Szperałam dzis po necie w poszukiwaniu przepisów aroniowych-dzis wielkie aroniobranie :)
i natknęłam sie na kilka stron z przepisami i....z użyciem kwasku cytrynowego również ,Wszystko ok tylko niżej widniał napis -
"...ze względu na rakotwórcze działanie kwasku cytrynowego ......sugerowane jest zastapienie go sokiem z cytryny..... " 0.0
Moj zdrowy rozsadek gdzies uciekł ....Zaczęłam szperac zamiast przepisów aroniowych to kwasku i opinii o nim hmm Rożne strony podaja rozne informacje jka to net Robiłam dzemiki rózane z dodatkiem kwasku i inne tez z jego dodatkiem i ...Nie używam go codziennie, ale czuje jakis niesmak w związku z tym Zaniedbałam cos?
Jakie macie opinie o kwaskui czy kwasek faktycznie jest taki... niebezpieczny?
Ja sporadycznie używam kwasku, ale nie mam jakiś obaw jeśli faktycznie ma działanie rakotwórcze. Zresztą mnóstwo produktów ma takie działanie. Jeśli nie używa się go codziennie i to w niewielkich ilościach, to nie ma obaw.
używam jeśli trzeba, bez obaw.....myślę, że jeśli nawet, to chyba trzeba by go używać często i w dużych ilościach...a poza tym, co chwila wymyślają jakieś "nowości" szkodliwe, aby po pewnym czasie stwierdzić, że jednak nie szkodzą....nie wiadomo o co w końcu chodzi
Ja korzystam z niego jesli zajdzie taka potrzeba. To akurat jeden z produktow, ktorych nie uzywam na co dzien. Co do szkodliwosci to zdania sa podzielone. Gdyby patrzec co szkodzi a co nie z produktow ze sklepowych polek, to chyba najdrowsze byly by marchewki wlasnorecznie wyhodowane w ogrodku.
Szperałam dzis po necie w poszukiwaniu przepisów aroniowych-dzis wielkie aroniobranie :)
i natknęłam sie na kilka stron z przepisami i....z użyciem kwasku cytrynowego również ,Wszystko ok tylko niżej widniał napis -
"...ze względu na rakotwórcze działanie kwasku cytrynowego ......sugerowane jest zastapienie go sokiem z cytryny..... " 0.0
Moj zdrowy rozsadek gdzies uciekł ....Zaczęłam szperac zamiast przepisów aroniowych to kwasku i opinii o nim hmm Rożne strony podaja rozne informacje jka to net Robiłam dzemiki rózane z dodatkiem kwasku i inne tez z jego dodatkiem i ...Nie używam go codziennie, ale czuje jakis niesmak w związku z tym Zaniedbałam cos?
Jakie macie opinie o kwaskui czy kwasek faktycznie jest taki... niebezpieczny?
Ja sporadycznie używam kwasku, ale nie mam jakiś obaw jeśli faktycznie ma działanie rakotwórcze. Zresztą mnóstwo produktów ma takie działanie. Jeśli nie używa się go codziennie i to w niewielkich ilościach, to nie ma obaw.
używam jeśli trzeba, bez obaw.....myślę, że jeśli nawet, to chyba trzeba by go używać często i w dużych ilościach...a poza tym, co chwila wymyślają jakieś "nowości" szkodliwe, aby po pewnym czasie stwierdzić, że jednak nie szkodzą....nie wiadomo o co w końcu chodzi
Ja korzystam z niego jesli zajdzie taka potrzeba. To akurat jeden z produktow, ktorych nie uzywam na co dzien. Co do szkodliwosci to zdania sa podzielone. Gdyby patrzec co szkodzi a co nie z produktow ze sklepowych polek, to chyba najdrowsze byly by marchewki wlasnorecznie wyhodowane w ogrodku.