Forum

Kuchenne porady

margaryna w kremie

  • Autor: Amabel Data: 2011-10-05 12:00:23

    hej! wczoraj robiłam miodowiec (makulatura, grysikowiec, tort miodowy, etc.). do masy potrzebne są margaryna, cukier i kasza manna. za radą mamy utarłam najpierw margarynę z cukrem. następnie zaczęłam dodawać kaszę mannę. margaryna zaczęła się rozdzielać... nie wiem co może być przyczyną. wiem, że dzieje się tak, gdy dodawany jest ciepły składnik do margaryny, ale tutaj kasza była już ostudzona. czy macie jakieś pomysły dlaczego margaryna się rozdzieliła?

     PS: moim sposobem jest dodawanie cukru do gorującej się kaszy manny. zaoszczędzam sobie uciekania go z margaryną ;) 

  • Autor: belkot68 Data: 2011-10-05 12:06:51

    Złej jakosci margaryna,rożnica temperatur.Ja do goracej kaszy z cukrem dodaje margaryne i ciepla masa oraz  podgrzanym dzemem przekladam placki,dzieki temu szybko miękna.

  • Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-10-05 13:57:41

    Spróbuj zrobić następnym razem, krem z masłem roślinnym , jest dużo smaczniejszy, lekki i mniej kaloryczny. Jak jej się krem rozdziela to miksuje go na końcu blenderem i masa jest idealna:)

  • Autor: Laugasel Data: 2011-10-05 15:10:05

    Dobrze jest też zanurzyć naczynie z kremem w ciepłej wodzie. oczywiście na krótko.

  • Autor: słodki buraczek Data: 2011-10-05 17:23:59

    Podoba mi się patent z blenderowaniem kremu, dziękuję za podpowiedź.

  • Autor: as Data: 2011-10-06 09:46:20

    Miałam kiedyś zważoną masę i jak ją zmiksowałam blenderem to ładnie się połączyło.

Przejdź do pełnej wersji serwisu