ostatnio jadlam bardzo dobre ciasto u znajomej,wiem,ze bylo na kruchym spodzie,z pianka ,i galaretka o smaku kwasnym,bylo pyszne na upalne dni,ktorych tutaj nie brakuje ,no i wlasnie zapomnialam nazwy tego ciasta,czy moze ktoras z Was wie co to za placek,z gory dziekuje
może to była pianka ze śnieżki i galaretki : galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody , śnieżka wg przepisu , po wystygnięciu galaretki mieszamy razem mikserem i wstawiamy do lodówki do całkowitego wystudzenia
Ja nie pomogę z nazwą ciasta. Ale mogę pomóc z masą. Ja używam zwykłej 18 procentowej śmietany i galaretki . Galaretkę ropuszczam w małej ilości gorącej wody. Gdy jest już całkowicie zimna ubijam ją razem ze śmietaną z lodówki. Jak jest pora truskawek to je dodaję zmiksowane do masy. Ta masa szybko tężeje.
ostatnio jadlam bardzo dobre ciasto u znajomej,wiem,ze bylo na kruchym spodzie,z pianka ,i galaretka o smaku kwasnym,bylo pyszne na upalne dni,ktorych tutaj nie brakuje ,no i wlasnie zapomnialam nazwy tego ciasta,czy moze ktoras z Was wie co to za placek,z gory dziekuje
A nie latwiej zapytac znajomej i poprosic o przepis, niz sie glowic?????????
Dużo jest takich ciast jak opisałaś:) może lepiej zapytać znajomej, chętnie bym pomogła ale jakoś nie przychodzi mi nic do głowy:(
Może ta pianka była zrobiona z mleczka skondensowanego z galaretką.
nazwa tego ciasta pochodzi od nazwy jakiegos owoca,ale nie pamietam
może to była pianka ze śnieżki i galaretki : galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody , śnieżka wg przepisu , po wystygnięciu galaretki mieszamy razem mikserem i wstawiamy do lodówki do całkowitego wystudzenia
Ja nie pomogę z nazwą ciasta. Ale mogę pomóc z masą. Ja używam zwykłej 18 procentowej śmietany i galaretki . Galaretkę ropuszczam w małej ilości gorącej wody. Gdy jest już całkowicie zimna ubijam ją razem ze śmietaną z lodówki. Jak jest pora truskawek to je dodaję zmiksowane do masy. Ta masa szybko tężeje.
ostatnio jadlam bardzo dobre ciasto u znajomej,wiem,ze bylo na kruchym
spodzie,z pianka ,i galaretka o smaku kwasnym,bylo pyszne na upalne
dni,ktorych tutaj nie brakuje ,no i wlasnie zapomnialam nazwy tego ciasta,czy
moze ktoras z Was wie co to za placek,z gory dziekuje
A nie latwiej zapytac znajomej i poprosic o przepis, niz sie glowic?????????
Przypadkiem znalazłam i przypomniał mi się Twój post, może to ten przepis http://wielkiezarcie.com/recipe17994.html