Forum

Kuchenne porady

Płyta gazowa na szkle

• Autor: Olek Data: 2011-10-08 21:17:41

Witam serdecznie;) Czy ktoś z Was ma doświadczenie jak sprawdza się szklana płyta gazowa do zabudowy w kolorze bieli lub beżu?

• Autor: Aleex Data: 2011-10-08 21:42:34

Mam płytę gazową na czarnym szkle. Sprawdza się świetnie. Sądzę więc, że jasna będzie jeszcze łatwiejsza w utrzymaniu. Pozdrawiam, Aleex.

• Autor: Olek Data: 2011-10-09 09:27:47

Dzięki Aleex. Czarną znam mam w kuchence wolnostojącej, a wymieniam na płytę zabudowaną i myślę o jasnym szkle. Szukam kogoś kto taką użytkuje, ponieważ na różnych forach użytkownicy piszą o słabej trwałości takowych /jednej ze znanych firm rozpada się w drobny mak/. Pozdrawiam

• Autor: jannaj Data: 2011-10-09 13:41:12

A ja proszę Cię o rozważenie wersji typu "płyta na szkle".

Mam takową na czarnym szkle. Utrzymanie czystości nie jest łatwe, dla mnie jednak większym problemem jest niestabilność paleniska.

Kratki trzymają się na małych ząbkach i niejednokrotnie wypadają. Dodatkowo nie zawsze mieszczą się na niej wszystkie garnki. Jeśli masz dużą patelnie i np większy garnek z rosołem to ustawienie wszytkiego stabilnie jets nie lada wyzwaniem.

Gdybym miała teraz kupować wybrałabym tradycyjną dużą kratkę obejmującą wszyskie palniki. Praktycznym rozwiązaniem jest płyta pięcioplanikowa.

• Autor: Olek Data: 2011-10-09 15:35:44

Dzięki. jak pisałam wyżej też mam czarną ale nie mam problemów o których piszesz;)

Przejdź do pełnej wersji serwisu