Witam. . Zbliża się sezon na jabłka , marchewki i inne owoce, i tak sobie pomyślałem ,żę dobry soczek w upalne dni nie jest zły :P i że trzeba by było kupić jakąś sokowirówkę. .I tutaj tkwi problem bo nie mogę się zdecydować ..fajnie by było coś kupić do 200 - 250 zł ..Czego używacie w domu ? Wstępne zdecydowałem się na ZELMER Julita 377 - mała ,kompaktowa ,mało mycia :D Cena około 180 zł.
Używa ktoś takiej ? Słyszałem że były wadliwe partie - paliły się silniki albo ścierał się plastik (w sumie to przy innych sokowirówkach np. Boscha czytałem to samo - ale czy to prawda? ). .Na jej minus jest mały otwór ale zaś na plus jest czas nieprzerwanej pracy to 15 minut podczas gdy Philips ma tylko 1 minutę. .
Podzielcie się swoimi doświadczeniami, podoba mi się jeszcze ten Moulinex:
zelmera nie mialam wiec niewiem jak sie sprawdzi ale moulinexa odradzam kupilam ja 2 tygodnie temu i od razu poszla do naprawy nam sie nie sprawdzila. Polamaly sie od razu zaczepy jeszcze przed uzyciem podczas pierwszego otwierania, dodam ze postepowalismy z nia zgodnie z instrukcja i obrazkami
Używam sprzętu Zelmera i jestem bardzo zadowolona. Wprawdzie nie mam takiej sokowirówki bo moja jest jeszcze na chodzie a ma już "tylko" 35 lat. Wszystkie moje urządzenia Zelmera -odpukać nie widziały mechanika.
Kuknęłam na Twoją stronę .Jeśli to Twoje dzieła są sfotografowane to gratulję talentu. Będzie z Ciebie wspaniały kucharz. Myślę,że tak samo smakuje jak apetycznie i pięknie wygląda. Powodzenia.
Tak to moje dzieła kuchenne.Torty piekę w domu a te przystawki z jaj robiłem w szkole na technologii gastronomicznej (robiłem je z przepisu All tylko trochę zmodyfikowałem.)..
Też mam swoje sprzęty AGD i wszystko mam z Zelmera bądź Brauna i jestem bardzo zadowolony (u mnie w rodzinie Zelmer to już chyba tradycja), tylko trochę się obawiam tej sokowirówki z tego powodu że jest mała i może sobie nie poradzić np. z marchewką. . I zależy mi też na tym aby wióry nie były mokre tylko suche (całkiem suche na pewno nie będą ..ale żeby sok z nich nie kapał ;d) Ale ona jest produkowana w Rzeszowie to myślę że powinna być dobra , no nie ? Dostałem wiadomość z zaprzyjaźnionego sklepu ,że sprzedadzą mi ją za 140 zł więc to dobra cena - taniej niż na stronie Zelmera. .Hmm. ..poczekam jeszcze trochę i liczę jeszcze na jakieś wskazówki. . Pozdrawiam .
Zależy też jak duże ilości chcesz przerabiać. Może ktoś kto ma taką sokowirówkę jeszcze się odezwie.Najlepiej gdybyś przeszedł się do sklepu i pcczytał instrukcję obsługi. Tam napewno pisze co i w jakich ilościach można robić. Poza tym jak pogadasz ze sprzedawcą to się dowiesz coś więcej . Oni często wiedzą od klientów jakie mają zdanie o danym produkcie. Pozdrawiam .
Instrukcje już pobrałem z strony Zelmera. ..Może pracować 15 minut bez przerwy + 30 minut odpoczynku . ..
A ile może przerobić to nie pisze. . Ja bym ją używał z 3 razy w tygodniu po 2 szklanki na dzień. .więc chyba by zdała ezgzamin. .Sok pije głównie z marchwii + jabłko ,ew. truskawki albo pomarańcze. .
Ludzie ;] Mówcie czego używacie do robienia soczku ;) Oglądałem sobie filmy na yt tych sokowirówek i ta Julita ...taka do mniejszych prac ,ale daje sobie radę b.dobrze.. . Zastanawiam się jeszcze nad modelem 477 ,jest już większa i mocniejsza. .. Najbardziej podoba mi się jednak model 486 albo 476, sami zobaczcie jak ciśnie sok :P
Dobra. .to ja powiększam swoje typy ..podoba mi się jeszcze BOSCH MES 1020 ...taka ładna ,zgrabna i ładny design .. Tylko zastanawiam się czemu w opiniach Zelmera ,Boscha, Philipsa itp. można przeczytać że albo sito piłuje plastik albo się pali po 20 użyciach ..kurcze .nikt nie umie zrobić porządnej sokowirówki czy ludzie nie umieją obsługiwać ? ? Help me. Albo BRAUN MP 80 ale go nie widzę aby był w ofercie ..
Witam. .
Zbliża się sezon na jabłka , marchewki i inne owoce, i tak sobie pomyślałem ,żę dobry soczek w upalne dni nie jest zły :P i że trzeba by było kupić jakąś sokowirówkę. .I tutaj tkwi problem bo nie mogę się zdecydować ..fajnie by było coś kupić do 200 - 250 zł ..Czego używacie w domu ? Wstępne zdecydowałem się na ZELMER Julita 377 - mała ,kompaktowa ,mało mycia :D Cena około 180 zł.
http://www.zelmer.pl/sprzet_kuchenny/sokowirowki/sokowirowka-julita/
Używa ktoś takiej ? Słyszałem że były wadliwe partie - paliły się silniki albo ścierał się plastik (w sumie to przy innych sokowirówkach np. Boscha czytałem to samo - ale czy to prawda? ). .Na jej minus jest mały otwór ale zaś na plus jest czas nieprzerwanej pracy to 15 minut podczas gdy Philips ma tylko 1 minutę. .
Podzielcie się swoimi doświadczeniami, podoba mi się jeszcze ten Moulinex:
http://www.euro.com.pl/sokowirowki/moulinex-ju320.bhtml ,ma chyba większy otwór + separator piany. .Tylko że cena taka niska to boję się ,że to bubel będzie. .
Proszę Was o pomoc. . .Aha ..fajny jest jeszcze Braun MP 80 ale nigdzie go nie ma w sklepach w PL. .
zelmera nie mialam wiec niewiem jak sie sprawdzi ale moulinexa odradzam kupilam ja 2 tygodnie temu i od razu poszla do naprawy nam sie nie sprawdzila. Polamaly sie od razu zaczepy jeszcze przed uzyciem podczas pierwszego otwierania, dodam ze postepowalismy z nia zgodnie z instrukcja i obrazkami
Dzięki za odpowiedź , a miałaś ten model co ja podałem czy inny ?
dokladnie ten sam
Używam sprzętu Zelmera i jestem bardzo zadowolona. Wprawdzie nie mam takiej sokowirówki bo moja jest jeszcze na chodzie a ma już "tylko" 35 lat. Wszystkie moje urządzenia Zelmera -odpukać nie widziały mechanika.
Kuknęłam na Twoją stronę .Jeśli to Twoje dzieła są sfotografowane to gratulję talentu. Będzie z Ciebie wspaniały kucharz. Myślę,że tak samo smakuje jak apetycznie i pięknie wygląda. Powodzenia.
Tak to moje dzieła kuchenne.Torty piekę w domu a te przystawki z jaj robiłem w szkole na technologii gastronomicznej (robiłem je z przepisu All tylko trochę zmodyfikowałem.)..
Też mam swoje sprzęty AGD i wszystko mam z Zelmera bądź Brauna i jestem bardzo zadowolony (u mnie w rodzinie Zelmer to już chyba tradycja), tylko trochę się obawiam tej sokowirówki z tego powodu że jest mała i może sobie nie poradzić np. z marchewką. . I zależy mi też na tym aby wióry nie były mokre tylko suche (całkiem suche na pewno nie będą ..ale żeby sok z nich nie kapał ;d) Ale ona jest produkowana w Rzeszowie to myślę że powinna być dobra , no nie ?
Dostałem wiadomość z zaprzyjaźnionego sklepu ,że sprzedadzą mi ją za 140 zł więc to dobra cena - taniej niż na stronie Zelmera. .Hmm. ..poczekam jeszcze trochę i liczę jeszcze na jakieś wskazówki. .
Pozdrawiam .
Zależy też jak duże ilości chcesz przerabiać. Może ktoś kto ma taką sokowirówkę jeszcze się odezwie.Najlepiej gdybyś przeszedł się do sklepu i pcczytał instrukcję obsługi. Tam napewno pisze co i w jakich ilościach można robić. Poza tym jak pogadasz ze sprzedawcą to się dowiesz coś więcej . Oni często wiedzą od klientów jakie mają zdanie o danym produkcie. Pozdrawiam .
Instrukcje już pobrałem z strony Zelmera. ..Może pracować 15 minut bez przerwy + 30 minut odpoczynku . ..
A ile może przerobić to nie pisze. .
Ja bym ją używał z 3 razy w tygodniu po 2 szklanki na dzień. .więc chyba by zdała ezgzamin. .Sok pije głównie z marchwii + jabłko ,ew. truskawki albo pomarańcze. .
Ludzie ;] Mówcie czego używacie do robienia soczku ;)
Oglądałem sobie filmy na yt tych sokowirówek i ta Julita ...taka do mniejszych prac ,ale daje sobie radę b.dobrze.. .
Zastanawiam się jeszcze nad modelem 477 ,jest już większa i mocniejsza. ..
Najbardziej podoba mi się jednak model 486 albo 476, sami zobaczcie jak ciśnie sok :P
http://www.youtube.com/watch?v=yPLW7UMTpxk&feature=related
Tnie jak żyleta ..tylko trochę dużo mycia i trochę droga. ..
Halooo Słyszy mnie ktoś ?
Dobra. .to ja powiększam swoje typy ..podoba mi się jeszcze BOSCH MES 1020 ...taka ładna ,zgrabna i ładny design ..
Tylko zastanawiam się czemu w opiniach Zelmera ,Boscha, Philipsa itp. można przeczytać że albo sito piłuje plastik albo się pali po 20 użyciach ..kurcze .nikt nie umie zrobić porządnej sokowirówki czy ludzie nie umieją obsługiwać ? ? Help me.
Albo BRAUN MP 80 ale go nie widzę aby był w ofercie ..