Jednak w mojej sprawdzonej cukierni wszelkie rolady, i większość tortów jest na masie jogurtowej. Pycha. Leciutkie są te ciasta, lekkostrawne, bardzo puszyste i przepyszne !
To jest super cukiernia, nie używa proszku i mleka, tylko prawdziwe kremy . Ceny .. nie są aż takie złe ;) Pozdrawiam !
Prawda wygląda także z "naturalnych" to tylko bita śmietana oczywiście ze stabilizatorem!Cała reszta to proszek!!! Gotowe mieszanki wypiekowe, gowowe kremy a nawet pomady i lukry. I gwarantuje Ci że nikt już się w cukierniach nie bawi w ucieranie kremów.Oczywiście używa się też jaj, zarówno świeżych jak i tych w proszku,używa się najczęściej oleju ,margaryny. Proszek+mleko lub woda i jazda do przodu aby szyko, dużo i oszczędnie co do smaku to całkiem smacznie.Tak dla ciekawości to nawet pączki są przyrządzane z gowowej mieszanki, jest gotowa mieszanka sernikowa. A co daje taka mieszanka??? Właśnie tą lekkość i puszystość i fajny zdecydowany smak! Dzisiejsze ciasta już inaczej smakują jak te sprzedawane kiedyś w cukierniach. Kiedyś cukiernik piekł tradycyjne a teraz....Wszystko idzie do przodu, technoligia cukiernicza też.
Pare dni temu próbowałam rolady z kremem - kupnej.
Moze ktos zna przepis lub wie jak oni robia w piekarniach te kremy?
Na pewno nie budyniowy, na pewno nie na smietance 30%. Krem baaaardzo delikatny i rozpływający sie ustach.
To może było to połączenie kremu budyniowego z kremóweczką ?
większość cukiernianych kremów to gotowce tzn. suchy proszek smakowy do tego dodawane jest tylko mleko i na tym koniec.
Aaaa no własnie moze i tak. Bo ani kremowka, ani budyniowiec na pewno to nie był.
Ja nie wiem z jaką maśą była akurat Twoja rolada.
Jednak w mojej sprawdzonej cukierni wszelkie rolady, i większość tortów jest na masie jogurtowej. Pycha. Leciutkie są te ciasta, lekkostrawne, bardzo puszyste i przepyszne !
To jest super cukiernia, nie używa proszku i mleka, tylko prawdziwe kremy . Ceny .. nie są aż takie złe ;) Pozdrawiam !
Prawda wygląda także z "naturalnych" to tylko bita śmietana oczywiście ze stabilizatorem!Cała reszta to proszek!!! Gotowe mieszanki wypiekowe, gowowe kremy a nawet pomady i lukry. I gwarantuje Ci że nikt już się w cukierniach nie bawi w ucieranie kremów.Oczywiście używa się też jaj, zarówno świeżych jak i tych w proszku,używa się najczęściej oleju ,margaryny. Proszek+mleko lub woda i jazda do przodu aby szyko, dużo i oszczędnie co do smaku to całkiem smacznie.Tak dla ciekawości to nawet pączki są przyrządzane z gowowej mieszanki, jest gotowa mieszanka sernikowa. A co daje taka mieszanka??? Właśnie tą lekkość i puszystość i fajny zdecydowany smak! Dzisiejsze ciasta już inaczej smakują jak te sprzedawane kiedyś w cukierniach. Kiedyś cukiernik piekł tradycyjne a teraz....Wszystko idzie do przodu, technoligia cukiernicza też.
Śmietana roślinna po ubiciu jest bardzo lekka i puszysta. W moim mieście cukiernie tylko na tym "jadą".