Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Tomaszów Maz.lub Piotrków Tryb. jaka trasa

• Autor: wiolka110471 Data: 2011-07-07 10:40:55

Witam drogich WŻ-towców,potrzebuję lekkiej porady jaką wybrać trasę z Szydłowca koło Radomia do Łodzi.Znalazłam 2 trasy przez Tomaszów Mazowiecki i PIotrków Trybunalski.Ale tu jest wielkie alllle?Może znajdzie się osoba na forum mieszkaniec tych okolic i podpowie którędy najlepiej ,bo może często są tam jakieś korki ,albo roboty drogowe i nie powinnam tamtą trasą jechać .Za wszelkie porady będę wdzięczna,bo dzień wcześniej pokonam trase Gdańsk-Szydłowiec i następny dzień w korkach to mi się nie uśmiecha.

• Autor: caroline1983 Data: 2011-07-07 11:00:16

Na trasie Łódź-Piotrków Trybunalski mozesz spodziewać sie sporego ruchu tirów bo to jest ich główna trasa z Łodzi na Ślask. Co do Tomaszowa Maz. nie wiem jak to wyglada ale chyba tam bedziesz miała bliżej. Niestety nie wiem która trasa ma lepszą nawierzchnie itp.Może te informacje przydadzą Ci się:

W okresie od dnia 1 lipca do dnia 31 sierpnia samochody cieżarowe maja zakaz ruchu:
    a) od godziny 18:00 do godziny 22:00 w piątek,
    b) od godziny 14:00 do godziny 22:00 w sobotę,
    c) od godziny 7:00 do godziny 22:00 w niedzielę.

Może przyda Ci sie też ta strona: http://korkowo.pl/ Możesz tam sprawdzić natężenie ruchu (korki) na drogach całej Polski.

• Autor: pasia50 Data: 2011-07-07 11:02:39

Witam drogich WŻ-towców,potrzebuję lekkiej porady jaką wybrać
    trasę z Szydłowca koło Radomia do Łodzi.Znalazłam 2 trasy przez
    Tomaszów Mazowiecki i PIotrków Trybunalski.Ale tu jest wielkie
    alllle?Może znajdzie się osoba na forum mieszkaniec tych okolic i podpowie
    którędy najlepiej ,bo może często są tam jakieś korki ,albo roboty
    drogowe i nie powinnam tamtą trasą jechać .Za wszelkie porady będę
    wdzięczna,bo dzień wcześniej pokonam trase Gdańsk-Szydłowiec i następny
    dzień w korkach to mi się nie uśmiecha.

Z Tomaszowa do Łodzi są roboty drogowe w kilku miejscach,proponuje przez Piotrków,wiem bo dojeżdzam z Tomaszowa do Łodzi do pracy. 

• Autor: ania86 Data: 2011-07-07 13:17:22

Powiem szczerze, że ja też zawsze jeżdżę przez Piotrków do Łodzi. Jest robiony most między Sulejowem i Piotrkowem, więc może zrobić się tam mały korek (są światła, ruch jest wahadłowy). Ale przy wyjeździe z Piotrkowa kierujesz się na Łódź autostradą, więc jesteś szybciutko. Można też w Piotrkowie na pierwszym rondzie kierować się na Łódź, ale ja wolę przejechać przez miasto i przy wyjeździe zjechać na autostradę. Pozdrawiam i bezkorkowej drogi:)

• Autor: till Data: 2011-07-07 22:58:23

Piotrków!

Nie myśl nawet o drodze przez Tomaszów. Remonty i ruch wahadłowy bez końca...

Trasa piotrkowska jest może i zatłoczona, czasem tu i ówdzie naprawiana, ale przynajmniej się jedzie.

Przejdź do pełnej wersji serwisu