Bardzo proszę o wypróbowany przepis na kruszonkę. Moja wychodzi mi twarda i grudowata. Dziękuję z góry za pomoc
podam ci moj sprawdzony sposob
20 dag maki
10 dag masla
10 dag cukru
cukier waniliowy
maslo roztopic , cukier wymieszac z maka i wlewac do tego roztopione maslo, wyrobic .
Serdeczne dzięki, przy najbliższym drożdzowcu wypróbuję.
Mi najlepiej podchodzi ta:
pół szklanki mąki pszennej5 łyżek cukru1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g) - pominąć, jeśli używacie cukru z wanilią60 g roztopionego masła
Wszystko wyrobić między palcami.
Spisuję każdy przepis i za każdy składam podziękowania
Jakiś czas temu jak mi kruszonka nie wychodziła, to dodawałam do niej odrobine proszku do pieczenia.
Do kruszonki do ciast z owocami dodaje czasami cynamon.
http://wielkiezarcie.com/recipe69655.html
Tu jest przepis na kruszonkę, robiłam często i jest pycha nawet do makowca zrobiłam.
9 łyżek oleju
9 łyżek mąki
9 łyżek cukru
Bardzo proszę o wypróbowany przepis na kruszonkę. Moja wychodzi mi twarda i grudowata. Dziękuję z góry za pomoc
podam ci moj sprawdzony sposob
20 dag maki
10 dag masla
10 dag cukru
cukier waniliowy
maslo roztopic , cukier wymieszac z maka i wlewac do tego roztopione maslo, wyrobic .
Serdeczne dzięki, przy najbliższym drożdzowcu wypróbuję.
Mi najlepiej podchodzi ta:
pół szklanki mąki pszennej
5 łyżek cukru
1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g) - pominąć, jeśli używacie cukru z wanilią
60 g roztopionego masła
Wszystko wyrobić między palcami.
Spisuję każdy przepis i za każdy składam podziękowania
Jakiś czas temu jak mi kruszonka nie wychodziła, to dodawałam do niej odrobine proszku do pieczenia.
Do kruszonki do ciast z owocami dodaje czasami cynamon.
http://wielkiezarcie.com/recipe69655.html
Tu jest przepis na kruszonkę, robiłam często i jest pycha nawet do makowca zrobiłam.
9 łyżek oleju
9 łyżek mąki
9 łyżek cukru