Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Samsung galaxy s

• Autor: reniapos Data: 2011-07-24 20:36:11

Zamówiłam sobie taki właśnie telefinik. Mają mi dostarczyc w piątek.Czy ktoś może sie wypowiedxzieć na temat tego sprzęciku? Mam czas w razie czego wycofania się. Ewentualnie. bo coraz bardziej dopada mnie rezygnacja, czy dobrze wybrałam. Chodzi mi o wytrzymałóść, funkcjonalność i takie tam bajery. Pozdrawiam

• Autor: kuchacik Data: 2011-07-24 20:38:32

Z czystym sumieniem odradzam Ci każdy dotykowy telefon. Miałem Avillę i była do niczego. Ekran nie zawsze reagował ,klawiatura dotykowa to dla mnie pomyłka ,zupełnie nie wygodna.

Nigdy więcej bym nie kupił dotykowego - tylko klawiatura!

• Autor: reniapos Data: 2011-07-24 20:43:10

Nie dałas do reklamacji?

• Autor: kuchacik Data: 2011-07-24 20:45:56

Niee.

Samsung ma beznadziejny serwis - CCS Serwis - lepiej omijać szerokim łukiem tych d.....

Zresztą - Avilla tak ma ,że powoli chodzi.

• Autor: jolka60 Data: 2011-07-24 21:10:45

Popieram,tez pewnie nie kupie wiecej dotykowego.Mam taki od roku i podzielam Twoje zdanie odnosnie wygody.

• Autor: aggusia35 Data: 2011-07-24 22:25:12

Na podstawie jednego telefonu który nie ma androida i byl pierwszym telefonem z dotykiem nie należy się sugerować. Mąż miał równiez komórkę z symbianem 5800 tez była fatalna ale jak widać samsung zrobił potężny krok jakościowy. Ja sama przez pierwszy telefon męza byłam przeciwniczką. Teraz mam dotyk z klawiatura i jestem bardzo zadowolona gdybym zaufała męzowi, że technlogia poszla bardzo do przodu to miała bym tylko dotyk :(

• Autor: reniapos Data: 2011-07-25 17:24:33

Jak nie sopróbujesz to nigdy się nie przekonasz. Mój maz tez mi doradza więc czasem dobrze i warto piosłuchać dobrych rad meża. Ja będę miała sam dotyk. Jak mi się nie spodoba.......będe żałować a potem się przyzwyczaję. Nie jestem wybredna, aczkolwiek lubię od czasu do czasu spełnic jakieś malutkie marzenie

• Autor: Kormag Data: 2011-07-24 20:54:29

przeczytaj sobie ta dwuczesciowa recenzje

http://komorkomania.pl/2010/08/07/samsung-galaxy-s-i9000-test-cz-1

http://komorkomania.pl/2010/08/07/samsung-galaxy-s-i9000-test-cz-2

natomiast jesli nie masz czasu na wnikliwe czytanie oto plusy i minusy tego telefonu ale mimo wszystko zachecam do zapoznania sie z testem bo moze sie okazac ze wady ktore posiada( np brak jakiejkolwiek lampki błyskowej przy aparacie a co za tym idzie zdjecia po zmroku nie wyjda ) uniemozliwia ci dobre korzystanie z telefonu a moze nie beda dla ciebie wiazace

Plusy:

• ekran Super AMOLED
    • reakcja ekranu na dotyk
    • szybki procesor i bardzo wydajny układ graficzny
    • niezły aparat
    • nagrywanie wideo w jakości 720p
    • bogate funkcje multimedialne (odtwarzacz DivX, equalizer, galeria Cooliris)
    • WiFi n, DLNA, Bluetooth 3.0
    • interfejs TouchWiz 3.0 i dodatkowe oprogramowanie
    • 1,8GB na aplikacje
    • fabrycznie instalowana klawiatura Swype

Minusy:

• jakość wykonania powinna być lepsza
    • brak lampy błyskowej
    • brak dedykowanego przycisku aparatu
    • głośnik powinien być mocniejszy
    ps nie porownuj tego telefonu do powyzszej avili bo to jak porownywanie audi a8 do audi 80 poprostu przeczytaj recenzje opinie ludzi pod recenzja tez moga byc pomocne i wyciagnij wlasne wnioski

• Autor: agdun Data: 2011-07-24 20:57:44

Ja posiadam Samsung Galaxy Mini i jestem bardzo zadowolona.

• Autor: kuchacik Data: 2011-07-24 21:03:42

Eee tam, to wszystko jest robione w chinach na jedno kopyto!

• Autor: Kormag Data: 2011-07-24 21:18:56

na jednych tasmach nie znaczy ze z tych samych czesci

• Autor: kuchacik Data: 2011-07-24 21:23:30

21 wiek ..Wiek bubli i badziewia chińskiego powszechnie dostępnego ;););)

• Autor: aggusia35 Data: 2011-07-24 22:21:05

mój mąz ma ten telefon.  Jest bardzo zadowolony z tego telefonu. Lampa błyskowa jest, telefon robi rewelacyjne zdjęcia. Obsługa telefonu bez zarzutów, ekran ponad przeciętny i rewelacyjnej jakości. Bateria w zalezności od uzytkowania od 1 do 3 dn. Zero minusów powiedział mąz.

• Autor: Kormag Data: 2011-07-24 22:46:09

nie wiem jaki telefon ma twoj maz ale na pewno nie jest to samsung galaxy s

prawdopodopodobnie jest to juz S II ktory flesza posiada

tu masz agus porownanie tych 2 telefonow

http://www.chip.pl/artykuly/porownania/2011/06/porownanie-samsung-galaxy-s-czy-galaxy-s-ii?b_start:int=0

• Autor: aggusia35 Data: 2011-07-24 22:51:21

tak ma samsung galaxsy s 2. W oficjalnej sprzedazy u operatorów galaxsy samsung I 9000 nie istnieje.

• Autor: Kormag Data: 2011-07-25 01:37:10

istnieje tyle ze jest to zwykly samsung galaxy s

telefon ktory posiada twoj maz jest obecnie high endowym telefonem

w testach pobil i phona wiec jesli tylko kogos stac  jest to jeden z najlepszych modeli na rynku wiec tylko pozazdroscic ;]

• Autor: as Data: 2011-07-25 08:57:06

Tylko ta bateria. 1-3 dni to stanowczo za krótko. Z tego powodu bym nie kupowała.

• Autor: kuchacik Data: 2011-07-25 09:29:34

Właśnie. Moja Nokia - topowy model - trzymie ponad tydzień ;)

• Autor: aggusia35 Data: 2011-07-25 10:08:38

a Twoja nokia jest z roku ????

• Autor: kuchacik Data: 2011-07-25 10:37:06

Widzę ,że masz dzisiaj zespół napięcia na mnie ..Nie tylko w tym wątku . .No cóż. .Jak śmiem mieć inne zdanie niż Ty!

• Autor: aggusia35 Data: 2011-07-25 11:00:18

kuchnik takie szczęnięce teksty sobie wypraszam.:):):)  Piszesz bzdury a tego nie lubie. Porównujesz swój stary telefon  do telefonów nowej generacji. Pisze stary bo wyżej podałeś nazwę a obecny myślę że też stary dlatego gdyż mało który z nowszej generacji trzyma tak długo baterie. Zamiast poczytac o wlaściwościach nowych telefonów próbujesz zniechęcić ludzi do inwestowania w nową technologię. Nie lubie takiego postępowania poczytaj trchoche na dany temat a póżniej definiuj opinie

• Autor: kuchacik Data: 2011-07-25 11:57:35

Nie przesadzasz ?A ja sobie wypraszam wypominanie mi wieku ;)

No cóż. Nie mam ochoty więcej z Tobą dyskutować. Dodam ,że wiele znajomych MIAŁO dotykowego ,nie tylko Samsunga, ale także LG - niższe i wyższe modele i wszyscy zrezygnowali na rzecz zwykłego telefonu z klawiaturą ,powód taki jak mój- jest nieporęczniejszy.

A to co obiecuje producent ,jak będzie działał itp. to czysty marketing , lepiej kup sobie testy niezależnych instytutów badawczych ;) to wtedy pogadamy.

To na tyle z mojej strony.

Pozdrawiam.

• Autor: piszczalka Data: 2011-08-03 22:08:16

Dodam ,że wiele znajomych MIAŁO
    dotykowego ,nie tylko Samsunga, ale także LG - niższe i wyższe modele i
    wszyscy zrezygnowali na rzecz zwykłego telefonu z klawiaturą ,powód
    taki jak mój- jest nieporęczniejszy.

Zgadzam sie z Toba. Dwa miesiace temu wyciagnelam z pudeleczka moj stary telefon z klawiatura bo z telefonem dotykowym dostawalam juz nerwicy. Na prawde szczerze odradzam telefony dotykowe.

• Autor: aggusia35 Data: 2011-07-25 10:11:00

to nie jest krótko to jest długo jak na telefon dotykowy i taki duży ekran. Czy nam sie to podoba czy nie nowa technologia wyprze stare telefony a te którymi się poslugujemy bedziemy mogli oglądać w muzeum

• Autor: kuchacik Data: 2011-07-25 10:35:42

Moją Nokię kupiłem w 2010 roku i jest to model N78 - jesden z wyższych modeli Nokii, do tanich nie należał.

• Autor: aggusia35 Data: 2011-07-25 11:07:29

Kuchcik to teraz sobie poczytaj jakie paramenry ma Twoj telefon a jakie ma Samsung galaxsy wtedy dowiesz sie  np dlaczego bateria nie trzma tyle co w Twoim. Nie możesz zniechęcać nikogo do kupna telefonu z tego powodu że Tobie on nie odpowiada. Wszystko jak w zyciu ma swoje plusy i minusy.

• Autor: kuchacik Data: 2011-07-25 13:08:36

to nie jest krótko to jest długo jak na telefon dotykowy i taki duży
    ekran. Czy nam sie to podoba czy nie nowa technologia wyprze stare telefony a
    te którymi się poslugujemy bedziemy mogli oglądać w muzeum

Wybacz ,ale się nie zgadzam z Tobą ;) Klawiatura jednak jest bardziej doceniana nadal ...niż dotykowość. .To będzie taka krótka nowość, za parę lat nikt o nich nie będzie pamiętał ;)

• Autor: Scooby Data: 2011-07-25 10:59:26

Witam.Czytałam wypowiedzi kolezanek i sa one podzielone odnośnie telefonu dotykowego.Ja osobiście mam telefon Samsung Avile i jestem z niego bardzo zadowolona.Ostatnio zmieniłam na LG swifta z androidem i tu dla mnie porazka,poniewaz jak chce napisac esa lub wybrac numer telefonu z ksiązki to telefon bardzo wolno jarzy tak sie wszystko wolno załancza że hej i tego fona nie polecam.Z samsunga napewno bedziesz zadowolona,nie sugeruj sie tak bardzo tutaj opiniami forumowiczów,bo każdy ma swój typ telefonu z którego jest zadowolony.Innym ten Samsung nie przypadł do gustu a ty możesz byc z niego bardzo zadowolona.Pozdrawiam i jak sie juz z nim zaznajomisz itd to prosze napisz na forum jak Ci działa i czy jestes z niego zadowolona.

• Autor: Kormag Data: 2011-07-25 13:51:29

lg produkuje  obecnie najgorsze smartfony na rynku

ale znowu tak jak z kazdym produktem ktory chcemy nabyc warto przysiasc i poczytac opinie uzytkownikow recenzje testy zeby potem milo i bez stresu korzystac z urzadzenia

• Autor: kuchacik Data: 2011-07-25 14:53:44

O ile recencje nie są pisane na zamówienie producenta ,tak jak jest to z pralkami Electroluxa na ceneo.pl - kto mi nie wierzy to niech tam poczyta ,od razu się domyśli o co mi chodzi ;)

• Autor: Kormag Data: 2011-07-25 16:20:15

bo trzeba byc mocno naiwnym zeby testu urzadzenia szukac na ceneo

portalu ktory zajmuje sie wszystkim i niczym tak naprawde

• Autor: Scooby Data: 2011-07-26 13:48:26

Świeta racja.Każdy sklep który chce sprzedac swój produkt to nie wystawi złych opini.

• Autor: Scooby Data: 2011-07-26 13:47:08

O tego niewiedziałam.Mąż przed zakupem telefonu śledzi opinie na forum ale nic ze złych opini nie wygrzebał.Dobrze wiedzieć,dziękuję.Pozdrawiam serdecznie.

• Autor: reniapos Data: 2011-07-25 17:18:43

uff nareszcie pozytywna wypoowiedż. Rozpętałam burzę w szklance wody, zupełnie jej nie przewidując.Dziękuję że zrozumienie. w piątek maja mi go przywieżć. Zapoznam się z nim i dam znac co i jak. Kolega mojego męża ma taki sam i jest z niego bardzo zadowolony, prawdę mówiąc zasugerowałam się  jego opinią. Chciałam też poznać ocene formułowiczów. Pozdrawiam

• Autor: reniapos Data: 2011-08-12 08:48:38

Już ochłonełam... telefon mam od kilkunastu dni i mogę powiedzieć, że jest tym co szukałam. Trochę, a właściwie bardzo mnie przeraził na początku swoim bogactwem najróżniejszych opcji. Jest bardzo czuły na dotyk. Wystarczy dosłownie muśnięcie po ekranie i już reaguje.Jest zajefajny. Polecam każdemu.

• Autor: ireth Data: 2011-07-25 20:41:28

Hej,

Pisze z konta mojej narzeczonej, ale jak widze porownanie samsuna galaxy z samsungiem avilla to nie wytrzymuje :) Pierwsza zasadnicza rzecz, porownujemy dwa odrebne ekrany. Samsung avila to staroc sprzed ery kamienia lupanego, SGS nowa zabawka. Ekran w Galaxy to cudo, wiem bo uzywam poprzednika czyli i5700 ale w firmie gdzie pracuje jest przypuszczam okolo 10 osob, ktore posiadaja SGS i chwala sobie go bardzo.

Druga rzecz, Avila nie ma android marketu, wiodacej aplikacji do sciagania/kupowania rzeczy na telefon.

Trzecia rzecz to przedzialy cenowe. Avila nigdy nie byla telefonem z wyzszej czy nawet sredniej polki, a mysle ze jakby sie mocno uprzec, mozna polozyc SGS obok takich slaw jak HTC czy Motorolla.

Co do samych funkcji, SGS ma wgranego androida 2.2, z mozliwoscia upgrade'u (na razie poki co nieoficjalnego) do wersji 2.3 , czyli najnowszej na dzien dzisiejszy. Jesli chcesz dowiedziec sie jakie rzeczy moze robic Twoj nowy Samsung to zapraszam na: https://market.android.com/ gdzie znajdziesz wszelkie możliwe aplikacje/gry .

Jesli chodzi o wytrzymalosc, to kolega rzucal nim o sciane i dziala do tej pory :)

pozdrawiam,

Bartek

• Autor: reniapos Data: 2011-07-25 21:49:05

Hej!

Dzięki za stronkę marketu i za budującą wypowiedź. Właśnie o to mi chodziło!

Android market to coś co mnie interesuje.

Zastanawiam się czy kolega chciał sprawdzic wytrzymałość telefonu rzucając nim o scianę, czy był czymś zdenerwowany?.......ja takiego sposobu nie preferuje w żadnym z tych przypadków.

hhmm........kto by pomyslał, że wytrzyma

Pozdrawiam, Renata

• Autor: f-K Data: 2011-07-26 22:43:55

Moj iphone nie wytrzymal...  tak ze nie polecam smartphonow do rzucania :)

• Autor: kuchacik Data: 2011-07-26 22:54:42

Przecież to bzdura ,że wytrzymał rzucenie ..ale nie chciałem się odzywać..

Mi samsung unieważnił gwarancję (telefon tracił zasięg) a w serwisie stwierdzili uszkodzenie mechaniczne płyty głównej w okolicach procesora ..A co lepsze - telefon nigdy nie spadł ani nie był zniszczony - wyglądał jak nowy ... miał parę rys. .Samsungowi mówię NIE. Za podejście serwisu do klienta. . Bo sprzęt się ma prawo zepsuć ..ale takiego chamskiego serwisu to ja nigdy nie widziałem ..CCS SERWIS is dno.

• Autor: Mikkelsen Data: 2011-09-14 16:52:03

Ogólnie Samsung galaxy s II jest bardzo fajny i gdybym nie była wielbicielem HTC to też bym się na niego zdecydowała.

Przejdź do pełnej wersji serwisu