Forum

Kuchenne porady

Przedłużenie życia chleba

  • Autor: Agnelina Data: 2011-08-07 22:18:22

    Witam

    Mam do Was takie pytanie i prośbę o pomoc, bo nie wiem czy jest możliwość aby  przedłużyć świeżość chleba. Problem wynika z tego, że za kilka dni wyjeżdżamy ze znajomymi do Chorwacji a tamtejszy  chleb nam nie smakuje bo jest taki "nadmuchany", w związku z tym zastanawiam się jak mogę zakonserwować nasz pyszny chlebek aby tam można go było jeść ze smakiem. Pozdrawiam wszystkich.

  • Autor: kuchacik Data: 2011-08-07 22:43:32

    Dobrze jest zawaksować . .

    Może w piekarni pakują hermetycznie ? To możesz tak zapakować i będziesz go miała dość długo świeży jak po upieczeniu.

  • Autor: gosiekb Data: 2011-08-07 23:44:39

    W ubieglym roku wyjezdzalismy z mezem i dziecmi na 5 dni, w dniu wyjazdu kupilismy wystarczajacy zapas chleba i po przyjezdzie na miejsce zamrozilismy go. Nie wiem czy tam gdzie jedziesz bedziesz miala mozliwosc zamrozenia chleba, w sumie to nic innego nie przychodzi mi do glowy.

  • Autor: Scooby Data: 2011-08-08 12:02:56

    U mnie teściowa jak jej zostanie chleba z soboty i niedzieli to wkłada do lodówki do zamrażalnika,a potem jak go wyjmie i rozmarznie to jest jak świeży.Ja nie próbowałam,ale możesz spróbowac za nim wyjedziesz.Chlebek kup i zamróź przed samym wyjazdem to powinien starczyć na długo-zależy też na jak długo jedziesz.Pozdrawiam.

  • Autor: Laugasel Data: 2011-08-08 12:36:50

    Ja chleb zawsze trzymam w lodówce. Ale wiem ,że nie wszystkim to odpowiada.

  • Autor: marzena89gb Data: 2011-08-10 18:48:50

    najlepiej na miejscu zamrozić oczywiście pod warunkiem że jest gdzie ja często mrożę przeważnie na święta i jak widzę że jest za dużo to też

  • Autor: Agnelina Data: 2011-08-10 21:54:39

    Dzięki za rady. Będę próbować

Przejdź do pełnej wersji serwisu