Czy można zamontować piekarnik nad zmywarką? Widziałam takie rozwiązania, a w studiach kuchennych mi odradzają ze względu na to, że para ze zmywarki podobno może uszkodzić system elektroniczny piekarnika. Ma ktoś moze doświadczenie w tym temacie? Pozdrawiam;)
Czy można zamontować piekarnik nad zmywarką? Widziałam takie rozwiązania, a w studiach kuchennych mi odradzają ze względu na to, że para ze zmywarki podobno może uszkodzić system elektroniczny piekarnika. Ma ktoś moze doświadczenie w tym temacie? Pozdrawiam;)
witaj, ja mam taki uklad i jestem bardzo zadowolona :-) zaoszczęziłam miejsce w kuchni na inne rzeczy, pamiętaj że w zmywarce rzeczy wysychają i nie ma konieczności otwierania go przed końcem pracy. Nie ma więc mowy o jakimkolwiek parowaniu na piekarnik. Ale oczywiście sama musisz zdecydować :-) ja jestem naprawdę bardzo zadowolona :-) pozdrawiam
Dopisano 11-10-09 15:25:44:
poza tym zobacz ile firm proponuje takie rozwiązania...może studio w którym pytałaś ma kiepskiego fachowca?? :-)
No, ale ta para podczas zmywania nie wydala sie poza zmywarke.Po zakonczeniu zmywania i suszeniu tez jej niewiele jest.Ja mam co prawda piekarnik nie bezposrednio nad zmywarka, ale obok i nad czyli po otworzeniu zmywarki leca resztki pary na piekarnik.Przez 17 lat nie mialam z tego powodu problemow.
W czasie, gdy zmywarka myje blat nad nią jest lekko ciepły, żadna para się nie wydostaje.
Ja mam trochę inny problem, bo w moich naprawdę świetnie wykonanych meblach na grzbiecie drzwiczek od zmywarki zaczyna odchodzić okleina, ktoś miał taki problem? Można to przykleić?
No to już sama sobie odpowiedziałaś na to pytanie:) Szczerze powiedziawszy wg mnie, nie jest to najlepszy pomysł.
Dzięki, pomarzyć dobra rzecz - w takim układzie najbardziej by mi pasował;) Pozdrawiam
Czy można zamontować piekarnik nad zmywarką? Widziałam takie rozwiązania,
witaj, ja mam taki uklad i jestem bardzo zadowolona :-) zaoszczęziłam miejsce w kuchni na inne rzeczy, pamiętaj że w zmywarce rzeczy wysychają i nie ma konieczności otwierania go przed końcem pracy. Nie ma więc mowy o jakimkolwiek parowaniu na piekarnik. Ale oczywiście sama musisz zdecydować :-) ja jestem naprawdę bardzo zadowolona :-) pozdrawiama w studiach kuchennych mi odradzają ze względu na to, że para ze zmywarki
podobno może uszkodzić system elektroniczny piekarnika. Ma ktoś moze
doświadczenie w tym temacie? Pozdrawiam;)
Dopisano 11-10-09 15:25:44:
poza tym zobacz ile firm proponuje takie rozwiązania...może studio w którym pytałaś ma kiepskiego fachowca?? :-)No, ale ta para podczas zmywania nie wydala sie poza zmywarke.Po zakonczeniu zmywania i suszeniu tez jej niewiele jest.Ja mam co prawda piekarnik nie bezposrednio nad zmywarka, ale obok i nad czyli po otworzeniu zmywarki leca resztki pary na piekarnik.Przez 17 lat nie mialam z tego powodu problemow.
W czasie, gdy zmywarka myje blat nad nią jest lekko ciepły, żadna para się nie wydostaje.
Ja mam trochę inny problem, bo w moich naprawdę świetnie wykonanych meblach na grzbiecie drzwiczek od zmywarki zaczyna odchodzić okleina, ktoś miał taki problem? Można to przykleić?
Ja też mam taki problem.Mąż przykleił okleinę, ale widzę, że znowu zaczyna odchodzić:(