Już za chwilę koniec roku szkolnego , mój syn konczy 6 klasę . Dzieci chcą w podziękowaniu swojej wychowawczyni powiedzieć wierszyk , ale niestety pomysłów brak , dlatego proszę o pomoc . Może ktoś z was zna jakiś odpowiedni wierszyk na taką okazję ( wychowawczyni uczy matematyki) , Za wszystkie podpowiedzi będę bardzo wdzięczna.
Niech Wam nie zbraknie nigdy zdrowia, niech szkoła w dom się wspólny zmienia! Praca wychowawcy to praca niełatwa bo często leniwa i krnąbrna jest dziatwa. Kocha ona figle i chętnie się czubi, lecz stroni od książki, uczyć się nie lubi. Trzeba dużo zdrowia, dużo czasu stracić, aby umysł ucznia rozwinąć, wzbogacić, który gdy dorośnie, dopiero zrozumie, jak jest w życiu ciężko, gdy się mało umie.
W zeszłym roku ułożyłam dla pewnej użytkowniczki WŻ wiersz na taką okazję. Z tym, że oni dziękowali wychowawczyni i całemu personelowi, także poza gronem pedagogicznym a pani dyrektor wręczali prezent. Wkleję Ci go, może coś wykorzystasz
Wydaje się, że tak niedawno, że zaledwie krótka chwila Minęła od czasu, gdy ta szkoła drzwi swe dla nas otworzyła. A to już sześć lat minęło! Czy ktoś z Was uwierzyć jest w stanie?! Tak, to prawda. Dziś już czas na pożegnanie. I choć czasem się nie chciało, i choć przykre były chwile, Dziś wszystko złe uleciało, pozostało to, co miłe. Drodzy Nauczyciele! Chcemy serdecznie podziękować Za ziarno wiedzy, które sialiście w naszych głowach. Za opiekę i oddanie, za życzliwość i moc cierpliwości, Za wprowadzenie w to wszystko, co czeka na nas w przyszłości. Chcemy także dziś przeprosić. Niechaj to magiczne słowo Zmaże wszystkie te momenty, gdy nie było zbyt wzorowo. Pamiętamy także o pozostałym personelu. Dziękujemy, Panowie i Panie, Za to, że dzięki Wam był ład, porządek i zorganizowanie. Z drżeniem serca opuszczamy znane mury, żegnamy się z klasami, Bo nieznana przyszłość gimnazjalna stoi otworem przed nami. Uroczyście dzisiaj zapewniamy i słowa dotrzymać chcemy, Że przez całe życie o tej szkole i nauczycielach pamiętać będziemy. Mamy też cichą nadzieję, że i Wy o nas wspomnicie w przyszłości I że podczas tych wspomnień uśmiech na twarzach Waszych zagości. Szanowna Pani Dyrektor, chcemy też na Pani ręce Złożyć skromny upominek na pamiątkę i w podzięce. Jeszcze raz dziękujemy, jeszcze raz przepraszamy , Wkraczamy w nowe życie, a zatem – żegnamy
Już za chwilę koniec roku szkolnego , mój syn konczy 6 klasę . Dzieci chcą w podziękowaniu swojej wychowawczyni powiedzieć wierszyk , ale niestety pomysłów brak , dlatego proszę o pomoc . Może ktoś z was zna jakiś odpowiedni wierszyk na taką okazję ( wychowawczyni uczy matematyki) , Za wszystkie podpowiedzi będę bardzo wdzięczna.
Niech Wam nie zbraknie nigdy zdrowia, niech szkoła w dom się wspólny zmienia! Praca wychowawcy to praca niełatwa
bo często leniwa i krnąbrna jest dziatwa. Kocha ona figle i chętnie się czubi, lecz stroni od książki, uczyć się nie lubi. Trzeba dużo zdrowia, dużo czasu stracić, aby umysł ucznia rozwinąć, wzbogacić, który gdy dorośnie, dopiero zrozumie, jak jest w życiu ciężko, gdy się mało umie.
Wpisujemy w google i wyskakują całe scenariusze...wybieramy do wyboru do koloruPozdrawiam
W zeszłym roku ułożyłam dla pewnej użytkowniczki WŻ wiersz na taką okazję. Z tym, że oni dziękowali wychowawczyni i całemu personelowi, także poza gronem pedagogicznym a pani dyrektor wręczali prezent.
Wkleję Ci go, może coś wykorzystasz
Wydaje się, że tak niedawno, że zaledwie krótka chwila
Minęła od czasu, gdy ta szkoła drzwi swe dla nas otworzyła.
A to już sześć lat minęło! Czy ktoś z Was uwierzyć jest w stanie?!
Tak, to prawda. Dziś już czas na pożegnanie.
I choć czasem się nie chciało, i choć przykre były chwile,
Dziś wszystko złe uleciało, pozostało to, co miłe.
Drodzy Nauczyciele! Chcemy serdecznie podziękować
Za ziarno wiedzy, które sialiście w naszych głowach.
Za opiekę i oddanie, za życzliwość i moc cierpliwości,
Za wprowadzenie w to wszystko, co czeka na nas w przyszłości.
Chcemy także dziś przeprosić. Niechaj to magiczne słowo
Zmaże wszystkie te momenty, gdy nie było zbyt wzorowo.
Pamiętamy także o pozostałym personelu. Dziękujemy, Panowie i Panie,
Za to, że dzięki Wam był ład, porządek i zorganizowanie.
Z drżeniem serca opuszczamy znane mury, żegnamy się z klasami,
Bo nieznana przyszłość gimnazjalna stoi otworem przed nami.
Uroczyście dzisiaj zapewniamy i słowa dotrzymać chcemy,
Że przez całe życie o tej szkole i nauczycielach pamiętać będziemy.
Mamy też cichą nadzieję, że i Wy o nas wspomnicie w przyszłości
I że podczas tych wspomnień uśmiech na twarzach Waszych zagości.
Szanowna Pani Dyrektor, chcemy też na Pani ręce
Złożyć skromny upominek na pamiątkę i w podzięce.
Jeszcze raz dziękujemy, jeszcze raz przepraszamy
, Wkraczamy w nowe życie, a zatem – żegnamy
Jak pięknie opisane 6 lat szkoły i ja pozwolę sobie skopiować pożegnanie za pare lat się przyda.
http://literka.pl/article/show/id/26641
Ja na torta pisałam wiersz :"Pożegnanie", ale cała stronka jest o tym, przejrzyj sobie.
Bardzo dziekuję za podpowiedzi , skorzystam z wierszyka aloalo ,który bardzo mi sie podoba.
Pozdrawiam Bożena