Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Wakacje w Miedzybrodziu

• Autor: f-K Data: 2011-06-14 13:27:06

Zamierzam spedzic w tym roku w lipcu 2 tyg. w Miedzybrodziu Bialskim . Niezbedne sa mi Wasze porady, jak zorganizowac sobie wypoczynek :) Mozecie prosze polecic nocleg i sprawdzone miejsca i atrakcje?

• Autor: agik Data: 2011-06-15 16:09:43

Góra Żar :)- jest takie miejsce, gdzie auto samo jedzie pod górę :).
    Kiedyś widziałam w telewizorze, ze tak naprawdę to jest tam w dół, ale widzisz, ze jedziesz pod górkę :)
    Można na lotniach latać :)
    Oprócz tego- wycieczki w niewysokie górki ( bardziej spacerowe, niż wyczynowe), można się kąpać w Zalewie Żywieckim, chodzić na grzyby, albo jagody.

Kawałek dalej, w Czernichowie, tuż za tamą jest przygotowana infrastruktura do sportów wodnych- łódki, rowerki.

Wycieczka do Żywca- np do browaru, choć i samo miasteczko też przyjemne.

Kiedyś w Bielsku był teatr lalek, nie wiem, czy jeszcze funkcjonuje. Samo Bielsko to bardzo ładne i przyjemne miasto. Można zwiedzać zamek, można się wybrać kolejką na Dębowiec, albo Szyndzielnię ( albo z buta wejść)

Kiedyś byłam z rodzicami a Międzybrodziu, ale nie pamiętam, co robiliśmy: chodziliśmy na spacery, kąpaliśmy się.
    Bylismy też na szkolenej wycieczce w Tresnej, ale tym bardziej nie pamiętam, bo zdaje się, ze tylko piliśmy

Co do noclegu- nie pomogę, ale ja zawsze korzystam z eholiday (<-klik), z tej racji, że jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby oferta w necie nie pokrywała się z rzeczywistością. Masz kryteria wyszukiwania- np co do ceny, czy rodzaju noclegu.

• Autor: agik Data: 2011-06-15 16:27:44

To wygląda dobrze i widzę, że ośrodek został bardzo wysoko oceniony.
    http://www.eholiday.pl/noclegi-is1074.html

• Autor: heiworth Data: 2011-06-15 16:55:05

Może ja dorzucę....tak zgadza się jest jeszcze  w Bielsku Teatr Lalek Banialuka
    Można jeszcze zwiedzić Studio Filmów Rysunkowych ,gdzie produkowano filmy Bolka i Lolka i Reksia ....

• Autor: słodka Data: 2011-06-15 17:25:57

Byłam w Międzybrodziu, jest to małe ale piękne miasteczko. Naprawde można odpocząć. Jest piękny basen, rzeczka z wodospadem, a także jezioro. Bardzo mile wspominam tą miejscowośc. Zazdroszcze ci bo ja bym tam chętnie pojechała w tym roku. Byłam tam już dwa razy. Naprawde jest pięknie. Zwłaszcza rano jak wschodzi słońce zza góry Żar, a wschód jest tam póżniej . Pozdrawiam.

• Autor: f-K Data: 2011-06-15 20:25:10

Zar mialam okazje juz odwiedzic kilka razy, w szczeniecych latach, kiedy jeszcze mozna bylo wyjechac samochodem na szczyt (zakaz jest teraz slyszalam?). Takie romantyczne miejsce wieczorem dla zakochanych ;) Odwiedze na pewno, no i (C?)Hrobacza tez. I w ogole okoliczne "pagorki". Ten basen i wodospad musze sobie wygooglowac. No i napisalam maila z pytaniem o nocleg spod linka Agik.
    Dziekuje Dziewczyny.

Przejdź do pełnej wersji serwisu