Forum

Kuchenne porady

Piekarnik nad zmywarką

• Autor: Olek Data: 2011-10-09 11:30:00

Czy można zamontować piekarnik nad zmywarką? Widziałam takie rozwiązania, a w studiach kuchennych mi odradzają ze względu na to, że para ze zmywarki podobno może uszkodzić system elektroniczny piekarnika. Ma ktoś moze doświadczenie w tym temacie? Pozdrawiam;)

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-10-09 11:35:03

No  to już sama sobie odpowiedziałaś na to pytanie:) Szczerze powiedziawszy wg mnie, nie jest to najlepszy pomysł.

• Autor: Olek Data: 2011-10-09 11:40:07

Dzięki, pomarzyć dobra rzecz - w takim układzie najbardziej by mi pasował;) Pozdrawiam

• Autor: stillnox Data: 2011-10-09 15:09:07

Czy można zamontować piekarnik nad zmywarką? Widziałam takie rozwiązania,
    a w studiach kuchennych mi odradzają ze względu na to, że para ze zmywarki
    podobno może uszkodzić system elektroniczny piekarnika. Ma ktoś moze
    doświadczenie w tym temacie? Pozdrawiam;)

witaj, ja mam taki uklad i jestem bardzo zadowolona :-) zaoszczęziłam miejsce w kuchni na inne rzeczy, pamiętaj że w zmywarce rzeczy wysychają i nie ma konieczności otwierania go przed końcem pracy. Nie ma więc mowy o jakimkolwiek parowaniu na piekarnik. Ale oczywiście sama musisz zdecydować :-) ja jestem naprawdę bardzo zadowolona :-) pozdrawiam

Dopisano 11-10-09 15:25:44:

poza tym zobacz ile firm proponuje takie rozwiązania...może studio w którym pytałaś ma kiepskiego fachowca?? :-)

• Autor: Basialis Data: 2011-10-09 15:12:34

No, ale ta para podczas zmywania nie wydala sie poza zmywarke.Po zakonczeniu zmywania i suszeniu tez jej niewiele jest.Ja mam co prawda piekarnik nie bezposrednio nad zmywarka, ale obok i nad czyli po otworzeniu zmywarki leca resztki pary na piekarnik.Przez 17 lat nie mialam z tego powodu problemow.

• Autor: matani Data: 2011-10-11 19:51:55

W czasie, gdy zmywarka myje blat nad nią jest lekko ciepły, żadna para się nie wydostaje.

Ja mam trochę inny problem, bo w moich naprawdę świetnie wykonanych meblach na grzbiecie drzwiczek od zmywarki zaczyna odchodzić okleina, ktoś miał taki problem? Można to przykleić?

• Autor: agacia Data: 2011-10-11 21:17:36

Ja też mam taki problem.Mąż przykleił okleinę, ale widzę, że znowu zaczyna odchodzić:(

Przejdź do pełnej wersji serwisu