Forum

Kuchenne porady

wyjazd

• Autor: xxanetaa Data: 2011-08-19 09:44:14

Witam:)

mój syn leci na miesiąc do pracy konkretnie włochy

może mógłby mi ktoś doradzić co można przygotować kupić do jedzenia

żeby jak najmniej musiał tam myśleć o gotowaniu i zakupach

• Autor: olusia23 Data: 2011-08-19 10:10:23

Jak mąż wyjeżdżał do Londynu w większości kupiliśmy pakowane kiełbasy, puszkowe rzeczy i zupki chińskie. Okropnie niezdrowe jedzenie, ale na jakiś czas miał na śniadania i kolację. Może jakieś bigosiki, lecza, fasolke po bretońsku o ile nie musicie mysleć o nadbagażu, bo jeśli przedobrzycie trzeba bedzie płacić, więc kalkulując taniej może wyjść kupowanie obiadu na miejscu. Może wziąźć ryż, kasze (w saszetkach),  pieczony schab, karczek, łopatke (do chleba i na obiad), gotowe sosy (np. pieczeniowe), mięso w słoikach itp. Jak jeszcze coś mi się przypomni, dopiszę.

• Autor: magma56 Data: 2011-08-19 15:52:25

Mogę doradzić,że lepiej pakować w folię bądż plastikowe pojemniki a nie w szkło bo bo mniej ważą.

• Autor: AguskAA Data: 2011-08-19 11:48:56

Jezeli jest tam zamrazarka to mozna posmazyc kotlety ,upiec udka,zrobic gulasz do słoików,fasolkę,pulpety,mielone.Parówki,kiełbasa na gorąco też są szybkie do przygotowania.

• Autor: dorotask Data: 2011-08-19 12:49:11

Mój brat mieszka i pracuje zagranicą . Jedzenie woli nasze i zawsze zabiera na maxa . Musisz sprawdzić w liniach którymi syn leci ile ma bagaż podręczny a ile oddawany do luku ( niestety musisz ważyć wszystko aby się nie zdziwić na lotnisku ).Bagaż podręczny odzież żeby chłopak się nie wstydził  przy wypakowywaniu . Parę razy byłam u brata więc widziałam co jedzą chłopaki  . Pakuj : konserwy mięsne i rybne , kiełbasy i parówki hermetycznie zamknięte ( sprawdzaj termin przydatności ) , makaron ,ryż , kasza , sosy w torebkach i zupy , jeśli ma dostęp do zamrażarki ( w pudełkach plastikowych do zamrożenie gołąbki ,bigos , flaki , fasolka ) .

• Autor: casalinga Data: 2011-08-19 16:33:54

Mieszkam w Italii i tutaj makarony,kasze ,ryż,puszki rybne i cała masa produktów jest tańsza i o niebo lepsza niż w Polsce.w Lidlu jest praktycznie to samo co w Polsce oprócz kiełbas (parówki są) ,gotowe za ok.1-2eu sosy do pasty,kotlety mielone 0,5 kg za 2,50eu itd.Jak jedzie do duzego miasta to są  sklepy rumuńskie,polskie itd. z cenami nieznacznie wyższymi niż w kraju.Jak chcesz wiedzieć ile ,co i gdzie kosztuję to napisz.

• Autor: dorotask Data: 2011-08-19 18:30:31

Masz rację są sklepy tańsze , ale chłopak leci samolotem ( bez  samochodu ma ograniczone możliwości ) .

• Autor: casalinga Data: 2011-08-20 06:38:13

Miałam na mysli tańsze produkty  w  Italii np. makaron Divella w Polsce widziałam za prawie 5zł, w Italii 0,50-0,60eu., dwa razy drożej,wiec nie widze sensu brac takich rzeczy z Polski,która niestety jest juz bardzo drogim krajem.

Przejdź do pełnej wersji serwisu