Forum

Zdrowie i uroda

Sprzęty do ćwiczeń

• Autor: olusia23 Data: 2011-10-01 18:07:27

Proszę was o poradę jakie urządzenie do ćwiczeń najlepiej zakupić? Mam rowerek stacjonarny i jestem z niego zadowolona, bo ma licznik spalania kalorii, pokonany dystans itp. Z tym, że ćwicząc na nim zauwazyłam spadek wagi dość szybko jednak optycznie bardziej "poleciałam" w dolnych partiach ciała. Zależy mi bardziej na odchudzeniu i wyrobieniu sobie mięśni brzucha, oraz odchudzeniu górnych partii ciała (mam obfity biust). Może macie w domu jakieś sprawdzone urządzenia do ćwiczeń (konkretne marki), które możecie polecić? Albo fajne zestawy ćwiczeń np. na dvd? Ćwiczyłam swego czasu z Cindy Crowford, ale te ćwiecznia już mi się "przejadły", poszukuje nowych inspiracji. Liczę na fajne rady. 

• Autor: hanah30 Data: 2011-10-01 18:44:54

Mogę się mylić ale wydaje mi sie że szkoda pieniędzy na sprzęt najlepiej się chudnie na pływalni.Np . ćwiczenia na basenie.

• Autor: as Data: 2011-10-01 19:04:49

Nie byłam bym pewna w tym przypadku. Podczas pływania rosną mięśnie klatki piersiowej, więc nie wiem jaki będzie efekt. W pozostałych przypadkach pływanie jest super gimnastyką.

• Autor: olusia23 Data: 2011-10-01 20:47:55

Na razie nie mam kasy, żeby zakupić jakiś drogi sprzęt. Ale w planach mam zrobienie siłowni w domu, tzn. zagospodarowanie jednego pokoju na wstawienie sprzęt i zrobienie sobie i mężowi prywatnej siłowni. Basen odpada, mam uraz do tego typu sportów. Poza tym nie mam czasu chodzić na basen. Wolę mieć sprzęt w domu i ćwiczyć kiedy najdzie mnie ochota. Poza tym basen bardziej modeluje sylwetkę niż wyrabia mięśnie. 

• Autor: mysha2006 Data: 2011-10-09 23:05:46

Poza tym nie mam czasu chodzić na basen.
    Wolę mieć sprzęt w domu i ćwiczyć kiedy najdzie mnie ochota.

Rowerek jak najbardziej, brzuszki, przysiady z obciążeniem. Najlepiej zapisać się na jakiś czas na siłownię i tam poćwiczyć pod okiem konkretnego trenera. Dużo ćwiczeń możesz potem robić sama w domu. Ale to wszystko ma sens tylko wtedy gdy jest systematyczne i regularne a nie wtedy kiedy "najdzie ochota". :)

• Autor: nitka206 Data: 2011-10-01 20:23:27

Na brzuch i talię polecam twisterek, albo kręcenie hula hopem, tylko trzeba je czymś obciązyć np. kaszą :) Konkretnych ćwiczeń na piersi nie mam niestety :(

• Autor: olusia23 Data: 2011-10-01 20:50:35

Widziałam na Allegro takie hula hop z wypustkami, które jednocześnie masują talię, z pewnością też trochę ważą. Ale ile bym musiała kręcić tym hula hop aby były efekty? Ja z tych raczej niecierpliwych jestem więc mogłabym się zrazić na starcie :/

• Autor: nitka206 Data: 2011-10-01 21:08:07

Ciężko się nauczyć utrzymywać to kółeczko, ale potem to już z górki :) ja "kręcę" +/- pół godziny w zależności od tego ile mam czasu, wiadomo ;) ale talia ładnie się zaznacza, a efekty...trzeba na nie cierpliwie poczekać jak zwykle ;)

• Autor: matani Data: 2011-10-02 09:56:37

Swego czasu, gdy chodziłam na siłkę, to prosiłam o ćwiczenia ujędrniające klatkę piersiową (nie biust - bo ten mięśni nie ma ;) ) dostałam "wioślarza" [Regatta] i trochę ćwiczeń na atlasie.

• Autor: matani Data: 2011-10-02 09:54:56

W ostatnim Shape był fajny zestaw ćwiczeń 4 w 1 [DVD] (cardio, tbc, kick boxing i joga) - wszystko w ciągu 50 min i możesz sobie poćwiczyć np. tylko tbc + joga. Są tam i ćwiczenia na nogi i na brzuch i ogólnie spalające tłuszczyk.

• Autor: kasiia Data: 2011-10-02 13:35:39

aerobiczna szóstka weidera..

• Autor: anqe Data: 2011-10-03 00:07:45

niestety nie spala tłuszczu a jedynie wyrabia mięśnie

• Autor: olusia23 Data: 2011-10-10 17:15:12

Też słyszałam że wader nie spala tłuszczu.

• Autor: hope30 Data: 2011-10-03 08:34:42

kupiłam na allegro AbRocket na mięśnie brzucha-zapłaciłam z przesyłką całe 80zł i jestem z niego zadowolona,tymbardziej,żę korzystają z niego inni domownicy. Na ćwiczenie pośladków i wewnętrznej strony ud kupiłam(też na allegro) leg magic za niecałe 80zł z przesyłką.W TV markecie te dwie rzeczy kosztują jakoś 450zł i 350zł za sztukę...Poszukaj na allegro-zawsze jakiś napaleniec najpierw kupuje za grubą kasę,a potem szybko się nudzi i sprzedaje na grosze....AbRocket kupiłam od męża kobiety,która"ćwiczyła " na nim całe dwa dni:) te dwa urządzenia mogę Ci spokojnie polecić:)

• Autor: bettybez Data: 2011-10-10 16:31:08

kupiłam na allegro AbRocket na mięśnie brzucha-zapłaciłam z przesyłką
    całe 80zł i jestem z niego zadowolona,tymbardziej,żę korzystają z niego
    inni domownicy. Na ćwiczenie pośladków i wewnętrznej strony ud
    kupiłam(też na allegro) leg magic za niecałe 80zł z przesyłką.W TV
    markecie te dwie rzeczy kosztują jakoś 450zł i 350zł za sztukę...Poszukaj
    na allegro-zawsze jakiś napaleniec najpierw kupuje za grubą kasę,a potem
    szybko się nudzi i sprzedaje na grosze....AbRocket kupiłam od męża
    kobiety,która"ćwiczyła " na nim całe dwa dni:) te dwa urządzenia
    mogę Ci spokojnie polecić:)

Jak masz możliwość, sprawdź niemiecki ebay  - tam schodzą i do 30 zł z wysyłką...

• Autor: olusia23 Data: 2011-10-10 17:14:12

Dzięki za rady. Spojrzałam na Allegro i rzeczywiście te sprzęty są w stosunkowo dobrej cenie. Ten na mięsnie brzucha miała moja siostra, ale z tego co wiem, nie ćwiczyła za bardzo i oddała właścicielowi. 

• Autor: hope30 Data: 2011-10-10 17:35:16

Olusiu-bo nie jest ważne za ile kupisz(chociaż jak trafi się okazja to super),ważna jest systematyczność...Ja zażywam swoich sprzętów codziennie(brzuszków trzaskam już koło 150 i  15 minut bujam się na legmagicu....rezultaty są super:)

• Autor: Limonka200 Data: 2011-10-20 14:31:11

U mnie najlepsze efekty dały ćwiczenia na orbitreku, biegam na nim na siłowni, ale mozna do domu też kupić. W przeciwieństwie do rowerka aktywizuje też górne partie mieśniowe. A jak juz spalisz tłuszczyk, to wówczas na brzuco dobra jest 6 weidera, tylko warto wcześniej trtrochę lzejsze ćiwczenia porobić - przyzwyczaić brzuch do wysiłku.

• Autor: Lucylla Data: 2011-10-23 19:18:49

Fajnie się ćwiczy z taśmą, tanio. Taśmy mają różną rozciągliwość.

Przejdź do pełnej wersji serwisu