Zamierzam sie do tortu jakis czas temu ktos poradzil mi,zeby do biszkoptu dodac smietane i wtedy biszkopt bedzie juz nasaczony i nie bedzie potrzebowal dodatkowych nawilzaczy
Ktos z was piekl juz taki biszkopt ze smietana ?
Biszkopt byl super ale nie mam namiarów na osobe od biszkopta hehe
To chyba jakiś mit ... kazde ciasto biszkoptowe bez względu na masę ponczuje ... :) Moim zdaniem śmietana sama w sobie nie da takiej wilgotności co poncz ...
No Agulinka ... i nadal jest .... (tylko musze sama przeskoczyć swoje myślenie, ze śmietana sama w sobie nawilży biszkopcio .. ) Pracuje nad tym .. intensywnie .. :) !
Gdziezbym śmiała twierdzić , ze ponczować nie potrafisz .. :) raczej szłam w kierunku , ze lubisz suche biszkoptowe , przekładane .. :). Oczywiście daleka jestem od uszczypliwości .. ! Jak zanlazłaś torcik super .. .. Smacznego .. ! :)
Nie siedzę non stop przy kompie...a przepis prosty bierzesz ulubiony przepis na biszkopt i dajesz po dodaniu maki 1 łyche śmietany i cała filozofia nie próbowałam jeszcze robić jak zrobię to pochwale się albo popsiocze troche ;)
Śmietana zawiera tłuszcz i to powoduje, że biszkopt jest wilgotniejszy. Taki sam efekt uzyskamy dodajac łyżkę oleju lub mąkę pszenną wymieszmy z mąką ziemniaczaną. Nigdy jednak biszkopt nie będzie smakował jak naponczowany. Megi ma rację, dziwi mnie że sie tak oburzyłaś.
http://wielkiezarcie.com/recipe9933.html Myślę że o ten przepis chodzi.Jest rewelacyjny z powodzeniem można na jego podztawie robić tort z pysznym śmietanowym kremem i samoistnie nawilżonym biszkoptem. Ja po przełożeniu śmietaną wkładam go do gorącego ale już wyłączonego piekarnika i tam sobie dochodzi w piekarniku(aby śmietana zamieniła się w krem musi dostać temperatury).Maksymalnie na średnią tortownicę daję 2,5 śnietany dużej (śmitanę zawsze słodzę cukrem), biszkopt oczywiście przed nałożeniem śmietany kroję i śmietanę wkładam warstwowo(biszkopt,śmietana,biszkopt,śmietana ,biszkopt i na górę śmietana). Można też zrobić kakaowy biszkopt i do śmietay też dodać kakao i cukier.
Zamierzam sie do tortu jakis czas temu ktos poradzil mi,zeby do biszkoptu dodac smietane i wtedy biszkopt bedzie juz nasaczony i nie bedzie potrzebowal dodatkowych nawilzaczy
Ktos z was piekl juz taki biszkopt ze smietana ?
Biszkopt byl super ale nie mam namiarów na osobe od biszkopta hehe
Moze dysponujecie przepisem help;)
Po przewertowaniu milionów przepisów w koncu znalazlam....
To może się podziel tym przepisem, bo takiego nie znam?
Podziel się z nami tą wiedzą, bosmy ciekawe i to bardzo
To chyba jakiś mit ... kazde ciasto biszkoptowe bez względu na masę ponczuje ... :) Moim zdaniem śmietana sama w sobie nie da takiej wilgotności co poncz ...
Zerknij na klasyczne torty ze śmietną ... szwarcwaldzkie wszystkie napączowane .. :)
A poncz nie jest trudny do wykonania i ... pokropienia ..! Powodzenia
Megi nie napisalam ze nie umiem robić ponczu...........interesowal mnie ten jeden przepis KONIEC KROPKA
Temat zamkniety
Megi była przecież miła... oj
No Agulinka ... i nadal jest .... (tylko musze sama przeskoczyć swoje myślenie, ze śmietana sama w sobie nawilży biszkopcio .. ) Pracuje nad tym .. intensywnie .. :) !
Była miła, i jest miła :D
Gdziezbym śmiała twierdzić , ze ponczować nie potrafisz .. :) raczej szłam w kierunku , ze lubisz suche biszkoptowe , przekładane .. :). Oczywiście daleka jestem od uszczypliwości .. ! Jak zanlazłaś torcik super .. .. Smacznego .. ! :)
A ja bym poprosiła o ten przepis jezeli mozna? Z góry bardzo dziekuje
Szkoda:( Chyba nie dostaniemy tego przepisu:( A szkodaaaa
Śmiem domniemywać , ze to biszkopt z owocami od Kolorowa75 ale pewności nie mam .. :)
Nie siedzę non stop przy kompie...a przepis prosty bierzesz ulubiony przepis na biszkopt i dajesz po dodaniu maki 1 łyche śmietany i cała filozofia nie próbowałam jeszcze robić jak zrobię to pochwale się albo popsiocze troche ;)
Śmietana zawiera tłuszcz i to powoduje, że biszkopt jest wilgotniejszy. Taki sam efekt uzyskamy dodajac łyżkę oleju lub mąkę pszenną wymieszmy z mąką ziemniaczaną. Nigdy jednak biszkopt nie będzie smakował jak naponczowany. Megi ma rację, dziwi mnie że sie tak oburzyłaś.
http://wielkiezarcie.com/recipe9933.html Myślę że o ten przepis chodzi.Jest rewelacyjny z powodzeniem można na jego podztawie robić tort z pysznym śmietanowym kremem i samoistnie nawilżonym biszkoptem. Ja po przełożeniu śmietaną wkładam go do gorącego ale już wyłączonego piekarnika i tam sobie dochodzi w piekarniku(aby śmietana zamieniła się w krem musi dostać temperatury).Maksymalnie na średnią tortownicę daję 2,5 śnietany dużej (śmitanę zawsze słodzę cukrem), biszkopt oczywiście przed nałożeniem śmietany kroję i śmietanę wkładam warstwowo(biszkopt,śmietana,biszkopt,śmietana ,biszkopt i na górę śmietana). Można też zrobić kakaowy biszkopt i do śmietay też dodać kakao i cukier.