Forum

Kuchenne porady

gulasz drobiowy

• Autor: lanntana Data: 2011-10-18 08:37:06

Szukam przepisu na gulasz drobiowy,wrzuciłam w wyszukiwarkę,ale nie znalazłam przepisu,o który mi chodzi. Mam sporo udek kulinarnych,które muszę dziś wykorzystać,chciałabym nagotować garnek gulaszu na cały tydzień. Liczę na Wasze porady.

• Autor: as Data: 2011-10-18 08:47:07

Ja z każdego mięsa gotuję tak samo (drobiowe, indyk,wieprzowina).Tylko z mięsa drobiowego jest dużo szybciej. Musisz to wziąć pod uwagę.

• Autor: alicja_bt Data: 2011-10-18 09:01:25

Również gotuję gulasz z udek  , z tym że cebule i warzywa dodaje od razu do mięsa .

• Autor: as Data: 2011-10-18 09:28:44

ja gotuję z piersi i też warzywa daję od razu do miesa.

• Autor: renataz36 Data: 2011-10-18 10:42:43

Również gotuję gulasz z udek  , z tym że cebule i warzywa
    dodaje od razu do mięsa .

A jak gotujesz gulasz z udek? można prosić o szczegóły?? dajesz całe udka z kością a potem obierasz? a jakie warzywa oprócz cebuli?

• Autor: alicja_bt Data: 2011-10-18 18:17:47

Udka bez skórki i kości kroję na kawałki , podsmażam na tłuszczu obtoczone w mące lub bez mąki. z warzyw dodaję co akurat jest pod reką : cebula, marchewka , fasolka szparagowa, papryka, marchewka , a nawet ziarna bobu lub młode strąki, korzeń selera ,groszku nie lubię ale czasami dodaje bo rodzina lubi. Według mnie można dodać warzywa które się lubi, nie dodaję tylko buraków ze względu na kolor.

• Autor: ewka63 Data: 2011-10-18 16:46:58

Możesz zrobić na pikantno. Udka panieruje się w panierce z mąki, chili i ostrej papryki. Na rozgrzanym tłuszczu smażysz na rumiano. Potem do garnka z wodą i z liśem laurowym, angielskim zielem, mozna dosypać przyprawę do kurczaka. Do tego dodaje się podsmażoną cebulę z papryką czerwoną. Można dodać do duszenia kukurydzę konserwową. Na koniec robisz zasmażkę.

Przejdź do pełnej wersji serwisu