Forum

Rozmowy wolne i frywolne

ubezpieczenie oc i ac jakie polecacie?

• Autor: sarcastik45 Data: 2011-06-03 10:39:43

Zastanawiam sie nad ubepieczeniem samochodu i nie wiem jaką firme wybrac.... co myslicie o PZU??a moze sami cos polecicie?

• Autor: crisen Data: 2011-06-04 09:37:21

Ja mam w PZU już lata. Nie zmieniam chociaż reklamują się tańsze ale z tego co mi wiadomo to są dobrzy tylko do brania kasy. W PZU  wiem,że wszystko załatwia się bez problemów. Jednak to ma być Twój wybór. 

• Autor: dorotask Data: 2011-06-04 11:53:14

Też mam w PZU . Reklamują tańsze , ale dzwonisz na infolinię i za każdym razem trafiasz na inną osobę i zaczynasz problem od nowa . Twój wybór .

• Autor: emeska1974 Data: 2011-06-04 16:36:13

PZU

• Autor: bahus Data: 2011-06-04 20:33:40

Najlepsze pod każdym względem jes towarzystwo " ERGO Hestia" z Sopotu.

• Autor: makusia Data: 2011-06-04 20:39:11

Właśnie wczoraj zrezygnowaliśmy z "UNIQA" na rzecz "ERGO Hestia" :)

• Autor: punca Data: 2011-06-04 21:44:21

My mamy w LINK4 już chyba 3 rok,dla nas jest najtaniej właśnie tutaj

• Autor: lenka075 Data: 2011-06-05 19:45:20

Wiele lat ubezpieczałam samochody w PZU i wszystko było dobrze, dopóki nie nadeszła chwila likwidacji szkód..... Ile ja się pism napisałam, ile odwołań, ile do oddziału nalatałam, w kolejce do kierownictwa nastałam.....
    Nie znając innych ubezpieczycieli, wybierałam kolejne polisy porównując zakres ubezpieczenia z opcją full wypas asistans i te spełniające moje wymagania, sprawdzałam już tylko cenowo.
    Następne samochody miałam ubezpieczone w Generali i PZM i byłam bardzo zadowolona.
    Ale pomimo tego, że zraziłam się do PZU, to niechętnie muszę przyznać, że ostatnio wzięli się za siebie i zaczęli dbać o klientów.....za dużo ich potracili.....
    Musisz dopasować ubezpieczenie do swoich potrzeb i samochodu : czy jeździsz również za granicę, jak stare jest auto, kto nim będzie jeździł itp.

• Autor: balbisia19 Data: 2011-06-09 07:32:44

Podjedź sobie ( jeśli masz gdzieś blisko ) lub zadzwoń do CUK-u.
    Tam wybierasz ubezpieczenie z pośród bodajże 15 towarzystw, jesli chcesz AC i OC "wymieszają" Ci nawet towarzystwa jeśli jest taka potrzeba. Ja u nich ubezpieczałam auto już chyba po raz trzeci albo czwarty i jestem zadowolona z obsługi i doradztwa.
    Obecnie mam ubezpieczenie w MTU.

• Autor: bietka Data: 2011-07-04 19:31:53

Wybierając ubezpieczenie AC popytać należy tych którzy w ostatnimj czasie mieli szkodę i jak została zlikwidowana.W końcu po to własnie się ubezpieczamy.Najlepiej zapytać u zaprzjaznionego agenta-może uczciwie podpowie.OC to inna baja- nawet w link 4 mozna-niech się marto ten w którego stukniemy.I nie sugerowac się podpowiedzią-ja mam w PZu i jestem zadowolona-z czego?Że składkę płacisz przez 15 lat bez szkody?Każda firma ją chętnie przyjmie a gdy przyjdzie do wypadku wówczas zaczyna się polka.PZU -zdecydowanie-NIE.

• Autor: matani Data: 2011-07-25 13:15:01

Z doświadczenia - OC wybierasz jak najtańcze, nieważne gdzie, bo przecież w razie problemu to i tak albo ktoś musi ściągnąć z Twojego OC (mówiąc złośliwie - jego problem), albo Ty ściągasz z ubezpieczenia delikwenta (Twój problem, ale nie masz na to wpływu). My od lat ubezpieczamy w InterRisk.

AC - mieliśmy w InterRisk - nawet autoryzowane warsztaty nie chcą z nimi współpracować, bo nie płacą i robią pod górkę. Jak robili nam wycenę 2 szkód to myślałam, że trafi mnie szlag. Orżną na czym się da - to w opcji wyceny, opcja warsztatowa jest droga.

Teraz mamy mini casco w PZU za niecałe 400 zł od kradzieży + szyby. Na szczęście jeszcze nic się nie stało i nie mam doświadczenia z ich likwidatorami, no ale w końcu 400 zł to nie 2000 i więcej.

Przejdź do pełnej wersji serwisu