Forum

Kuchenne porady

Idealna kruszonka

  • Autor: adek Data: 2011-09-08 19:29:36

    Bardzo proszę o wypróbowany przepis na kruszonkę. Moja wychodzi mi twarda i grudowata. Dziękuję z góry za pomoc

  • Autor: AniaMakut Data: 2011-09-08 19:47:43

    podam ci moj sprawdzony sposob

    20 dag maki

    10 dag masla

    10 dag cukru

    cukier waniliowy

    maslo roztopic , cukier wymieszac z maka i wlewac do tego roztopione maslo, wyrobic .

  • Autor: adek Data: 2011-09-08 21:07:00

    Serdeczne dzięki, przy najbliższym drożdzowcu wypróbuję.

  • Autor: peggy83 Data: 2011-09-09 12:44:32

     Mi najlepiej podchodzi ta:

    pół szklanki mąki pszennej
    5 łyżek cukru
    1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g) - pominąć, jeśli używacie cukru z wanilią
    60 g roztopionego masła

    Wszystko wyrobić między palcami. 

  • Autor: adek Data: 2011-09-09 16:53:19

    Spisuję każdy przepis i za każdy składam podziękowania

  • Autor: alicja_bt Data: 2011-09-11 13:08:46

    Jakiś czas temu jak mi kruszonka nie wychodziła, to dodawałam do niej odrobine proszku do pieczenia.       

    Do kruszonki do ciast z owocami dodaje czasami cynamon. 

  • Autor: Tercia Data: 2011-09-13 20:06:37

    http://wielkiezarcie.com/recipe69655.html

    Tu jest przepis na kruszonkę, robiłam często i jest pycha nawet do makowca zrobiłam.

  • Autor: kokarda Data: 2011-09-14 10:25:37

    9 łyżek oleju

    9 łyżek mąki

    9 łyżek cukru

Przejdź do pełnej wersji serwisu