Tak jako ciekawostke nadmienie,ze moja mama miala okazje i przyjemnosc poznac Galczynskiego .Sama pisywala wiersze-czy to poezja,czy grafomania,zdania moga byc podzielone,ale sa baaardzo romantyczne.
Widocznie Konstanty byl nieco innego zdania Tak jako ciekawostke nadmienie,ze moja mama miala okazje i przyjemnosc poznac Galczynskiego .Sama pisywala wiersze-czy to poezja,czy grafomania,zdania moga byc podzielone,ale baaardzo romantyczne.
Kiedy pryszczecie na plesn ogorkow czy jak juz widac poczatki choroby czy wczesniej
Przepraszam że zapytam ale co to znaczy "pryszczecie" ??? Czy nie chodziło czasem o "pryskacie" ?
Sorry fakt pryskacie tak czasem pisze nie" po polsku"
Dlaczego ogórek nie śpiewa
Pytanie to, w tytule,
postawione tak śmiało,
choćby z największym bólem
rozwiązać by należało.
Jeśli ogórek nie śpiewa, i to o żadnej porze,
to widać z woli nieba
prawdopodobnie nie może.
Lecz jeśli pragnie? Gorąco!
Jak dotąd nikt. Jak skowronek.
Jeśli w słoju nocą
łzy przelewa zielone?
Mijają lata, zimy,
raz słoneczko, raz chmurka;
a my obojętnie przechodzimy
koło niejednego ogórka.
Konstanty Ildefons Gałczyński
I od razu jakoś tak przyjemniej :-)
Może moje zaśpiewają w tym roku???Pewnie trzeba podejść do nich z odrobiką romantyzmu
Romantyzm... widelec, nóż i po pieśni:)
Widocznie Konstanty byl nieco innego zdania
Tak jako ciekawostke nadmienie,ze moja mama miala okazje i przyjemnosc poznac Galczynskiego .Sama pisywala wiersze-czy to poezja,czy grafomania,zdania moga byc podzielone,ale sa baaardzo romantyczne.
Widocznie Konstanty byl nieco innego zdania Tak jako ciekawostke nadmienie,ze
Hi,hi,i oto doszlismy od plesni do ...piesni.moja mama miala okazje i przyjemnosc poznac Galczynskiego .Sama pisywala
wiersze-czy to poezja,czy grafomania,zdania moga byc podzielone,ale baaardzo
romantyczne.
Co mają pleśnieć, niech pieśnieją!