Mam do Was takie pytanie i prośbę o pomoc, bo nie wiem czy jest możliwość aby przedłużyć świeżość chleba. Problem wynika z tego, że za kilka dni wyjeżdżamy ze znajomymi do Chorwacji a tamtejszy chleb nam nie smakuje bo jest taki "nadmuchany", w związku z tym zastanawiam się jak mogę zakonserwować nasz pyszny chlebek aby tam można go było jeść ze smakiem. Pozdrawiam wszystkich.
W ubieglym roku wyjezdzalismy z mezem i dziecmi na 5 dni, w dniu wyjazdu kupilismy wystarczajacy zapas chleba i po przyjezdzie na miejsce zamrozilismy go. Nie wiem czy tam gdzie jedziesz bedziesz miala mozliwosc zamrozenia chleba, w sumie to nic innego nie przychodzi mi do glowy.
U mnie teściowa jak jej zostanie chleba z soboty i niedzieli to wkłada do lodówki do zamrażalnika,a potem jak go wyjmie i rozmarznie to jest jak świeży.Ja nie próbowałam,ale możesz spróbowac za nim wyjedziesz.Chlebek kup i zamróź przed samym wyjazdem to powinien starczyć na długo-zależy też na jak długo jedziesz.Pozdrawiam.
Witam
Mam do Was takie pytanie i prośbę o pomoc, bo nie wiem czy jest możliwość aby przedłużyć świeżość chleba. Problem wynika z tego, że za kilka dni wyjeżdżamy ze znajomymi do Chorwacji a tamtejszy chleb nam nie smakuje bo jest taki "nadmuchany", w związku z tym zastanawiam się jak mogę zakonserwować nasz pyszny chlebek aby tam można go było jeść ze smakiem. Pozdrawiam wszystkich.
Dobrze jest zawaksować . .
Może w piekarni pakują hermetycznie ? To możesz tak zapakować i będziesz go miała dość długo świeży jak po upieczeniu.W ubieglym roku wyjezdzalismy z mezem i dziecmi na 5 dni, w dniu wyjazdu kupilismy wystarczajacy zapas chleba i po przyjezdzie na miejsce zamrozilismy go. Nie wiem czy tam gdzie jedziesz bedziesz miala mozliwosc zamrozenia chleba, w sumie to nic innego nie przychodzi mi do glowy.
U mnie teściowa jak jej zostanie chleba z soboty i niedzieli to wkłada do lodówki do zamrażalnika,a potem jak go wyjmie i rozmarznie to jest jak świeży.Ja nie próbowałam,ale możesz spróbowac za nim wyjedziesz.Chlebek kup i zamróź przed samym wyjazdem to powinien starczyć na długo-zależy też na jak długo jedziesz.Pozdrawiam.
Ja chleb zawsze trzymam w lodówce. Ale wiem ,że nie wszystkim to odpowiada.
najlepiej na miejscu zamrozić oczywiście pod warunkiem że jest gdzie ja często mrożę przeważnie na święta i jak widzę że jest za dużo to też
Dzięki za rady. Będę próbować