aktualnie piekę już kolejny raz chleb z gotowej mieszanki zakupionej w markecie Aldi.
jestem zadowolona z tych wypieków - korzystna relacja smaku chleba do jego ceny.
mam już za sobą umieczony chleb wielozbożowy, dziś z kolei premiera chleba z dynią.
jestem bardzo zadowolona z takiej możliwości wypieków. do mieszanki dodaję bowiem tylko wodę i mieszam za pomocą robota kuchennego. wypiekam w piekarniku gazowym. nie potrzebuję automatu do chleba.
Sądzę, że to bardzo wygodne rozwiązania. Chwali je wiele osób. Ja nie stosuję, ponieważ mam małego kuchennego hyzia i lubię wszystko przygotowywać od podstaw - w tym mieszać po swojemu różne rodzaje mąki :)
Piekę często chleb w domu, ale nigdy nie stosuję gotowych mieszanek, bo w większości z nich są różne "polepszacze". Kupuję różne maki, otręby, płatki owsiane, żytnie, jeczmienne . Dodaję ziarna słonecznika, dyni, sezamu, siemienia lnianego, orzechy laskowe i włoskie /zmielone/. Piekę też w normalnym piekarniku gazowym, bez termoobiegu.
witaj! również jestem fanką mieszanek do wypieku chleba. Najczęściej kupuję takie mieszanki w Niemczech - kosztują o wiele taniej, bo jakieś 75/80 centów; zdarza się, że do wózka pakuję... 15 kg! W Lidlu u nas kosztują 4,99 zł, w Aldim nieco mniej - 4,10 bodajże.
Raz upiekłam z gotowej mieszanki. Nawet smaczny był, ale jednak nie to co zrobiony prze siebie "od podstaw". Ale niewątpliwie gotowe mieszanki to rozwiazanie szybkie i wygodne. Ja też nie mam maszyny do chleba, tylko piekę w piekarniku gazowym.
Ja tez sie skusiłam kiedyś na gotową mieszanke nazywało sie to ,, brown bread mix" - po prostu rewelacja. dodaje sie tylko mleko, albo wode lub tak jak ja maślankę. Od kiedy tego spróbowałm mam zawsze zapas takiej mieszanki.
A co do pieczenia to pieke w termoobiegu, chya że nie powinno sie tak piec chleba... ja sie nie znam, choć mój chlebek jest smaczny
witam,
aktualnie piekę już kolejny raz chleb z gotowej mieszanki zakupionej w markecie Aldi.
jestem zadowolona z tych wypieków - korzystna relacja smaku chleba do jego ceny.
mam już za sobą umieczony chleb wielozbożowy, dziś z kolei premiera chleba z dynią.
jestem bardzo zadowolona z takiej możliwości wypieków. do mieszanki dodaję bowiem tylko wodę i mieszam za pomocą robota kuchennego. wypiekam w piekarniku gazowym. nie potrzebuję automatu do chleba.
co sądzicie o tego typu rozwiązaniach?
Sądzę, że to bardzo wygodne rozwiązania. Chwali je wiele osób. Ja nie stosuję, ponieważ mam małego kuchennego hyzia i lubię wszystko przygotowywać od podstaw - w tym mieszać po swojemu różne rodzaje mąki :)
Piekę często chleb w domu, ale nigdy nie stosuję gotowych mieszanek, bo w większości z nich są różne "polepszacze". Kupuję różne maki, otręby, płatki owsiane, żytnie, jeczmienne . Dodaję ziarna słonecznika, dyni, sezamu, siemienia lnianego, orzechy laskowe i włoskie /zmielone/. Piekę też w normalnym piekarniku gazowym, bez termoobiegu.
witaj! również jestem fanką mieszanek do wypieku chleba. Najczęściej kupuję takie mieszanki w Niemczech - kosztują o wiele taniej, bo jakieś 75/80 centów; zdarza się, że do wózka pakuję... 15 kg! W Lidlu u nas kosztują 4,99 zł, w Aldim nieco mniej - 4,10 bodajże.
Raz upiekłam z gotowej mieszanki. Nawet smaczny był, ale jednak nie to co zrobiony prze siebie "od podstaw". Ale niewątpliwie gotowe mieszanki to rozwiazanie szybkie i wygodne. Ja też nie mam maszyny do chleba, tylko piekę w piekarniku gazowym.
Ja tez sie skusiłam kiedyś na gotową mieszanke nazywało sie to ,, brown bread mix" - po prostu rewelacja. dodaje sie tylko mleko, albo wode lub tak jak ja maślankę. Od kiedy tego spróbowałm mam zawsze zapas takiej mieszanki.
A co do pieczenia to pieke w termoobiegu, chya że nie powinno sie tak piec chleba... ja sie nie znam, choć mój chlebek jest smaczny