Forum

Rozmowy wolne i frywolne

100 placów zabaw na 100 lat Nivea

• Autor: klio Data: 2011-06-09 10:21:50

Jest akcja Z okazji 100 urodzin NIVEA Polska postanowiła ufundować zbudować 100 placów zabaw na terenie całej Polski.

Ja głosuje Zabrze nr 44 !! Tylko trzeba się zarejestrować 100 placów

Wam proponuje poszukać placu w najbliższej okolicy

Dopisano 11-06-09 11:48:39:

Tutaj jest stronka Nivei

• Autor: jareksz Data: 2011-06-09 10:34:30

Ja zagłosuję, tylko gdzie i na jaki? Komu brakuje? Bo pod domem mam trzy, w pobliżu firmy ze dwa i widzę jaka to radość dla dzieci mamusiów i tatusiów. Najlepsza polityka prorodzinna.

• Autor: Rzymianka Data: 2011-06-09 11:29:04

Proponuję Długosiodło  lub Przasnysz , to z racji lokalnego patriotyzmu. Pozdrawiam !

• Autor: qurczak Data: 2011-06-09 16:36:42

A ja na Tychy! są na 3 miejscu!!

• Autor: 3majsiemaja Data: 2011-06-24 15:09:38

skoro Tychy są na 3 miejscu, to mają plac zapewniony, a ja proszę na Chojnice, niestety 122 miejsce, więc nam brakuje...

• Autor: agulinia Data: 2011-06-24 20:32:04

Oddałam swój głos :-)

• Autor: 3majsiemaja Data: 2011-06-26 00:10:18

Dzięki

• Autor: gena Data: 2011-06-26 15:47:10

http://100latnivea.pl/glosowanie/plac/357 Jesli ktos może to bardzo proszę

Dopisano 11-06-26 21:21:05:

Dopisano 11-06-26 21:26:26:

• Autor: Toomek Data: 2011-08-10 00:42:53

No widzę, że co kto poda tu plac zabaw to ten wygrywa - to i ja podam swój plac zabaw

Więcej o potrzebie placu zabaw w tej miejscowości możecie poczytac tu: Marianka Mroczeńska

• Autor: Paola_r Data: 2012-06-18 18:34:29

Witam,

podepnę się pod wątek, żeby niepotrzebnie nie mnożyć następnych. Mamy swój plac Nivei! Jest piękny, świetnie położony i fajnie zagospodarowany. Niestety, będzie sprawiać problemy piaskownica i ... ławeczki-są nieogrodzone, a dokoła masa właścicieli wyprowadza swoje psy. Większość dba nie tylko o wyprowadzanie ich na smyczy poza placem, ale jeśli się nawet zdarzy wolno biegnący przy panu, czy pani piesek to "zna mores, że tutaj nie wolno". Mimo to w piaskownicy są już pierwsze znaleziska. A ławeczki to łakomy kąsek, nie tylko przy wymianie opinii o Euro. I sądząc po odgłosach, to chyba jedna nie ławeczka ta z Wilkowyj...

O dziwo, tylko kilka ekhmekhm..., ale za to było trochę plastikowych butelek i puszek po piwie, które dzisiaj rano posprzątał pan, który po prostu lubi to robić (drogą wyjaśnienia, to samotny człowiek w średnim wieku, który co rano segreguje cudze śmieci w śmietniku, wrzuca je do odpowiednich kontenerów i nie raz zagaduje: "pani popatrzy, posegregowane w reklamówce plastiki i wrzucili do śmietnika, zamiast do "pojemnika na odpady" ?! Ma takie dość specyficzne poczucie porządku, jest spokojny, łagodny, perfekcyjny, ale trudno od niego wymagać, że będzie to robił zawsze).

Pytanie krótkie: czy ktoś na forum wie, jak i kto może plac ogrodzić? Nivea zrobiła dzieciaczkom wspaniały prezent, chyba trudno ich jeszcze o to, czy choć część ogrodzą, pytać... Czy zająć się tym od strony właściciela gruntu? Czy skrzyknąć okoliczne wspólnoty i bloki pod byłym zarządem komunalnym oraz spółdzielnią mieszkaniową i urządzić "czyn społeczny" ? Kto później za plac odpowiada ? Podpowiedzcie, proszę.

Szkoda to zmarnować, bo maluchy szaleją na zjeżdżalniach, wspinaczkach, huśtawkach, w piaskownicy. To na razie jedyny plac w okolicy. Poprzedni został zamknięty po wypadku dziecka i poprzednim nieremontowaniu go (placu) przez okres, którego najstarsi ludzie nie pamiętają, kiedy się zaczął i kiedy ktoś w ogóle odpowiadał za stan placu.

Przejdź do pełnej wersji serwisu