Mam problem, mam nadzieję, że jakoś mnie natchniecie. Posiadam bardzo ładny słój szklany, ma geometryczny kształt. Chciałabym go wykorzystać jako dekorację, ale nie mam pomysłu. Może któraś z Was ma coś podobnego u siebie?
Chciałabym jeszcze jeden na domowe ciastka i batony musli, ale już nie mam miejsca :{
Bardzo ładnie w niedużych słojach wyglądają też goździki. W większych miód.
A tak w ogóle to nie napisałaś, czy ten słój ma zamknięcie. Jeśli nie ma, możesz wetknąć w niego łopatki i chochelki albo wrzucić foremki do ciast o fajnych kształtach.
A może jakiś witrażyk namalujesz i powstanie wazon na kwiaty? Farby do malowania na szkle są dostępne na rynku a wzory?? to już własna inwencja POWODZENIA!
Witam,
Mam problem, mam nadzieję, że jakoś mnie natchniecie. Posiadam bardzo ładny słój szklany, ma geometryczny kształt. Chciałabym go wykorzystać jako dekorację, ale nie mam pomysłu. Może któraś z Was ma coś podobnego u siebie?
W obecnych słojach, np. o beczkowatym kształcie, lub w takich tłoczonych we wzory wiśni i liści, zamykanych na zatrzask metalowy trzymam:
makaron np. świderki, ryż, kaszę jaglaną, brązowy cukier, płatki owsiane
W mniejszych słoikach, też oczywiście zamykanych mam:
domowy cukier waniliowy, korę cynamonu, suszone grzyby
Chciałabym jeszcze jeden na domowe ciastka i batony musli, ale już nie mam miejsca :{
Bardzo ładnie w niedużych słojach wyglądają też goździki. W większych miód.
A tak w ogóle to nie napisałaś, czy ten słój ma zamknięcie. Jeśli nie ma, możesz wetknąć w niego łopatki i chochelki albo wrzucić foremki do ciast o fajnych kształtach.
ja w tym okresie bardzo lubię w takich ładnych słojach "trzymać" małosolne:)
A może jakiś witrażyk namalujesz i powstanie wazon na kwiaty? Farby do malowania na szkle są dostępne na rynku a wzory?? to już własna inwencja
POWODZENIA!