Witajcie. W zasadzie stawiam pierwsze kroki w "przetwarzaniu". Ostatnio robiłam salatkę szwedzką 2 z WŻ. Za mało jednak. Niestety, teraz juz ogórków gruntowych raczej nie kupię.
I takie mam pytanie: czy na sałatkę szwedzką nadają się inne ogórki niz gruntowe?
Nadają się.Z ogórków szklarniowych możesz zrobić każdą sałatkę utrwalaną octem (ja używam winnego),jak również wykorzystać wg każdego przepisu na ogórki -oprócz kiszonych,bo te nie przechowują się długo.
Witajcie. W zasadzie stawiam pierwsze kroki w "przetwarzaniu". Ostatnio robiłam salatkę szwedzką 2 z WŻ. Za mało jednak. Niestety, teraz juz ogórków gruntowych raczej nie kupię.
I takie mam pytanie: czy na sałatkę szwedzką nadają się inne ogórki niz gruntowe?
Z góry dziękuję.
hm...zawsze wszelkie przetwory robię z ogórków gruntowych, u nas jeszcze są do kupienia
Na sałatkę szwedzką 2 polecam cukinię zamiast ogórków .robiłam już pare razy .Nawet lepiej mi smakuje niż z ogórków.
Robilam z patisonów też bardzo dobra
Nadają się.Z ogórków szklarniowych możesz zrobić każdą sałatkę utrwalaną octem (ja używam winnego),jak również wykorzystać wg każdego przepisu na ogórki -oprócz kiszonych,bo te nie przechowują się długo.
na pewno nie ma u Was ogórków gruntowych..? u nas jest całe mnóstwo, dlatego bardzo mnie to dziwi..
U nas też można kupić bez problemu.
wczoraj widziałam chociażby w Biedronce, nie mówiąc o targowiskach :)