Forum

Gawędy o jedzeniu

ciasta na wesele

  • Autor: angeliczka Data: 2011-09-20 20:19:57

    witam

    mam prośbę szczególnie do tych pań które pieką ciasta na różne imprezy proszę o radę jakie ciasta piecze się na wesela, mam zlecenie a jak do tej pory piekłam ciasta na małe kameralne imprezki i było bez róznicy czy z kremem czy ze śmietaną. Mam mnustwo przepisów na ciasta właśnie z kremem i śmietaną które bardzo ładnie wyglądają a boję się je upiec na weselę bo na bank popłyną, dlatego prośba do pań które mają już doświadczenie i sprawdzone przepisy które nadają się na wesela proszę o pomoc

    pozdrawiam

  • Autor: alicja_bt Data: 2011-09-20 20:28:18

    Niedawno był wątek o ciastach na duże imprezy i było tam duzo fajnych rad . 

  • Autor: hope30 Data: 2011-09-20 20:29:11

    piekę i z kremami i z bitą śmietaną,z owocami,i różne inne-jeszcze się nie zdarzyło,żeby cokolwiek popłynęło..Zresztą,temperatury teraz nie są wysokie,więc nie wiem z czego wynika Twoja obawa...

  • Autor: angeliczka Data: 2011-09-20 21:43:05

    możesz mi zdradzić czy dodajesz żelatynę do śmietany czy śmietan fix czy może nie dodajesz nic bo ja właśnie boję się o tą smietanę i jeżeli nie sprawi to problemu to podaj mi kilka ciast które piekłaś na wesele

  • Autor: makusia Data: 2011-09-20 21:27:52

    Ciasta na wesele (KLIK) było tego sporo na forum, poczytaj:)

  • Autor: monia7301 Data: 2011-09-20 21:42:31

    W ostatnią sobotę byłam na weselu gdzie było dużo ciast z kremami i nic się nie rozpływało .Także galaretki ładnie się trzymały .

  • Autor: grazka35 Data: 2011-09-21 08:25:08

    Ja już kiedyś o tym pisałam, że piekłam na wesele :rusałkę , tradycyjny sernik, sernik jak snikers, tiramisu wg Buni, Kukułkę, tulipana, katarzynkę z przepisu megii013. Do tego jeszcze drobiazgi tzn. rurki z kremem. babeczki, orzeszki i kasztanki.

  • Autor: Gracja Data: 2011-09-21 12:04:23

    wejdz na mojego linka i tam znajdziesz przepis na krem napewno nic sie z nim nie stanie rozne smaki z tej bazy mozna  zrobic i jest bardzo smaczny

Przejdź do pełnej wersji serwisu