Zalega mi w lodówce kupiona onegdaj paczka łososia mrożonego dzikiego. Co przyrządzić z tegoż,żeby dziecię raczyło skonsumować?? Dziecię w wieku przedszkolnym.Pozdrowionka
U mnie dzisiaj byl sandacz na parze. Mam takie specjalne sitko, pasujace do wszystkich garnkow, na nim ukladam rybe, ziemniaki, grubo pokrojona marchew, mozna papryke, seler, por itp. Posypuje to wszystko przyprawami i paruje, oczywiscie pod sitko wlewam bulion rybny (ale moze byc tez miesny). Na tym wywarze robie pozniej sos np. musztardowy lub koperkowy. Nam smakowalo, wiec moze Twemu dziecku tez bedzie, pozdrawiam...
Witaj Latanno:) ryba na parze nie jest za dobra, uważam że mnie by lepiej smakowała taka rybka delikatnie usmażona z domieszką masła i oleju.Ja dzisiaj usmażyłam mintaja, panierowałam delikatnie w mące, jajku i jeszcze raz w mące, wyszła pyszna.Myślę że dziecku taka ryba lepiej by smakowała niż na parze.Mój średni braciszek, bardzo lubi właśnie tak usmażoną rybę.
Zdjęcie wstawiłam w dzisiejszym wątku obiadowym.Pozdrawiam:)
Zalega mi w lodówce kupiona onegdaj paczka łososia mrożonego dzikiego. Co przyrządzić z tegoż,żeby dziecię raczyło skonsumować?? Dziecię w wieku przedszkolnym.Pozdrowionka
U mnie dzisiaj byl sandacz na parze. Mam takie specjalne sitko, pasujace do wszystkich garnkow, na nim ukladam rybe, ziemniaki, grubo pokrojona marchew, mozna papryke, seler, por itp. Posypuje to wszystko przyprawami i paruje, oczywiscie pod sitko wlewam bulion rybny (ale moze byc tez miesny). Na tym wywarze robie pozniej sos np. musztardowy lub koperkowy. Nam smakowalo, wiec moze Twemu dziecku tez bedzie, pozdrawiam...
Witaj Latanno:) ryba na parze nie jest za dobra, uważam że mnie by lepiej smakowała taka rybka delikatnie usmażona z domieszką masła i oleju.Ja dzisiaj usmażyłam mintaja, panierowałam delikatnie w mące, jajku i jeszcze raz w mące, wyszła pyszna.Myślę że dziecku taka ryba lepiej by smakowała niż na parze.Mój średni braciszek, bardzo lubi właśnie tak usmażoną rybę.
Zdjęcie wstawiłam w dzisiejszym wątku obiadowym.Pozdrawiam:)
Może pulpeciki w lekkim sosiku?
myslę że ten łosoś powinien Wam posmakować ;) http://wielkiezarcie.com/recipe52388.html