Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Prośba do "Żarłoczków " z Krakowa:)

• Autor: Bilka Data: 2011-07-24 19:21:23

Najpierw była wielka radość bo moje dziecko zostalo przyjęte na UJ /administracja/ i nagle ta radość przeradza się w coraz większą panikę:( Gdzie my znajdziemy jej mieszkanie?? Przeglądam dziś cały dzień oferty Internetowe i popadam w coraz większe załamanie. Jeżeli już coś jest to warunkiem są 2-3 osoby a ona jest sama. Moje dziecko jest bardzo spokojne, niezaradne i co najgorsze z ogromnymi kompleksami /niewielki nieowład jednostronny pozwalający na samodzielne funkcjonowanie/ Wiem ,że na tej stronce zawsze można liczyć na wsparcie.... może ktoś wie o jakimś wolnym miejscu niedaleko Rynku?

• Autor: jolka60 Data: 2011-07-24 19:38:30

Bilka,nie jestem z Krakowa i tak bezposrednio Ci nie pomoge.Nawet nie czekajac,az ktos sie zglosi mozecie wrzucic ogloszenie na wszystkie studenckie strony,ktore je zamieszczaja-iz poszukujecie potencjanych  wspollokatorow (no,najpewniej plci zenskiej).Trzymam kciuki.

• Autor: Emes Data: 2011-07-24 19:40:11

Rozumiem obawy i polecam bursę sióstr sercanek: http://www.akademickabursa.pl/   Są też inne, ale moja córka mieszka tam i jest baaaardzo zadowolona. :)

• Autor: till Data: 2011-07-24 19:47:51

Przez kilka dni mieszkałam w tej bursie. Czysto i spokojnie. Położenie doskonałe.

Warunki może i skromne... no dobrze... na pewno skromne... ale to widzisz na zdjęciach... pięciu lat to bym tam nie chciała mieszkać, ale jak na pierwszy rok studiowania- jak najbardziej. A później Córka już sama będzie mogła sobie ewentualnie szukać na spokojnie czegoś innego... jeśli oczywiście będzie chciała :)

Pozdrawiam :)

• Autor: aggusia35 Data: 2011-07-24 19:46:49

Poszukaj w Wieliczce z Wieliczki do Krakowa jest bardzo dobry dojazd łącznie z nocnym autobusem. Jeżdzi też pociąg.

W Weliczce masz dużo taniej niż w Krakowie.

Napisz też ogłoszenie na  www.wieliczka24.info Napisz to co tutaj napisałas że Twoje dziecko jest spokojne. Zastanów się czy nie lepszy był by pokój z dostępem  do kuchni na pewno taniej :):) W Wieliczce jest dużo domów gdzie ludzie wynajmują pokoje. Jak będę coś wiedzała ,zobaczę jakieś ogłoszenie to dam Ci znać.

• Autor: olusia23 Data: 2011-07-25 08:32:29

Studiowałam na UJ w Krakowie co prawda niestacjonarnie, ale z doswiaczenia wiem, że z mieszkaniami jest różnie. Polecam siostry saracenki (2 kolezanki tam mieszkały), lub udanie się na uczelnie na główny wydział na Gołębią i przeszukanie tablicy ogłoszeń. Z tego co wiem, zawsze było tam masę ogłoszeń, że ktos poszukuje współlokatora. Takich ogłoszeń jest całe mnóstwo na kazdym wydziale, szczególnie w okresie końca sierpnia i przez cały wrzesień. Akademiki odradzam jesli córka jest spokojna (choć pewnie i tak proces naboru jest juz zakończony). Na pierwsze lata studiów polacałabym jakieś spokojne lokum, zawsze moze potem znaleźć coś innego. Owocnych poszukiwań życzę a dla córki niezapomnianych wrażeń z (mam nadzieję) cudownych lat studiowania w Krakowie :)

• Autor: pszczolka Data: 2011-07-25 10:39:48

Moich 3 synów studiujej w Krakowie i polecają forum Duszpasterstwa Akademickiego Dominkanów "Beczka" można tam znaleść oferty dotyczące mieszkań i znaleść  współlokatorów.

• Autor: Bilka Data: 2011-07-27 14:24:06

Bardzo dziękuję Wszystkim za rady i podpowiedzi . Wszystkie są  dla mnie niezmiernie cenne. Wielkie dzięki!!!

Przejdź do pełnej wersji serwisu