Fajnie to napisałaś! Rzeczywiście o mamma mija, fleksja, składnia, ortografia i interpunkcja spiekłyby raka szybciej niż pizza wsadzona do chlebowego pieca :D Widać jednak, że receptura wklepana od serca i rozmachem :) Sos jednak polecałabym zrobić prawdziwie pomidorowy, nie z keczupu i koncentratu :)
Ostatnio u mnie kilka langoszy zostało na talerzu i w nocy coś się stało, bo nawet zimne zniknęły. Wszyscy mówią że trochę tłustawe, ale wymiotą do czysta.Z oleju wykładam na grubą warstwę ręczników papierowych.
Do langoszy mozna można wykorzystać obłożenie do pizzy , wszystko razem poddusić i gorące przykryć serem - i mamy nowa potrawę
Z której strony by nie spojrzeć to każdy przepis na ciasto jest taki sam: mąka (mogą być różne typy), drożdże (przeważnie świeże), olej (zamiennie masło), woda (zamiennie mleko),cukier, sól.
Wydaje mi się,że największą sztuką w dobrej pizzy jest odpowiednie jej wyrobienie (a to naprawdę wielka umiejętność) oraz odpowiednia temperatura i czas pieczenia. Bez tego każda pizza będzie gniotem!
Jak w temacie :):)
http://wielkiezarcie.com/recipe43868.html
Też używam tego przepisu Rewelacja
Ten przepis wypróbowałam i jest naprawdę godny polecenia:)
Uwielbiam pizze, ale właśnie na cienkim cieście, a to jest super cieniutkie i super kruchutkie -mniamuśne:)
Dokładnie to ciasto jest super lub pizza z kurczakiem i mozarellą według NR :)
Dla mnie numerm 1 jest przepis na ciasto oweninho.
Przepis napisany jest przestrasznie. Autor to patentowany dyslektyk. Trzeba się mocno wczytać, żeby z tego bełkotu cokolwiek wyłowić.
Ciasto jest jednak świetne, elastyczne i smaczne. Proprcje idealne - wystarcza akurat na jedną dużą blachę z piekarnika.
Ciasto robię na zwykłej tortowej mące. U mnie w mieście nie można dostać mąki 00 -a zamawiać przez inernet, po prostu mi się nie chce.
Poniżej przepis naczelnego dyslektyka WŻ:
http://wielkiezarcie.com/recipe65779.html
Fajnie to napisałaś! Rzeczywiście o mamma mija, fleksja, składnia, ortografia i interpunkcja spiekłyby raka szybciej niż pizza wsadzona do chlebowego pieca :D Widać jednak, że receptura wklepana od serca i rozmachem :) Sos jednak polecałabym zrobić prawdziwie pomidorowy, nie z keczupu i koncentratu :)
To nie dyslektyk , pisze bez polskich znaków tak jak sms- niedawno dostałam właśnie sms -em prośbe o zrobienie golabków , ale przepis swietny.
Też mi się wydaje, że głównie brak polskich znaków jest tu problemem, choć nie można zaprzeczyć, że i tak toporna gramatyka, ale się rozczytałam:)
Może nawet na sobotę wypróbuję o ile córcia zmieni zdanie, bo ostatnio przyuważyuła fotkę langoszy i mnie męczy:)
Ostatnio u mnie kilka langoszy zostało na talerzu i w nocy coś się stało, bo nawet zimne zniknęły. Wszyscy mówią że trochę tłustawe, ale wymiotą do czysta.Z oleju wykładam na grubą warstwę ręczników papierowych.
Do langoszy mozna można wykorzystać obłożenie do pizzy , wszystko razem poddusić i gorące przykryć serem - i mamy nowa potrawę
Ja mogę polecić przepis na ciasto do pizzy ze zbioru Wkn, jest najlepsze i najsmaczniejsze http://wielkiezarcie.com/recipe204.html i do tego taki sos do pizzy http://wielkiezarcie.com/recipe56022.html
Ja polecam ci mój przepis na pizze - zawsze wychodzi i jest niezawodny: http://wielkiezarcie.com/recipe65309.html
to jest na prawdę bdb przepis na pizze http://wielkiezarcie.com/recipe34354.html
prosta, ale smak rewelacyjny. potwierdzenie zasady że co za dużo to nie zdrowo (i nie smacznie). robiłam ją klikakrotnie.
najczęściej jednak robie pizze własnego przepisu NA WINIE - co się mi nawinie pod rękę to ląduje na pizzy ;)
Z której strony by nie spojrzeć to każdy przepis na ciasto jest taki sam: mąka (mogą być różne typy), drożdże (przeważnie świeże), olej (zamiennie masło), woda (zamiennie mleko),cukier, sól.
Wydaje mi się,że największą sztuką w dobrej pizzy jest odpowiednie jej wyrobienie (a to naprawdę wielka umiejętność) oraz odpowiednia temperatura i czas pieczenia. Bez tego każda pizza będzie gniotem!
Popieram całkowicie , często robię ciasto na pizzę używając tylko mąki, wody , drożdzy i soli . Dobrze wyrobione jest swietne.