Forum

Kuchenne porady

Szukam osoby do pieczenia ciasta na wesele - Szczecin (porada)

• Autor: MoniaKociara Data: 2011-06-07 17:45:20

Witam,
    wesele będe organizować pod koniec listopada. Poszukuje osoby, która ma doświadczenie w pieczeniu ciast, robi je smaczne i ładnie wyglądające. Fajnie byloby zobaczyc też zdjęcia jakichs poprzednich prac.
    Dodatkowo mam pytanie, jakie ciasta polecacie na taka pogode. Ja myslalam o serniku i orzechowcu. Interesuje mnie róniez tort weselny, myslimy o mieszance smaków: czekolaowo-orzechowo-waniliowy. Prosze o porady.
    Pozdrawiam

• Autor: vanessa862 Data: 2011-06-07 18:00:30

U mnie  tort będzie tiramisu, capuccino i pewnie z wiśniami lub orzechowy.

• Autor: vanessa862 Data: 2011-06-07 18:01:35

Zobacz do wątku grazki 35 ciasta na wesele tam dziewczyny polecają sobie ciasta:)

• Autor: reca Data: 2011-06-07 18:22:50

Tort polecam z cukierni Domowej osobiście sprawdzone :) co do kosztów to się nie orientuję, bo zapewniała go restaurcja

• Autor: mirabelka200377 Data: 2011-06-07 19:58:42

ja ostatnio piekłam trzy torty na 40 lecie ślubu. i tak jeden był biszkopt z orzechów laskowych z odrobiną rumu a do tego masa z bitej śmietany z dodatkiem kawy i odrobiną rumu ( zrobił furorę), drugi biszkopt kakaowy z masą z dodatkiem chałwy i wiśniami ze słoika ( również wszystkim smakował). A trzeci z masą maślano-jajeczną z dodakiem cytryny na białym biszkopcie.

• Autor: MoniaKociara Data: 2011-06-08 00:26:27

Dziekuje za porady :) Czytalam temat Grażki, ale tamten ślub jest latem - inne owoce są dostępne, ale na pewno skorzystam z jakiejś porady.

Mirabelko, bardzo podoba mi się to zdjęcie, taki inny ten tort, nie ejst typowy-piętrowy.

Przejdź do pełnej wersji serwisu