Forum

Galeria

trochę wiosny ...jesienią

• Autor: .Lorelai Data: 2011-10-19 09:00:10

Właśnie u mnie zakwitły-troszkę słabiej niż na wiosnę,ale to i tak bardzo miłe ;)

-i jaki cudny zapach w pokoju!

• Autor: Iloria Data: 2011-10-19 09:36:28

Śliczne! Bardzo lubię kwitnące kwiaty. Szkoda, że ja nie bardzo mam gdzie je trzymać. W ubiegłym roku kupiłam w markecie małego kwiatka, na którym kwitło sporo malutkich kwiatuszków. W tym roku w lecie miał ich tylko ok 5 ale za to tak ogromne i piękne, że zasłaniały wszystkie małe listki. Nie mogłam się napatrzeć  :)

• Autor: anqe Data: 2011-10-19 16:52:58

to fakt Hiacynt pachnie wyjatkowo jak tylko przychodzi ich pora to kupuję, a ponieważ w domu mi nigdy powtórnie nie zakwitły wzbogacam cebulkami działkę taty - tam kwitną, ma ich już dzięki mnie kilkadziesiąt, obowiązkowo kupuję wielką doniczkę z kilkoma cebulkami zawsze na walentynki bo to ulubione kwiaty mojego męża 

• Autor: Zośka Data: 2011-10-19 23:13:50

uwielbiam hiacynty, mój Małż też, tyle, że natychmiast zaczyna boleć go głowa od zapachu. Od konwalii też.

• Autor: .Lorelai Data: 2011-10-20 21:38:15

tak to prawda zapach intensywny-za długie wąchanie faktycznie może doprowadzić do bólu głowy ;)

ale kocham te kwiatki,konwalie też ,no i bzy obowiązkowo!-ale tych to już o tej porze roku chyba nie da rady wyhodować ,niestety ;)))

pozdrawiam Was serdecznie!

• Autor: aggusia35 Data: 2011-10-20 22:44:57

Oj dziekuje Ci za tą wiosne w srodku jesienni. Hiacynty to moje jedne z ulubionych kwiatów. Zapach obłędny. Kiedyś w czasach gdy na półkach sklepowych nie było perfum smarowałam przeguby dłoni olejkiem hiacyntowym. :):):):)

Przejdź do pełnej wersji serwisu