Zakładam ten wątek aby wszystkie problemy z funkcjonowaniem strony po awarii były w jednym miejscu, tak będzie łatwiej Pampasowi je czytać. Więc proszę nie zakładać kolejnych, bo się pogubimy:)
Wklejam linki z wcześniejszymi problemami, tamte zamknę i proszę o kontynuację tylko w tym wątku;)
Na stronie głównej gdy klikam więcej, jest tam przepis na Delikatne ciasto z truskawkami, chodzi o to że małe zdjęcie nie jest moje, tylko innej osoby. Dopiero jak wejdę do przepisu to widzę swoje zdjęcia na ciasto.
Ja przez dwa dni nie mogłam wogóle wejść na WŻ bo pojawiał mi sie komunikat że nie można odnaleźć serwera.Pierwszy raz tak sie zdarzyło i patrzyłam w ustawienia w kompie itd,ale było wszystko okey.Dopiero dzisiaj mi sie strona WŻ otworzyła.Może to była chwilowa awaria.Ale najważniejsze,że już została usunięta.
O zdjęciach już pisałem wcześniej. W tej chwili na pewno brakuje części zdjęć, ale wrócą. Po prostu jest ich taka masa, że przywracanie ich niestety trwa. Tak więc w sprawie zdjęć proszę o cierpliwość.
Chyba z miesiąc temu zgłaszałam problem z pisaniem na stronce. Korzystam z 2 przeglądarek : Google Chrome i IE. Jak wchodzę poprzez GC to wszystko jest rozciągnięte, tekst nakłada się na siebie, trzeba się nieźle natrudzić żeby trafić w opcję "odpowiedz". Natomiast na IE nie mogę pisać. Wchodzę w odpowiedź na forum i piszę maleńkimi literkami a jak klikam "wyślij" to wszystko znika. I teraz pidsać muszę na IE a czytać na GC, niestety jest to bardzo kłopotliwe. Zawsze korzystałam z IE i nigdy nie było takich problemów, zresztą wszystkie inne strony działają mi na obu przeglądarkach bez problemu, problem jest tylko z WŻ.
Ponownie to samo więc pozwolę sobie umieścić ten sam tekst, co 8-go czerwca.
Mam problem z umieszczaniem treści na forum. Jeśli napiszę jakiś tekst i wstawię do niego emotikonę z paska narzędzi, to zniknie mi wszystko, co będzie umieszczone poniżej "emotki". Podobnie jest, kiedy chcę wkleić zdjęcia. Wiem, że nie jestem jedyną osobą, której "znika" część napisanego tekstu. Paskudnie to "upierdliwe". Szczególnie kiedy człowiek się rozpisze :-)
Ja też mam problem bo gdzieś wcieło przepis który wrzucałam(dodawałam go albo w przeddzień wystąpienia awarii lub w dzień wystąpienia awarii)był w ostatnio dadanych przepisach,a teraz nie ma go nigdzie...tytuł przepisu był "coś smacznego"(frytki z sałatką i mięsem) lub "coś dobrego"(frytki z sałatką i mięsem)
Irenko tu jest Twój przepis .Napisz i wstaw jeszcze raz . http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:U9ztp6KWdRIJ:wielkiezarcie.com/recipe69167.html+co%C5%9B+smacznego+%28+frytki+z+sa%C5%82atka+i+mi%C4%99sem%29&cd=1&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=firefox-a&source=www.google.plNiestety musisz link skopiować, bo nie mogę uaktywnić.W ikonkach nie mam tej z literką T.
Dziękuję za znalezienie zguby!!!Przepis wrzuciłam jeszcze raz,tylko nie wiem jak usunąć tamten przepis z linki który mi podałaś,i nie bardzo wiem o co chodzi z tą literą T...
Literka T była w ikonkach i jak chciałam coś skopiować i wkleić , musiałam najpiewr kliknąć na ikonkę z tą literką T.Teraz już w mozilli mogę kopiować i wklejać bez tej literki.Tego przepisu z linku ,który Ci podałam nie usuniesz.
Przez dwa dni nie mogłem otworzyć strony.Kiedy już wszystkop wróciło do normy okazało się że brakuje paru przepisów które nie dawno dodałem. Proszę o jakieś wyjaśnienie.Z poważaniem Jorgos00
gotowanie.wkl.pl jest starym adresem nie używanym od paru lat. Do tej pory po wejściu na ten adres i tak użytkownik był przekierowywany na właściwą stronę.
A czy mozna coś zrobić z tymi ogromnymi zdjęciami? Mam takie choćby w profilu... Próbowałam sama zmniejszyć rozmiar metodą "rozciągania" ale nie zapisują mi się takie. W bibliotece obrazów zapisane mam też tylko takie giganty. Nie chce zawracać glowy, mogę sama to zrobić ale nie wiem jak ...
Wysłałam wiadomość prywatną składającą się z 2 zdjęć i linka. Po wysłaniu pokazuje mi, że wysłałam tylko 1 zdjęcie. Czyli chyba dochodzi część wiadomości, a nie cała. Używam Google chrome.
Masz ten sam problem, o którym ja pisałam powyżej i wiem, że nie jesteśmy w tym odosobnione. Z całego, napisanego tekstu po kliknięciu "wyślij" widoczne jest tylko to, co zostało umieszczone przed zdjęciem czy wklejoną "emotikonką". Póki co nie wklejam linków, zdjęć i "emotek", bo wówczas tracę część napisanego komentarza.
Ja mam problem z odczytywaniem wszystkiego, to powoduje, że nie mogę korzystać ze strony. Wszystko jest rozstrzelone i jak najeżdżam na linki to przeskakuje kursor w inną część. Zilustruję jak to wygląda:
Mam to samo.... Myślałam, że już jest dobrze, a znów to samo - się krzaczy!!! Bym musiała cały czas historię usuwać. Spróbuję odinstalować i zainstalować, albo jakoś załatać.
Nie wiem, nie udało mi się tego problemu "powtórzyć" u siebie. Czy mogłabyś w tym wątku jako odpowiedź na mojego posta wysłać coś co zilustruje ten błąd?
W tym celu pod tym zdaniem będę wklejać "emotki". Dla przykładu pierwsza z uśmiechem. Potem jakieś zdanie i druga "słońce". Kolejne zdanie i trzecia "kwiatek".
Nie wiem czy jest to związane z ostatnią awarią ale nie mogę edytując przepis poprawiac "błędów". Z mojej klawiatury nie mogę wpisac ci z kreska, dotąd jednak radziłam sobie przez poprawę pisowni, teraz nie mogę. Nie mam również takiej możliwości pisząc pw.
Mam problem.Nie mogę dodawać nowych zdjęć do biblioteki obrazów,ani też linków aktywnych do przepisów. Nie wiem,czy to wina mojego komputera, czy WŻ.Proszę o pomoc. Dziękuję.
Dzisiaj mam problem z dodawaniem przepisów, uzupełniam składniki, wpisuje sposob wykonania, dodaję zdjęcie, zapisuje. Okazuje się, ze składniki zapisały się w połowie, zdjęcie, które dodaje zostaje zapisane, ale juz sposob przyzadzenia nie zapisuje się w pełni.
Nie koniecznie musi mieć związek z awarią - w każdym razie zniknęły wątki przeczytane - mam znowu to co kiedyś - każdy wątek jest nie przeczytany, tłustym drukiem.
Zakładam ten wątek aby wszystkie problemy z funkcjonowaniem strony po awarii były w jednym miejscu, tak będzie łatwiej Pampasowi je czytać.
Więc proszę nie zakładać kolejnych, bo się pogubimy:)
Wklejam linki z wcześniejszymi problemami, tamte zamknę i proszę o kontynuację tylko w tym wątku;)
http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=422849&post=422849
http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=422897&post=422897
http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=422867&post=422867
http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=422865&post=422865
http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=422967&post=422999
Na stronie głównej gdy klikam więcej, jest tam przepis na Delikatne ciasto z truskawkami, chodzi o to że małe zdjęcie nie jest moje, tylko innej osoby. Dopiero jak wejdę do przepisu to widzę swoje zdjęcia na ciasto.
Przepis nr59051 (polecany) brak zdjęcia w bibliotece też go nie ma
Jeśli to nie problem, wstawiajcie linki.
u mnie dalej nie dziala http://wielkiezarcie.com/
komunikat :nie odnaleziono serwera
zawsze wchodzilam przez ta strone
Dziękuję już się pokazało.
http://wielkiezarcie.com/recipe59051.html ale tylko mała ikonka ale zdjęcia w przepisie nadal nie ma
http://wielkiezarcie.com/recipe54699.html
nie ma miniaturki zdjęcia przy przepisie.
Poprawione
Dziekuję :)
Ja przez dwa dni nie mogłam wogóle wejść na WŻ bo pojawiał mi sie komunikat że nie można odnaleźć serwera.Pierwszy raz tak sie zdarzyło i patrzyłam w ustawienia w kompie itd,ale było wszystko okey.Dopiero dzisiaj mi sie strona WŻ otworzyła.Może to była chwilowa awaria.Ale najważniejsze,że już została usunięta.
O zdjęciach już pisałem wcześniej. W tej chwili na pewno brakuje części zdjęć, ale wrócą. Po prostu jest ich taka masa, że przywracanie ich niestety trwa. Tak więc w sprawie zdjęć proszę o cierpliwość.
Nie działa czat
Poprawione
Chyba z miesiąc temu zgłaszałam problem z pisaniem na stronce. Korzystam z 2 przeglądarek : Google Chrome i IE. Jak wchodzę poprzez GC to wszystko jest rozciągnięte, tekst nakłada się na siebie, trzeba się nieźle natrudzić żeby trafić w opcję "odpowiedz". Natomiast na IE nie mogę pisać. Wchodzę w odpowiedź na forum i piszę maleńkimi literkami a jak klikam "wyślij" to wszystko znika. I teraz pidsać muszę na IE a czytać na GC, niestety jest to bardzo kłopotliwe.
Zawsze korzystałam z IE i nigdy nie było takich problemów, zresztą wszystkie inne strony działają mi na obu przeglądarkach bez problemu, problem jest tylko z WŻ.
Zawsze miałam WŻ na Avant Browser, a teraz jest tylko na Opera. Wczoraj się logowałam na Avant , a dzisiaj nie ma.
No to jeszcze ja :-)
Ponownie to samo więc pozwolę sobie umieścić ten sam tekst, co 8-go czerwca.
Mam problem z umieszczaniem treści na forum. Jeśli napiszę jakiś tekst i wstawię do niego emotikonę z paska narzędzi, to zniknie mi wszystko, co będzie umieszczone poniżej "emotki". Podobnie jest, kiedy chcę wkleić zdjęcia. Wiem, że nie jestem jedyną osobą, której "znika" część napisanego tekstu. Paskudnie to "upierdliwe". Szczególnie kiedy człowiek się rozpisze :-)
Ja też mam problem bo gdzieś wcieło przepis który wrzucałam(dodawałam go albo w przeddzień wystąpienia awarii lub w dzień wystąpienia awarii)był w ostatnio dadanych przepisach,a teraz nie ma go nigdzie...tytuł przepisu był "coś smacznego"(frytki z sałatką i mięsem) lub "coś dobrego"(frytki z sałatką i mięsem)
Irenko tu jest Twój przepis .Napisz i wstaw jeszcze raz . http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:U9ztp6KWdRIJ:wielkiezarcie.com/recipe69167.html+co%C5%9B+smacznego+%28+frytki+z+sa%C5%82atka+i+mi%C4%99sem%29&cd=1&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=firefox-a&source=www.google.pl
Niestety musisz link skopiować, bo nie mogę uaktywnić.W ikonkach nie mam tej z literką T.
Irenko tu jest Twój przepis .Napisz i wstaw jeszcze raz .
Dziękuję za znalezienie zguby!!!Przepis wrzuciłam jeszcze raz,tylko nie wiem jak usunąć tamten przepis z linki który mi podałaś,i nie bardzo wiem o co chodzi z tą literą T...http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:U9ztp6KWdRIJ:wielkiezarcie.com/recipe69167.html+co%C5%9B+smacznego+%28+frytki+z+sa%C5%82atka+i+mi%C4%99sem%29&cd=1&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=firefox-a&source=www.google.plNiestety
musisz link skopiować, bo nie mogę uaktywnić.W ikonkach nie mam tej z
literką T.
Literka T była w ikonkach i jak chciałam coś skopiować i wkleić , musiałam najpiewr kliknąć na ikonkę z tą literką T.Teraz już w mozilli mogę kopiować i wklejać bez tej literki.Tego przepisu z linku ,który Ci podałam nie usuniesz.
Przez dwa dni nie mogłem otworzyć strony.Kiedy już wszystkop wróciło do normy okazało się że brakuje paru przepisów które nie dawno dodałem. Proszę o jakieś wyjaśnienie.Z poważaniem
Jorgos00
Przepisy dodane tuż przed awarią zostały utracone i trzeba je dodać ponownie.
Jeśli pamiętasz tytuły podaj, postaram się je odnaleźć.
Nie mogę wejśc na stronę z adresu wielkiezarcie.com/ , jak do czasu awarii.
Dziala wielkiezarcie.com
gotowanie.wkl.pl jest starym adresem nie używanym od paru lat. Do tej pory po wejściu na ten adres i tak użytkownik był przekierowywany na właściwą stronę.
U mnie strona wielkiezarcie.com/ również nie działa.
Ulubione przepisy wyświetlają się alfabetycznie, a nie grupami - tak jak zaznaczyłam.
przepisy wyświetlają się alfabetycznie, a nie grupami - tak jak
Proszę sprawdź to jeszcze raz. Ten problem został wczoraj rozwiązany i powinno być juz dobrze.zaznaczyłam.
U mnie od roku ten adres nie działa. Teraz używam wielkiezarcie
Mam problem ze sprawdzaniem pisowni(uzywam klawiatury niemieckiej) i byla to dla mnie przydatna funkcja ,teraz nie dziala ,moze mi ktos pomoze?
A czy mozna coś zrobić z tymi ogromnymi zdjęciami? Mam takie choćby w profilu... Próbowałam sama zmniejszyć rozmiar metodą "rozciągania" ale nie zapisują mi się takie. W bibliotece obrazów zapisane mam też tylko takie giganty. Nie chce zawracać glowy, mogę sama to zrobić ale nie wiem jak ...
Poczekaj wróca do normalnego formatu
Ja tylko chciałam podziękować, już wszystko jest ok:)
Wysłałam wiadomość prywatną składającą się z 2 zdjęć i linka. Po wysłaniu pokazuje mi, że wysłałam tylko 1 zdjęcie. Czyli chyba dochodzi część wiadomości, a nie cała. Używam Google chrome.
Masz ten sam problem, o którym ja pisałam powyżej i wiem, że nie jesteśmy w tym odosobnione. Z całego, napisanego tekstu po kliknięciu "wyślij" widoczne jest tylko to, co zostało umieszczone przed zdjęciem czy wklejoną "emotikonką". Póki co nie wklejam linków, zdjęć i "emotek", bo wówczas tracę część napisanego komentarza.
Pampas, czy wiesz w czym problem?
Ja mam problem z odczytywaniem wszystkiego, to powoduje, że nie mogę korzystać ze strony. Wszystko jest rozstrzelone i jak najeżdżam na linki to przeskakuje kursor w inną część. Zilustruję jak to wygląda:
Odśwież stronę (np. guzik F5 w IE). Nie załadowały Ci się poprawnie arkusze stylów i dlatego to tak wygląda.
Odświeżałam, odświeżałam już dawno i wielokrotnie. Dalej to samo. Korzystam z Chroma, ale w innych przeglądarkach też tak się dzieje.
Już jest ok. Po usunięciu historii w przeglądarkach i odświeżeniu ruszyło :)
Czyli jednak coś z cachem w przeglądarce. Możliwe, że jest tak skonfigurowana, że zbyt długo pewne elementy nie są odświeżane.
U mnie w Google Chrome dalej ten sam problem, 2 dni było dobrze teraz znowu wygląda tak jak pokazują wyżej zdjęcia. Odświeżanie nic nie pomaga.
Ja mam Google chrome i u mnie cały czas jest dobrze
A jakieś konkretne porady
Może odinstaluj, i zainstaluj na nowo;)
A najlepiej cmd-> "format c:" :) Na jednym z komputerów mam chrome i też jest to samo. Tylko, że zrobiło się to dużo wcześniej przed awarią.
Mam to samo.... Myślałam, że już jest dobrze, a znów to samo - się krzaczy!!! Bym musiała cały czas historię usuwać. Spróbuję odinstalować i zainstalować, albo jakoś załatać.
Dokładnie, czyszczenie historii pomaga na 1-2 dni :(
Tylko w Chromie jest ten problem i nic nie pomaga!
Nie wiem, nie udało mi się tego problemu "powtórzyć" u siebie.
Czy mogłabyś w tym wątku jako odpowiedź na mojego posta wysłać coś co zilustruje ten błąd?
Spróbuję zilustrować.
W tym celu pod tym zdaniem będę wklejać "emotki". Dla przykładu pierwsza z uśmiechem. Potem jakieś zdanie i druga "słońce". Kolejne zdanie i trzecia "kwiatek".
Zaczynam!
Teraz czas na słońce
Już mały sukces, bo wcięło tylko to, co było pod drugą "emotką" czyli jedno zdanie i trzecią emotikonę.
Jeszcze jedna próba.
Teraz postaram się wkleić jeden link, "emotkę" i zdjęcie (w podanej kolejności).
Najpierw link : http://wielkiezarcie.com/forumThreads.php?id=97
Teraz "emotka"
Jak widać - zdjęcia nie widać
A teraz jeszcze próba wklejenia kolejnych trzech "emotek".
Jedna już jest, to jeszcze dwie. No to
Z tego wynika, że w jednym poście mogę "wklejać" jedynie dwa razy. Reszta nie zostanie zapamiętana. Wszystko, co jest po drugim "wklejeniu" znika.
Dzięki za ilstrację. Niesty na razie nic mi się nie rozjaśniło
Mi też zjada część wpisu.
Używam przeglądarki Google chrome. W tym temacie http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=423464&post=423752
Mam problem z okienkiem do wstawiania linków, nie ma opcji "wyślij" muszę powiększyć okienko, wygląda to tak przeglądarka Mozilla
Następny problem, przy wklejeniu linka, nie da się już nic więcej napisać, nawet zaznaczyć aby go uaktywnić.
Dokładnie. U mnie od razu link jest aktywny ale nic zaznaczyć ani dopisać się nie da po wklejeniu linku.
Nie wiem czy jest to związane z ostatnią awarią ale nie mogę edytując przepis poprawiac "błędów".
Z mojej klawiatury nie mogę wpisac ci z kreska, dotąd jednak radziłam sobie przez poprawę pisowni,
teraz nie mogę. Nie mam również takiej możliwości pisząc pw.
Mam problem.Nie mogę dodawać nowych zdjęć do biblioteki obrazów,ani też linków aktywnych do przepisów. Nie wiem,czy to wina mojego komputera, czy WŻ.Proszę o pomoc. Dziękuję.
Nie można otworzyc najnowszych przepisów, jest biała strona, inne zakładki otwierają się bez problemu.
Okienko z emotkami się nie otwiera całe, tak wygląda
i słownik, pokazuje jakieś dziwne znaczki zamiast polskich literek
i jeszcze jedno, po wstawieniu obrazka, okienko "biblioteki obrazów" się nie zamyka, tak jak to było wcześniej.
Dzisiaj mam problem z dodawaniem przepisów, uzupełniam składniki, wpisuje sposob wykonania, dodaję zdjęcie, zapisuje. Okazuje się, ze składniki zapisały się w połowie, zdjęcie, które dodaje zostaje zapisane, ale juz sposob przyzadzenia nie zapisuje się w pełni.
Nie koniecznie musi mieć związek z awarią - w każdym razie zniknęły wątki przeczytane - mam znowu to co kiedyś - każdy wątek jest nie przeczytany, tłustym drukiem.
Wczoraj jeszcze wszystko było normalnie
Naprawiło się...Dzięki
Nie można poprawiac błędów w tekście przy pomocy słownika, wyskakują jakieś dziwne znaczki.