Szukam przepisu na tort urodzinowy.Najlepiej gdyby tort nie był trudny, a jego koszt nie był duży.Jeśli ktoś zna przepis mógłby go udostępnić lub podać link.Ze względu, że przez najbliższe dni nie będę miała dostępu do internetu nie mogę własnoręcznie poszukać przepisu, a urodziny są za tydzień.Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Najprostszy tort to krążki biszkoptowe przekładane bitą śmietaną i owocami.
Prosty tort to również krążki biszkopta przekładane kremem przygotowanym na bazie kremu np. Dr. Oetker, Delcta czy inny. Taki krem możesz dodatkami zmodyfikować wg własnego uznania. Ja robiłam tak:
- krem ajerkoniakowy - część mleka zastąpiłam advokatem, do gotowego wmieszałam platki migdałowe, siekane orzechy, pokrojoną czekoladę lub inne. Lub też bez zadnych dodatków.
- krem czekoladowy - część mleka zastąpiłam wódką i do gotogo posiekana czekolada
- krem waniliowy lub śmietankowy - tak samo część mleka zastąpiłam albo amaretto i dodałam płatki migdałów, albo wiśniówką i dodałam wisnie.
Możesz także nie dodawać alkoholu a krem urozmaicić bakaliami, czekoldą, wiórkami kokosowymi. Robi się bardzo bardzo szybko i na prawdę dobrze smakuje.
Szukam przepisu na tort urodzinowy.Najlepiej gdyby tort nie był trudny, a jego koszt nie był duży.Jeśli ktoś zna przepis mógłby go udostępnić lub podać link.Ze względu, że przez najbliższe dni nie będę miała dostępu do internetu nie mogę własnoręcznie poszukać przepisu, a urodziny są za tydzień.Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Polecam Ci tort czekoladowy z kremem czekoladowym i wisienkami . PYCHA
BISZKOPT:
7 jaj
szklanka maki
2/3 szklanki cukru
4 -5 łyzeczek kakao gorzkiego
2 łyzeczki proszku do pieczenia
KREM:
300 ml mleka
budyn czekoladowy
3/4 kostki masla
1 gorzka czekolada
Budyn ugotowac, do ostudzonego dodac masło i na koncu powoli dodawac rozpuszczona czekolade szybko miksujac.
Biszkopt pokrioc na 3 blaty i przełozyc kremem i poukładac wisienki.
Na wierz robie sztuczna mase marcepanowa. Torcik jest przepyszny POLECAM i niedrogi.
Najprostszy tort to krążki biszkoptowe przekładane bitą śmietaną i owocami.
Prosty tort to również krążki biszkopta przekładane kremem przygotowanym na bazie kremu np. Dr. Oetker, Delcta czy inny. Taki krem możesz dodatkami zmodyfikować wg własnego uznania. Ja robiłam tak:
- krem ajerkoniakowy - część mleka zastąpiłam advokatem, do gotowego wmieszałam platki migdałowe, siekane orzechy, pokrojoną czekoladę lub inne. Lub też bez zadnych dodatków.
- krem czekoladowy - część mleka zastąpiłam wódką i do gotogo posiekana czekolada
- krem waniliowy lub śmietankowy - tak samo część mleka zastąpiłam albo amaretto i dodałam płatki migdałów, albo wiśniówką i dodałam wisnie.
Możesz także nie dodawać alkoholu a krem urozmaicić bakaliami, czekoldą, wiórkami kokosowymi. Robi się bardzo bardzo szybko i na prawdę dobrze smakuje.