Forum

Pomysł czy Problem?

Zdjęcia mile widziane :)

• Autor: Budzikowa Data: 2011-10-16 09:58:11

Czynie uważacie, że miło i pożytecznie byłoby, gdyby na stronie było więcej zdjęć, tak potraw jak i samych użytkowników? Jem oczami, takie przepisy chętniej wypróbowuję i dodaję do ulubionych. Czasem są dania, których chciałabym spróbować, ale muszę być pewna, że wyjdą, zanim rozkręcę młyn w mojej mikro-kuchni. Czasem mimo prób wyobrażenia sobie efektu końcowego mam wątpliwości, poza tym chciałabym wiedzieć, kto dodał takie cudo do przepisów

Chociaż... czy strona nie zawiesiłaby się z nadmiaru zdjęć?

• Autor: ewka63 Data: 2011-10-16 10:10:53

Co do zdjęć użytkowników to każdy ma prawo do pewnej intymności i zachowania swojego wyglądu dla siebie. Z różnych przyczyn. Czy Twój awatar to Ty? Nigdy też nie wiadomo, czy dane zdjęcie osoby jest właśnie zdjęciem TEJ osoby.

Zdjęcie potraw też jest uzależnione choćby tym, czy osoba wykonująca daną potrawę, ma aparat fotograficzny, czy potrafi podłączyć go do kompa. 

• Autor: belkot68 Data: 2011-10-16 10:11:47

Witam.Chcesz  widzieć innych nie dając sama swojej fotki?

• Autor: Budzikowa Data: 2011-10-16 10:36:40

Witam.Chcesz  widzieć innych nie dając sama swojej fotki?

Tak samo mogłabym powiedzieć, że chcesz komentować przepisy innych, a sama nie dodałaś żadnego:) 78:0. Ja po prostu lubię oglądać zdjęcia:), wiec dla mnie to może być nawet awatar, a zdjęcia poraw mogłyby być bardzo pomocne. Wiadomo, że dodanie fotki to wolny wybór miałam tylko nadzieję, że po wpisie może ktoś się zdecyduje dodać obrazek. Czy to źle?

• Autor: belkot68 Data: 2011-10-16 11:59:18

Owszem komentuje niektóre przepisy i mam do tego pelne prawo tak samo jak inni zalogowani użytkownicy WŻ.Co do przepisów to nie widze sensu dodawac moich nic nie wnoszacych nowego,różniacych sie bardzo nieznacznie od istniejacych tu dziesiątków przepisów,idac na ilosc a nie jakosc,jak bede miała cos nowego lub orginalnego to nie omieszkam go umiescic.

"więcej zdjec potraw jak i samych użytkownikow"

"poza tym chciałabym wiedzieć, kto dodał takie cudo do przepisów"

Kto dodal to wiadomo ale ja zrozumiałam ze chodzi Ci o zdjęcie osoby umieszczajacej przepis .

• Autor: Budzikowa Data: 2011-10-16 12:10:46

Nieważne, wstrzymam się od zakładnia nowych wątków.

• Autor: Monia1805 Data: 2011-10-16 12:15:37

Ja również wolę przepisy ze zdjęciami, zazwyczaj do ulubionych dodaję przepisy ze zdjęciami ( chociaż osobiście nie dodaję zdjęć do moich przepisów, mam chyba lenia a do tego zawsze zapomne cyknąć fotkę potrawie i dodać na stonę )

• Autor: niebieska-różyczka Data: 2011-10-16 12:32:24

Moim zdaniem przepisy bez fotek  też są bardzo dobre i jest to wyzwanie dla gotującego:) Uważam jednak że lepiej wstawiać przepisy ze zdjęciem, bo wtedy można porównać obie potrawy .Ostatnio upiekłam bułgarskie ciasto z przepisu Glumandy, w którym nie było fotki, ciasto wyszło przepyszne!

Jestem jednak trochę zawiedziona, bo autorka nie odpisała mi i nie wiem czy to ciasto rzeczywiście tak powinno wyglądać jak wyszło mi.

• Autor: ewka63 Data: 2011-10-16 13:37:05

Nie martw się Różyczko, może Glumanda jeszcze nie wie, że ma komentarz :) Ona zawsze odpisuje :)

• Autor: niebieska-różyczka Data: 2011-10-16 14:00:59

Mam nadzieję:)

• Autor: Glumanda Data: 2011-10-17 22:52:05

Wiem, wiem..ale bylam w trakcie przeprowadzki i napisalam o tym twojej Mamie...

Cieszy mnie twoj sukces z moim przepisem... nieraz trzeba wziasc poprawke na normalne zycie.

Dziekuje, ze pstryknelas zdjecie... ja nigdy nie zdaze.. bo ciasto znika szybciej niz sie je piecze... :)

Tak wyglada.. ;))))) jak na twoim zdjeciu :)

• Autor: makusia Data: 2011-10-16 13:22:47

Przepisy ze zdjęciami przyciągają większą uwagę, a te bez nich dużo tracą, bo choć są świetne mało kto zwraca na nie uwagę;)

Musimy pamiętać o tym że nie każdy posiada "cyfrówkę" i trzeba się z tym pogodzić.. sama nie mam i ubolewam nad tym.. a nie wszystkie aparaty w tel. robią zdjęcia nadające się do upublicznienia:) 

Co do przeciążenia serwera, gdyby takowe było, admini na pewno by nas o tym powiadomili:) 

No i nie zrażaj się wypowiedziami, na tym polega dyskusja, zakładaj wątki..rozmawiajmy;)

• Autor: ewka63 Data: 2011-10-16 13:49:06

No i się obraziła :(

• Autor: niebieska-różyczka Data: 2011-10-16 14:03:27

Szkoda że usunąła konto:( Budzikowa wracaj do nas.

• Autor: makusia Data: 2011-10-16 14:08:04

Szkoda... może ma gorsze dni...przemyśli i wróci:)

• Autor: czarodziej Data: 2011-10-16 19:41:17

No i się obraziła :(

No i uciekła  kontem.... ;).Pewnie pojawi się już jutro z innym nowym nickiem.Może zalogowana od kilku tygodni,miesięcy  i przygotowana na wyjścia awaryjne.Idiotka,

• Autor: makusia Data: 2011-10-16 20:31:34

No i się obraziła :( No i uciekła  kontem.... ;).Pewnie pojawi się
    już jutro z innym nowym nickiem.Może zalogowana od kilku
    tygodni,miesięcy  i przygotowana na wyjścia awaryjne.Idiotka,

Może tak, a może nie... ale nazwanie kogoś "idiotką" jest delikatnie mówiąc nie na miejscu!

• Autor: czarodziej Data: 2011-10-16 20:34:40

A ty zawsze swoje i nie po imieniu/ ale co tam    BIg Log/

• Autor: mahika Data: 2011-10-17 08:02:43

Po imieniu?

Rozumiem że jesteś lekarzem psychiatrą i przeprowadziłeś szereg badań osobie którą tak nazwałeś, dodatkowo uzyskałeś zgodę na publiczne ujawnienie schorzenia, ponieważ idiotyzm, to jest niepełnosprawność intelektualna w stopniu znacznym.

to przykre...

• Autor: lexi27 Data: 2011-10-17 11:28:06

Przyznam szczerze, że nie zwracam większej uwagi na przepisy bez zdjęć. Zawsze w pierwszej kolejności przeglądam te przepisy do których są dołączone zdjęcia i dlatego staram się dodawać nowe przepisy zawsze ze zdjęciem. W końcu podobno jemy oczami i dlatego lubię rzucić okiem jak potrawa wygląda po przygotowaniu do konsumpcji :-)

• Autor: ewka63 Data: 2011-10-17 11:45:39

Ja nie potrafię sobie wyobrazić wyglądu ciast, lepiej mi idzie z innymi przepisami :) Ciasta robię też głównie z przepisów ze zdjęciami.

• Autor: stillnox Data: 2011-10-17 12:00:27

ja też oglądam tylko przepisy ze zdjęciami :-)
    Poza tym...czy Autorka wątku kazała się komuś na siłę ujawniać?? ZAPROPONOWAŁA taki myk:-)
    A Wy co? .... dziwicie się że usunęła konto??
    Kilka razy już byłam świadkiem jak ją atakowano za odmienny komentarz niż ma ogół.
    Ludzie co z Wami ?? ..... nie umiecie konstruktywnie rozmawiać pomijając epitety pod czyimś adresem??
    BUDZIKOWA...wracaj do nas...musi być równowaga sił :-)

• Autor: dajanka Data: 2011-10-17 13:03:25

Stillnox, mi się wydaje, że nikt nie napisał do Budzikowej nic obraźliwego -dyskusja, jak dyskusja, ale kultura pełna (może poza jedną chamską wypowiedzią,ale to już po usunięciu konta przez Budzikową).

Pozdr:)

• Autor: Wkn Data: 2011-10-17 13:36:46

Każdemu zdarza się zareagować emocjonalnie - pewnie tak właśnie stało się w przypadku Budzikowej - w przeciwnym razie nie usunęłaby konta. Nasze życie to jedna wielka polemika - nie da się jej uniknąć, w wirtualnym świecie można usunąć konto, ale po co, skoro jest tyle możliwości porozumienia. Nie warto się obrażać i uciekać, tyle jest ciekawszych rzeczy, które można zrobić w podobnej sytuacji. Może Budzikowa ochłonie i do nas wróci - byłoby miło :)

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-10-17 13:52:11

Stillnox bo tutaj jest tak, że trzeba przyklaskiwać i siedzieć cicho, wtedy ma się spokój i nikt się nie czepia. Jak tylko napiszesz odmienne zdanie, to masz przechlapane:)

Budzikowa miała dobre chęci, założyła ciekawy wątek do rozmowy ale zaraz postawiono ją do pionu, więc sie nie dziwię że się obraziła.

Przejdź do pełnej wersji serwisu