów radziłabym dzialac od wewnatrz. pozdrawiam

• Autor: iza1 Data: 2011-06-01 21:43:25

macie rację, mało piję wogóle... postaram się uzupełniać płyny -no i to nawilżanie, dziekuję Wam dziewczyny

• Autor: jagater Data: 2011-08-17 14:30:43

Ja pije bardzo dużo wody i smaruje kremem do twarzy dekolt, ale tworzy sie u mnie trądzik na dekolcie... :/

• Autor: anqe Data: 2011-08-17 18:09:13

pracuję w branży kosmetycznej po 3 tygodniach powinnaś już widzieć pierwsze efekty, ja z dekoldem nie mam problemu dlatego że na codzień jest on pielęgnowany podwójnie raz pokrywa go krem do twarzy a drugi raz balsamem do ciała,skóra jest jędrna i głatka więc i pewnie zmarszczki później się pojawią bo na twarzy też jeszcze nie mam pomimo 37 lat

Przejdź do pełnej wersji serwisu