planuje zrobić danie szpinakowe (albo zwykłe krokiety ze szpinakiem, fetą i czosnkiem, albo makaron duże muszle ze szpinakiem i fetą) i podać do niego wino, ale niestety nie wiem, które będzie dobre. Pomożecie?
Ze swojej strony jeszcze podpowiem, że warto zajrzeć na półki białych wytrawnych lub lepiej pówytrawnych (często smakują jak wytrawne) win innych niż francuskie. Dlaczego? Zwykle kupimy lepszą jakość za tę samą cenę. Poszukałabym szczególnie wśród australijskich :)
To może ja wyjasnię.Mieszkam od 7 lat w Italii i jestem casalinga czyli po polsku gospodyni domowa.Druga casalinga ta z kreska co zalozyła ten watek zalogowala sie po mnie i nie ma ze mna nic wspolnego .
Drogie Panie, Drodzy Panowie,
planuje zrobić danie szpinakowe (albo zwykłe krokiety ze szpinakiem, fetą i czosnkiem, albo makaron duże muszle ze szpinakiem i fetą) i podać do niego wino, ale niestety nie wiem, które będzie dobre. Pomożecie?
ja podałabym białe wytrawne, lub półwytrawne w zależności od upodobań
Polecam
http://www.voyagerwineclub.pl/Category/47-jakie-wino-do-warzyw.aspx
Dziękuję Wam, Dziewczątka :-)
Ze swojej strony jeszcze podpowiem, że warto zajrzeć na półki białych wytrawnych lub lepiej pówytrawnych (często smakują jak wytrawne) win innych niż francuskie. Dlaczego? Zwykle kupimy lepszą jakość za tę samą cenę. Poszukałabym szczególnie wśród australijskich :)
Idz do sklepu i tam Ci doradza ,bo podobno mieszkasz w Italii więc nie ma sensu pytać się na polskim forum jakie wino masz kupić.
Dlaczego ktoś zakłada niemal identyczne konto i wypisuje brednie?
Może prowokuje żeby inni mieli co pisać w wątku "co Cię dziś wkurzyło"
ja już chyba za stara jestem :)
To może ja wyjasnię.Mieszkam od 7 lat w Italii i jestem casalinga czyli po polsku gospodyni domowa.Druga casalinga ta z kreska co zalozyła ten watek zalogowala sie po mnie i nie ma ze mna nic wspolnego .
No mówiłam, że ja już za stara jestem :) Teraz muszę pamiętać, która z Was, która :)
PS.
Uwielbiam Włochy :)
Ewo, ja też miałam przez sekundkę wrażenie rozdwojenia jaźni, hihi :) Ale później dostrzegłam podkreślnik :D
U nie to trwało dłużej niż sekundę
A ja różnicy nie zauważyłem....
No cóż starość nie radość
Może prowokuje żeby inni mieli co pisać w wątku "co Cię dziś wkurzyło"
Smaczny niewybredny żart bym powiedział:) Przecież każdego z nas może,to spotkać:(;)
Zapraszam do zajrzenia na strony: www.sztukawina.pl oraz www.scottishhouse.pl coś dla koneserów dobrych trunków i dobrych cen ;)