Zawsze robię zupę koperową na rosole. Do rosołu dodaję po prostu koperek i struszką wlewam ciasto na lane kluseczki. Czym ich więcej tym zupka bardziej gęsta i pożywniejsza.
Jesli chcesz zrobić zupę krem z koperkiem, ja bym po prostu rosół zagęściła śmietaną z żółtkiem i dodała dużą ilość koperku. Choć nigdy nie robiłam takie wykonanie wydaje mi się najbardziej właściwe, choc przyznam się że mnie najbardziej smakuje podana przeze mnie wersja pierwsza.
witam
Czy ktos posiadaq przepis na zupę krem koperkową?
Zawsze robię zupę koperową na rosole. Do rosołu dodaję po prostu koperek i struszką wlewam ciasto na lane kluseczki. Czym ich więcej tym zupka bardziej gęsta i pożywniejsza.
Jesli chcesz zrobić zupę krem z koperkiem, ja bym po prostu rosół zagęściła śmietaną z żółtkiem i dodała dużą ilość koperku. Choć nigdy nie robiłam takie wykonanie wydaje mi się najbardziej właściwe, choc przyznam się że mnie najbardziej smakuje podana przeze mnie wersja pierwsza.