Forum

Kuchenne porady

pierogi z kapusta- farsz

• Autor: agacik33 Data: 2011-06-01 16:51:00

zastanawiam sie, czy mielicie farsz do pierogów,którym głownym składikiem jest kiszona (ugotowana kapusta? (kapusta z grzybami, ziemnakami) ja zazwyczaj tego nie robie-ale  zastanawiam sie- czy taka zmielona nie bedzie lepsza w smaku, czy jednak nie .

pzdrawiam

• Autor: 3majsiemaja Data: 2011-06-01 17:06:01

Ja mielę z grzybkami i dodaję pokrojoną drobno cebulkę. Raz mi się nie chciało mielić, drobno pokroiłam, ale to nie to... wolimy zdecydowanie zmielony farsz.
    Po prostu spróbuj i będziesz wiedziała , co bardziej wolisz.

• Autor: jolka60 Data: 2011-06-01 17:08:17

Właśnie,niekoniecznie będzie lepsza.Mi bardziej smakuje taka pokrojona,ewentualnie może byc zmielona,ale na dużych oczkach sita.Owszem,często mielę,ale np grzyby na mniejszych,a kapustę na większych oczkach.

• Autor: Beata500 Data: 2011-06-01 17:35:25

Ja zawsze mielę, ale nie ze względu na smak, tylko z przyzwyczajenia.Wydaje mi się, że nożem nie posiekam dobrze kapusty i będą duże kawałki.

• Autor: agacik33 Data: 2011-06-01 23:23:04

dzieki:) no to zrobilam zmielony farsz, w rmach eksperymentu :i
    zmielilam, na duzych oczkach ( bo całkiem niedawno odkryłam, ze mam dwa sitka do mielenia;) i jakoś mimo ze szybciej- bo nie trzeb akroic w kostke wsztystkiego ) co jednak zajmuje czas), zdecydowanie wygodniej sie lepi- bo farsz mam jednolita konzystencje a nie tu wystaje kapusta tam kwawałek grzybka,  zdecydowanie bardziej dokładniej sie wymieszała kapusta z pieczarkami, ale  smakowo jednak bardziej mi smakuje ta nie zmielona, ale  coz, eksperyment  uwazam ze jest udany, pierozki smaczne wec  pewnie jeszcze kiedys powtorze:)

pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu