Forum

Kuchenne porady

tort pietrowy jakie połaczyc smaki

• Autor: urszulka Data: 2011-10-05 09:41:33

Witam wszystkich po dłuzszej przerwie.

Mam takie pytanie chce zrobic pietrowy tort i jeden ma byc kawowy a drugie pietro......no własnie zastanawiam sie czy moze byc do tego jakis owocowy krem

• Autor: hope30 Data: 2011-10-05 10:46:36

Jeśli tort ma być 2 piętrowy, a jedno piętro chcesz zrobić kawowe-to proponuję krem na bazie mascarpone ze śmietanką i masą karmelową z dodatkiem orzechów włoskich-całość będzie fajnie ze sobą współgrać:)

• Autor: Zana3524 Data: 2011-10-05 16:17:15

Witam. Ja od dłuższego czasu robię taki tort http://wielkiezarcie.com/recipe12579.html Jest wyjątkowy. Inny niż tradycyjne i pięknie się prezentuje. Nie byłam pewna czy dam radę go zrobić ...ale jeśli zgodnie z przepisem się leci to wszystko będzie ok. Robiłam już nieraz na wesele i goście oraz rodzina zachwyceni zresztą ja również. Proszę poczytać ile i jakie ma komentarze. pozdrawiam

• Autor: ireth Data: 2011-10-05 16:21:09

Jak najbardziej może być owocowe! Ja uwielbiam tort, który zawsze jest u rodziny mojego narzeczonego na różne święta. Jedna wartstwa jest kawowa a druga pomarańczowa. Mioooooodzio!

• Autor: Dorotaxx Data: 2011-10-10 19:59:43

Mam takie pytanie chce zrobic
    pietrowy tort i jeden ma byc kawowy a drugie pietro......no własnie
    zastanawiam sie czy moze byc do tego jakis owocowy krem

Czekoladowy krem z wiśniami

• Autor: urszulka Data: 2011-10-11 10:32:37

Dzieki wszystkim i tez mi tak chodziło po głowie zeczekoladowy najlepiej by pasował ale siostra chciała smietanowy z owocami myslisz ze to nie bedzie pasoało do kawowego

A jescze jedno robisz tyle przepieknych tortów wiec napewno wiesz cz jak pokryje tort kremem budyniowym (bo kawowy robie z kremem budyniowym i pokruszonymi bezami)to wystroj z bitej smietany bedzie sie trzymał czy zaczne sie topic.

• Autor: martynka 13 Data: 2011-10-11 12:18:49

Tort piętrowy i tylko dwa smaki? Ja bym zrobiła każde przełożenie o innym smaku.

Dekoracje z bitej śmietany będą się trzymały na kremie budyniowym i nic im nie będzie.

• Autor: urszulka Data: 2011-10-14 09:22:43

Dzieki.

Przejdź do pełnej wersji serwisu