Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Dotacje

• Autor: qurczak Data: 2011-08-18 08:07:34

Witam kochani!

mam pytanie odnośnie dotacji

czy ktoś z Was może korzystał z dofinansowania na rozpoczęcie działalności z Urzędu Pracy i po roku kiedy wywiązał się z zobowiązań starał się ponownie o dofinansowanie tylko już teraz istniejącej firmy, żeby ją rozwijać,rozszerzać lub coś w tym stylu. To chyba też są pieniądze unijne tylko troche większe niż 18 tys. Gdzie się po nie można zgłosić?

pozdrawiam

• Autor: lenka075 Data: 2011-08-18 13:17:16

O środki unijne na rozwój już istniejącej firmy powinno się starać w urzędzie marszałkowskim ( w każdym mieście wojewódzkim ). Oczywiście trzeba zacząć od wybrania działania i złożenia wniosku, a można otrzymać do 80 % wartości inwestycji, oczywiście to zależy od branży, regionu, działania i wielu innych czynników, ale te środki są niezależne od już otrzymanych z urzędu pracy.

Dobrze jest wiedzieć, że fundusze trzeba mieć własne, lub posilić się promesą bankową, ponieważ przyznane dotacje unijne, będą zwrócone dopiero po zakończeniu zaplanowanej inwestycji. Oczywiście nie można zalegać w skarbówce i być karanym za przestępstwa gospodarcze....

• Autor: monique21 Data: 2011-08-18 22:05:37

qurczaku a z jakiego jesteś województwa? jeśli z pomorskiego to będę Ci mogła jakoś lepiej pomóc

• Autor: lalasek Data: 2011-08-18 23:27:16

qurczaku a z jakiego jesteś województwa? jeśli z pomorskiego to
    będę Ci mogła jakoś lepiej pomóc

Hej!

Ja jestem z pomorskiego, otrzymałam dotację z PUP, ponad rok temu, prowadzę działalnośc handlową i ledwo zipię ;/ Bardzo nie chciałabym zamykac działalności, jeśli znasz jakieś możliwości uzyskania wsparcia to będę wdzięczna za każdą informację, Z góry serdecznie dziekuję

Przejdź do pełnej wersji serwisu